Gül'ü Aşkabat'a gönderdiler!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Gül'ü Aşkabat'a gönderdiler!

    hahohihahohihahohihahohi Demek onlarda da oluyormuş.İşte medya böyle birşeydir.:D:D:D

    Amerikan International Herald Tribune (İHT) gazetesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ikili ilişkileri görüşmek üzere Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a gittiğini duyurdu.


    Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov'un Ankara ziyareti, dış basın tarafından tersten yansıtıldı. İnternational Herald Tribune gazetesinin internet sitesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Türkmenistan'ı ziyaret ettiğini duyurdu.

    Aşkabat mahreçli haberde başkanlık sarayındaki görüşmeye Türkmen liderin ev sahipliği yaptığı ve Türkiye'nin Türkmenistan'dan doğalgaz ithal etmek istediği bilgisi yer aldı. İHT haberini, Amerikan Associated Press (AP) haber ajansına dayandırdı.

    Avusturya'nın PR-inside haber sitesi de aynı şekilde AP'ye dayandırdığı haberinde Berdimuhammedov'un Ankara'yı ziyaretini Gül'ün Aşkabat'ı ziyareti şeklinde okuyucularına duyurdu.
    Zaman
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    #2
    Türkiye-Türkmenistan yakın teması....




    Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile görüşmelerinde, işbirliğinin artması için her alanda çeşitli fırsatları olduğu hususunda görüş birliğine vardıklarını belirtti.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile görüşmelerinde, işbirliğinin daha ileri düzeylere taşınabilmesi için her alanda çeşitli imkan ve fırsatları olduğu hususunda görüş birliğine vardıklarını belirtti.

    Resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Berdimuhamedov ile Gül, baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.

    Cumhurbaşkanı Gül, kardeş ülke Türkmenistan ile Cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaretlere verilen uzun aranın ardından geçen Aralık ayında bu ül***e resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve bu ziyaretin cumhurbaşkanı seçildikten sonra Orta Asya'ya yaptığı ilk resmi ziyaret olduğunu söyledi.

    Türkmenistan Devlet Başkanı'nın, Aşkabat'ta yaptığı davete icabetle Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirten Gül, Berdimuhamedov'u ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Cumhurbaşkanı Gül, ''Değerli Kardeşim'' diye hitap ettiği Berdimuhamedov ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinde ikili ilişkileri bütün yönleriyle ele aldıklarını ve iki ülke arasındaki işbirliğinin yükseltilebilmesi için görüş alışverişinde bulunduklarını anlattı. ''Görüşmelerimizin yararlı, verimli, geleceğimize ışık tutan ve yol gösteren bir mahiyette geçtiğini ifade etmek isterim'' diyen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''İkili ilişkilerimizde en dinamik alanlardan birini teşkil eden ticari ekonomik işbirliğinin bugünkünden çok daha çeşitlendirilmiş ve derinliğe sahip bir nitelik kazanmakta olduğu konusunda mutabık kaldık. Sayın Devlet Başkanı ile görüşmelerimizde işbirliğimizin daha ileri düzeylere taşınabilmesi için her alanda çeşitli imkan ve fırsatlarımız olduğu hususunda görüş birliğine vardık. Bu potansiyeli en iyi ve verimli şekilde kullanmaya kararlıyız. İkili ilişkilerimizin yanı sıra Türkiye ve Türkmenistan bakımından önem arz eden çeşitli bölgesel ve uluslararası gelişmeleri de birlikte değerlendirdik. Bu konulardaki yaklaşımımızın büyük ölçüde örtüştüğünü ve benzerlik gösterdiğini memnuniyetle gördük.''

    Cumhurbaşkanı Gül, çeşitli alanlarda işbirliğini güçlendirecek ve geleceğe katkı sağlayacak belgelerin imzalandığını ifade ederek, Berdimuhamedov'un Ankara'da Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek temaslarda bulunacağına inandığını dile getirdi. Gül, tüm Türkmen halkının geçmiş Nevruz Bayramı'nı kutladı.

