Yarı insan yarı inek üretildi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • eren511
    Member
    • 29-07-2006
    • 2805

    Yarı insan yarı inek üretildi



    Yarı insan yarı inek üretildi
    İnsanlığı ürküten bir adım atıldı. İngiltere sonunda yaptı. İlk yarı insan yarı hayvan embriyosu üretildi. Bilim kurgular gerçek olacak.

    Bilim dünyası ve din adamları arasındaki etik tartışmaları arasında İngiltere'nin ilk yarı insan yarı hayvan embriyosu (hibrid) üretildi. Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz garip yaratıklara ilk adım bu...

    İnsanlığı ürküten bu adımı İngiltere'de Newcastle Üniversitesi'ne mensup bir grup bilim adamı attı. İnsan ve hayvan hücrelerinden melez olarak embriyo üretildi.

    İnsan ve sığır hücrelerinden oluşturulan embriyoların üç gün kadar yaşatılabildiği ve çeşitli hastalıkların tedavisi için yapılan tıbbi araştırmalar çerçevesinde geliştirildikleri açıklandı.

    İNSAN EMBRİYOSUNA BENZİYOR
    Benzer uygulamaların yaygınlaştırılmasına olanak sağlayan ve daha Avam Kamarası'na getirilmeden sert tartışmalara neden olan ilgili yasadan önce elde edilen embriyoların mikroskop altında aynı dönemdeki herhangi bir insan embriyosuna benzediği bildirildi.

    Katolik Kilisesinin itiraz ettiği ve İngiltere kabinesindeki Katolik bakanların istifasına bile yol açabileceği belirtilen uygulamayı destekleyen tıp çevreleri ise hastalıkların anlaşılabilmesi ve tedavi edilebilmesi için bu tür araştırmalara mutlaka izin verilmesi gerektiğini kaydetti.

    Söz konusu çevreler, uygulamanın Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklara yeni tedavi yöntemleri bulunmasına yardımcı olabileceğine de dikkat çekti.

    NASIL YAPILDI?
    Embriyoların insan cildinden alınan DNA'ların sığır yumurtalarına enjekte edilmesiyle elde edildiğini belirten bilim adamları, araştırmalarda sığır yumurtalarının kullanılmasının nedeninin, bağışçılardan alınan insan yumurtalarının "kıt" ve "değerli" olmasından kaynaklandığını ifade etti.

    14 GÜN SINIRI
    İngiltere'de çıkartılması düşünülen yasaya göre, insan-hayvan melezi embriyolar sadece araştırma amacıyla geliştirilebilecek ve bu embriyoların 14 günün ötesine geçmesine asla izin verilmeyecek. Bilim adamları, bu embriyolardan vücudun temelini oluşturan kök hücreleri almak ve bunlar üzerinde sebebi bilinmeyen ve tedavisi bulunmayan hastalıklar konusunda araştırma yapmak istiyor.

    Newcastle Üniversitesi'nin insan-hayvan melezi embriyoların geliştirilmesine olanak tanıyan yasanın Avam Kamarası'nda görüşülmesi ve oylanmasından önce yaptığı bu deneyin Üremesi Sağlığı ve Embriyoloji İdaresinin özel izniyle yapıldığı açıklandı
  • 67TOPRAK
    Senior Member
    • 12-11-2005
    • 3015

    #2
    Konu: Yarı insan yarı inek üretildi

    Allah belalarini versin bu bilim adamlarinin, bilimin, teknolojinin. yeter artik yaw. daha neyin pesindesiniz.


    Yarabbi sen sonumuzu hayirlisindan eyle.

    Yorum

    • saatçi
      Member
      • 06-09-2005
      • 603

      #3
      Konu: Yarı insan yarı inek üretildi

      Palavra haber.Bir kere insan dna sı tarafından protein sentezinde kullanılan bir çok enzim ve nükleotid inek yumurtasında bulunmaz.Ayrıca insan ve inek Dna parçaları bir araya geldiğinde karşılıklı kodlar bir araya gelemzki ortaya bir canlı veya hibrid oluşşun.
      Eğer bu işler bu kadar olsaydı nesli tükenmiş bir çok hayvanın nesli geri getiilirdi.Örneğin tavuk yumurtasına Dinazor DNa sın enjekte edilerek Dinozorlar geri çoğaltılabilirdi.Daha önce bunun çalışmalarıda yapıldı ancak sonuç başarısızıdr.
      2.dünya savaşı sırasında Sowyetler tarafından yarı insan yarı maymun savaşçı bir ırk yaratma projesi vardı.Ondada yavruların bir çoğu anne karnında bir çoğu doğumdan sonra öldü.Kaldıki insana genetik olarak en yakın hayvan maymun olduğu düşünülerse ve buna rağmen yapılamıyorsa insa-inek eşleşmesinden yavru alınması mümnkün değildir.
      Yeni bir canlı türü oluşturmak sadece 2 tane Dna nın bir araya getirilmesi sonra yumurtaya enjekte edilmesi ve hoop rahime gönderilip doğmasını beklemekle olmaz.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X