Goldmaster 40100 SKY Eski üyenin ilk mesajı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • okurm
    Junior Member
    • 08-02-2005
    • 7

    Goldmaster 40100 SKY Eski üyenin ilk mesajı

    Bu forumun oldukça eski bir üyesiyim. Sanırım 4 veya 5 sene.
    Garip gelebilir ama foruma görderdiğim ilk mesajım olacak bu yazdıklarım.
    Yaşlı bir üyenizim. Ama yaşım hiçbir zaman beni öğrenme isteğinden yoksun bırakmadı. Gaz lambasında ders çalışmış ve bilgisayarı görmüş bir insan olarak, Rönesans sonrası birikimlerin bir patlama noktası olarak kabul ettiğim son 40-50 yılın dayanılmaz teknoloji gelişimine ayak uydurmaya çalıştım. Bu bağlamda PC ile haşir neşir oldum. Yaşıtlarım gibi onu önemsemez tavır takınmadım. Aksine onu öğrenmeye ve ondan istifade etmenin kendimce yollarını aradım. Direksiyon şoförü olmak istemedim ,donanımını öğrenmeye çalıştım. Kısaca kendi bilgisayarımın basit dertlerini kendim halletmeyi öğrendim.
    Bu arada analog receiverden dijitale geçtim herkes gibi. Başıma hiç anlamadığım kartlar,modemler,emular,kelyer.smart kartalar, biliyorsunuz işte bir sürü bela sardım, ve sizleri , 4-5 seneye varan üyeliğim boyunca bu güne kadar bir hırsız gibi izledim. Bu forumun kalitesini hep taktir ettim , çok şey öğrendik sizlerden. Bilgisayarımın en saygıdeğer aynı zamanda en istifade ettiğim sitesi oldu OZMENa.
    OZMENA nın değerli administratörü sayın Özkan DÖNMEZ kardeşim belk ,şu ana kadar yazdıklarım açısından bu yazılanlar GOLDMASTER ile ne alaka diyebilir ve haklıdır da…
    İlk mesajım olması nedeni ile beni mazur görecekleri ümide ile GOLDMASTER ile ilgili konuya geçiyorum.
    İlk receiverim YUMATU 8500 CI idi ve bu cihazı aldığımda bende bir analog vardı ve TV ler dijital yayına yeni geçmeye başlamışlardı. Dolayısı ile kanallar bir bir kayboluyordu analogda.
    Bir sürü sifreli kanalın çözüldüğü şaiyası ile gidip aldım YUMATUyu. Gerçekten iyi bir cihazdı. Bir çok şifreli kanal seyrettim ***fime diyecek yoktu . Ama zamanla kanallar kayboldu. Bir arkadaş yüklenmesi lazım dedi. Yülediler. Tabi bilmiyorum bir süre sonra her şey eski haline döndü. İşte bu sıralarda tanıdım ben OZMANA yı.
    Yumatu nedeni ile üye oldum foruma. Öğrendim yüklemeyi. Bir sürü yorumlar oldu onun hakkında. Sonra yazılım vermedi vs. Hepsi malumunuz.
    Forumda izlediğim kadarı ile GOLDMASTER en iyi receiver görünümündeydi. Tabi tanımıyordum cihazı. Kendimce inceledim, 40100 de karar kıldım. Bu benim seçimimdi ve televizyondan kayıt yapabildiği için 40100 SKY tercih ettim.
    Bu cihazı yaklaşık 2 seneden bu tarafa kullanıyor ve forumu dikkatle izliyorum.
    Şu anda bu cihazın yazılımı 19.09.2007 ve halen cihazımda bu yazılım yüklü.Ama o tarihten bu zamana kadar sizlerden öğrenmiş olduğum her şeyi yapmış olmama rağken düzgün bir izleme olanağı bulamadım. Tabi bunu TPS kanalları için söylüyorum.Bir üre örneğin bir hafta TPS lerin bütün kanallarını açan yazılım bir süre sonra bir bölümünü açmaz oluyor.Multiler gidiyor mesela,Boemerang ,Aksiyon,Cine Polar,CineFX sorunsuz çalışıyor. Diğerleri zaman zaman 10-15 saniye gidip geliyor.
    Sayın ÖZKAN DÖNMEZ
    Bu yaşlı üyenizin bu uzun ilk mesajını dikkate alır beni yayınlar,değerli üye kardeşlerime ortak eder ve beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Hepinize sonsuz saygı ve sevgilerimle…
  • aktv
    Member
    • 14-02-2005
    • 2276

    #2
    Konu: Goldmaster 40100 SKY Eski üyenin ilk mesajı

    Sn Okurm;
    40100 Sky modeline ait en son güncelleme tarihi 18.09.2007'dir.Tps paketini şuan mevcut yazılım açmamaktadır,Paket yaklaşık 2 ay önce sistem değiştirdiğinden dolayı yazılımın güncellenmesi gereklidir,aynı taban olan 40100 fta modeli açmaktadır,kısa süre içersinde umarım sunulur sky modeli için o zaman izlersiniz,10-15 saniyelik açılma süresi ilgili paketin aes kéy değişim esnasına denk gelmektedir ilgili paket bu süre içersinde free ye dönmektedir...
    Forumu takip etmeniz yeterlidir efendim...
    Saygılar...

    Yorum

    • okurm
      Junior Member
      • 08-02-2005
      • 7

      #3
      Konu: Goldmaster 40100 SKY Eski üyenin ilk mesajı

      Sayın AKTV,
      İlginize teşekkür eder saygılar sunarım.

      Yorum

      • akbey54
        Junior Member
        • 11-11-2005
        • 375

        #4
        Konu: Goldmaster 40100 SKY Eski üyenin ilk mesajı

        destan gibi yazmışın.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X