Öğrenciye El Kaide imzalı mektupla tehdit

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Öğrenciye El Kaide imzalı mektupla tehdit



    İZMİR'deki Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğrenim gören bir öğrenci, terör örgütü El Kaide'nin Türkiye Üniversiteleri Sorumlusu olduğu iddia edilen Mikail Mucahit El Fetih imzalı bir mektup aldığını, kutsal değerlere hakaret ettiğinin vurgulandığını, cevşen ve muskayla imana gelmesinin istendiğini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri ise, konunun araştırıldığını, söz konusu örgütün, bugüne kadar böyle bir faaliyeti olmadığını, öğrenciyi korkutmak için böyle bir yola başvurulmuş olabileceğini kaydetti.

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan ve ismi açıklanmayan Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğrenim gören bir öğrenci, evine, El Kaide'nin Türkiye Üniversiteleri Sorumlusu olduğu iddia edilen Mikail Mucahit El Fetih imzalı tehdit dolu bir mektup ve cevşen gönderildiğini belirtti. Mektupta, "Davranışlarını düzeltmezsen, yüce Allah ve dinimiz adına senin gibi dinsizin canını almak bizim için farzı ayndır. Davranışlarını düzeltmen için, dindar bir hükümete karşı olmadığını her platformda göstereceksin, kutsal kelimelere bilhassa Allah ve ona inanan kalpleri imanla dolu olanlara hakaret etmeyeceksin. Bundan sonra bizim belirlediğimiz zamanda bizim belirlediğimiz yerde olacaksın. Bundan sonra seni en azından cuma namazlarında aramızda göreceğiz. Zarftaki cevşeni kebiri boynundan çıkarmayacaksın" denildiğini bildirdi.

    Savcılık, henüz konuyla ilgili soruşturma başlatmazken, İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, mektubun tutarlı olmadığını ancak konunun araştırıldığını, söz konusu örgütün, bugüne kadar böyle bir faaliyeti olmadığını, öğrenciyi korkutmak için böyle bir yola başvurulmuş olabileceğini kaydetti.



    GazeteVatan
İşlem Yapılıyor
X