Teknolojinin de mokunu çıkardık....

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Teknolojinin de mokunu çıkardık....

    hahohihahohihahohihahohihahohihahohi

    Ben dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama ne gördüm ne de duydum.Bilgisi olan varsa beri gelsin.crashs

    n YILMAZ'ın haberi

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İSBAK'la birlikte gerçekleştireceği 'Güneş enerjisiyle çalışan homojen aydınlatmalı akıllı durak ve akıllı otobüs sistemi'yle ulaşımda yaşanan birçok sorun tarihe karışacak.

    Uygulama otobüs duraklarında beklemeye ve otobüs içindeki hırsızlık olaylarına son verecek elektronik bir devrim niteliğinde. İlk olarak metrobüs hattında devreye girecek sistemin tanıtımı önceki gece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk ve İSBAK Genel Müdürü Kasım Mutlu tarafından Ayazağa İETT Garajı'nda yapıldı.

    OTOBÜSÜN İÇİ KAYIT ALTINDA

    Akıllı otobüs adı verilen sitemi basın mensuplarına tanıtan Topbaş, otobüs içinde bulunan 3 adet LCD ekran, kayıt yapan 3 adet kamerayla bir kara kutu sistemi kurduklarını ve otobüste yaşanan hırsızlık, gasp gibi tüm olayların kayıt altına alınacağını söyledi. Başkan Topbaş, olası bir adli vakada elede edilen görüntülerin anında kolluk güçlerine iletebilecek teknolojinin araçta bulunduğunu belirtti.

    KIRMIZI IŞIKTA GEÇİŞ HAKKI

    Şehrin sinaylizasyon sistemlerinin de akıllı otobüsün ışıklara yaklaştığında geçiş hakkını tanıyacak şekilde düzenlendiğini söyleyen Topbaş, otobüsün ışıklara yaklaştığında kırmızı ışıktan yeşile geçmeyi sağlamak için üretilen sinyal cihazını da basın mensuplarına tanıttı. Akıllı otobüslerin İETT merkezinden doluluk, hareket durumu gibi bilgilerinin sürekli takip edileceğini belirten Başkan Topbaş, vatandaşlarında cep telefonlarından bekledikleri durakta otobüsün kaç dakikada olabaliceğini göreceklerini söyledi.

    MERKEZİ TAKİP SAÐLAYACAK

    Tamamıyla güneş enerjisiyle çalışan akıllı durakların üstünde enerjiyi elde edecek güneş panelleri bulunuyor. Akıllı otobüsle entegre olan durağın üzerinde bulunan LCD ekrandaysa aracın durağa kaç dakikada geleceği yazıyor. Güneş enerjisi ile çalışan, çevre dostu bu sistem sayesinde, akıllı duraklardan trafik yoğunluğunun da öğrenilebileceğine dikkat çeken Topbaş, 'Sistemin komuta kontrol merkezinden, otobüslerle ilgili bilgiler takip edilebilecek' şeklinde konuştu.
    Yeni Şafak
  • YuSuF ErGiN
    Senior Member
    • 23-01-2006
    • 10188

    #2
    Konu: Teknolojinin de mokunu çıkardık....

    stupidprvstupidprvstupidprv

    tekerlekli ulaşımı araçlarını şehir içi taşımada azaltmak; trafik karmaşası, hava kirliliği ve ekonomik olarak daha fazla yararlı olmuyor ki biz bunu uygulamaya karar veriyoruz

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X