Hst.rezilliğine son verildi.

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Hst.rezilliğine son verildi.

    Para isteyen tıp merkezi kapandı


    Adana'da tüp patlaması sonucu yaralanan 1'i çocuk 2 kişinin tedavisini yapmayan özel tıp merkezi Başbakan Erdoğan'ı da çileden çıkardı. Merkez, Erdoğan'ın talimatıyla kapatıldı.



    Bakanı Recep Akdağ, Adana'da tüp patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan 1'i çocuk 2 kişinin tedavisini yapmayan özel tıp merkezinin Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla kapatıldığını açıklayarak, "Bu olay cezasız kalamazdı" dedi.

    Bakan Akdağ, AB Dönem Başkanlığı görevini yürüten Slovenya'nın ev sahipliğinde 17-18 Nisan 2008 tarihlerinde Brdo kentinde düzenlenen "Avrupa Birliği Sağlık Bakanları Gayrıresmi Konferansı'na katılma üzere Slovenya'ya gitti. Hareketinden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ, Adana'da yaşanan sağlık skandalına değindi.
    Adana'da tüp patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan 1'i çocuk 2 kişinin tedavisini yapmayan özel tıp merkezinin Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla kapatıldığını açıklayan Recep Akdağ, "Adana'da özel bir tıp merkezi, bir hastane değil. Aile telaş içerisinde öncelikle yakın olduğu bir merkeze ulaşmak istemiş. Buradaki standart prosedür şudur. Bu merkez hastaya ilk müdahaleyi yapmalı, eğer kendisi tedaviyi devam ettiremeyeceğini düşünürse o merkezin sorumluluğundadır. Hastayı tedavi edilecek yere nakletmelidir. Maalesef şöyle bir yanlışlık yapılmıştır. Vatandaşı nakletmek için ambulans parası istenmiş. Bu kesinlikle istenmememsi gereken bir şey. Ayrıca faturalarla da ilgili o sıkıntı telaş içinde aileden bir takım talepler de bulunulmuş. Aile daha sonra 112 Acil Servis'ten temin ettiği ambulansla başka hastaneye giderek tedavisini yaptırmış. Ama bu olay cezasız kalamazdı" dedi.

    Bakan Akdağ, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve tıp merkezinin kapatıldığını söyledi. Bu konuda Başbakan Erdoğan'ın kendisini bizzat aradığını ifade eden Bakan Akdağ, "Sosyal güvenlik kurumu ile de bu konuyu görüşeceğiz. Vatandaşa yönelik 'para vereceksin, ben de senin acil hizmetini göreceğim, hatta ambulans için para vereceksin' şeklindeki uygulamalara karşı kesinlikle hiçbir müsamahamız yok. Vatandaşımız bu tür olaylarla karşılaştığında derhal ya bizim 112 No'lu hattımızı arasın, ya da 184 numaralı iletişim hattımızı arasın. 24 saat burayı arama imkanı var. Biz derhal olaylara müdahale ediyoruz" diye konuştu.
    İHA
  • ATmaCA_53
    Member
    • 12-11-2004
    • 1945

    #2
    Konu: Hst.rezilliğine son verildi.

    hayırlı uğurlu olsun, başbakanımız`dan şapka çıkarılacak bir davranış bence...

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X