    Gül ve Berdimuhamedov'un görüşmelerinin ardından TRT ile Türkmenistan Kültür ve Televizyon, Radyo Yayınları Bakanlığı Arasında İkili İşbirliği Protokolü, Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliğine Dair Antlaşma, Dışişleri Bakanlığı ile Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

    Gül ve Berdimuhamedov ayrıca resmi ziyaretin sonuçlarına ilişkin ortak bildiriyi de imzaladılar.


    BERDİMUHAMMEDOV: "ZİYARET, TÜRKİYE İLE TÜRKMENİSTAN ARASINDAKİ KARDEŞLİK İLİŞKİLERİNİN GİDEREK GELİŞTİÐİNİ İSPATLIYOR"

    Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov, ziyaretinin, Türkiye ile Türkmenistan arasında geleneksel hale gelen kardeşlik ilişkilerinin giderek geliştiğini bir kez daha ispatladığını kaydetti.

    Konuk cumhurbaşkanı, ziyaretin, Türkiye ile Türkmenistan arasında geleneksel hale gelen kardeşlik ilişkilerinin giderek geliştiğini bir kez daha ispatladığını kaydetti.

    Görüşmelerin verimli geçtiğini ifade eden Berdimuhammedov, karşılıklı saygı ve anlayış çerçevesinde kardeşlik ilişkilerinin önemli yönlerini ele aldıklarını ve bunları hayata geçirmenin somut yollarını görüştüklerini ifade etti. Berdimuhammedov, bu çerçevede, önlerine koydukları hedeflere tam olarak erişildiğini, ziyaretin de başarılı geçtiğini kaydetti.

    Türkiye'deki görüşmelerin Türkmen-Türk dostluğunun daha da pekiştirilmesinde önemli adım olduğunu ifade eden Berdimuhammedov, görüşmelerde ikili ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirme konusuna önem verdiklerini, bu konudaki imkanlar konusunda geniş olarak görüş alışverişinde bulundukların belirtti.

    İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerini hızla geliştiğini ifade eden Berdimuhammedov, Türk şirketlerinin Türmenistan'da başarıyla faaliyet gösterdiklerini belirtti.

    Berdimuhammedov, Türk şirketlerinin iştirakiyle ülkesinde önemli sanayi ve sosyal tesisler yapıldığını, Türk şirketlerinin Türkmenistan ekonomisinin diğer alanlarında da başarıyla çalıştığını kaydederek, bundan sonra da Türk iş adamlarıyla verimli şekilde çalışacaklarını söyledi.

    Bilim ve kültür alanlarında karşılıklı işbirliği konularını da değerlendirdiklerini belirten Berdimuhammedov, iki ülke arasında varılan anlaşmaların bu alanlardaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olacağını ifade etti.

    Konuk cumhurbaşkanı bu tür ilişkilerin iki halkın birbirine yakınlaşmasını sağlayacağını belirterek, bilim adamları ve sanatçıların karşılıklı deneyim paylaşımı ve uluslararası konferanslar düzenlenmesi konusunda gerekli yardımları vereceklerini kaydetti.

    Berdimuhammedov, görüşmelerde ayrıca bölgesel ve uluslararası konuları ele aldıklarını söyledi.

    Bu çerçevede, Türkmenistan ile Türkiye'nin bölge ve dünya barışı, güvenliği ve istikrarının pekiştirilmesinden yana olduklarını ifade eden Berdimuhammedov, iki ülkenin uluslararası terörizm, uyuşturucu kaçakçılığı ve günümüzün diğer tehlikelerine karşı etkin şekilde mücadele ettiğini kaydetti. Berdimuhammedov, bundan sonra da bu alanlardaki etkili ikili siyasi ilişkileri sürdürme konusunda görüş birliğine vardıklarını belirtti.

    Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, iki ülke dışişleri bakanlıkları arasında düzenli işbirliği tesis edilmesini de görüştüklerini kaydederek, bu sayede iki ülkenin dış politika kurumları arasındaki ilişkiler daha verimli olacağını sözlerine ekledi.

    AA

    Yorum

    • anterior
      Senior Member
      • 06-11-2006
      • 6453

      #3
      Konu: Gül'ü Aşkabat'a gönderdiler!

      Kesin gider...: )

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X