Cable & Satellite Aralık 2004'ten önemli haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Akyürek
    Junior Member
    • 29-09-2004
    • 74

    Cable & Satellite Aralık 2004'ten önemli haberler

    Arkadaşlar Cable & Satellite dergisi Aralık 2004 sayısını dijital yayıncılığın en önemli 50 kişisine ayırmış. Bu kişilere tek tek pazardaki gelişmeleri değerlendirtmiş. Bizim gibi meraklılarını ilgilendiren bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

    Sky Italia'nın CEO'su Tom Mockridge, Telepui zamanından kalan Seca sisteminden NDS (ki SKY Ingiltere'nin çözülemeyen videoguard sisteminin işleticisi) sistemine geçişin büyük ölçüde tamamlandığını, abone sayılarında büyük artışlar olduğunu rakamlarla anlatırken, NDS tabanlı set-top-box'ların sadece kullanımda kalacağını söylemiş.

    Nagravisyon şifremele sisteminin sahibi olan İsviçre merkezli Kudelski Grubun CEO ve Başkanı Andre Kudelski, bu yıl içinde Thomson'dan Mediaguard'ın satın alındığını ve pazarda daha da az sayıda encryption firması kalacağını öngörmüş.
    (Bence bu çok önemli, demek Mediaguard (ya da Seca) cidden de bitiriliyor. İspanyol Digital + o yüzden Astra'daki sistemini seca'dan Nagra'ya çevirecek demek)

    Canal Plus grubun teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı şifreleme sistemi ile ilgili birşey söylememiş. 2005'te karasal dijital yayın (DTT) ve DSL hizmetlerinin lansmanını yapacaklarmış.

    Viasat'ın başkan ve CEO'su Hans-Holger Albrecht, 2005 planlarını anlatırken MTG diye hiç duymadığım bir firma ile yaptıkları yatırımla geçecekleri yeni şifreleme sisteminden bahsetmiş.

    TV Cabo'nun CEO'su Zeinal Bava, şifreleme sistemi ile ilgili birşey söylememiş. İzle öde kanal sayılarını arttıracaklarmış. Ayrıca sadece kendi dağıttıkları receiver'larla izlenecek kanallar lanse edeceklermiş.

    Alman Premier'in CEO'su Georg Kofler de şifreleme sisteminden bahsetmemiş. (Bildiğim kadarıyla izlenemiyor zaten herhangi bir kartla.) 2005 sonunda HD (high definition) yayına başlayacaklarmış.

    Modüllerle ilgili çalışma yapan arkadaşlara ve benim gibi amatör / hobi olarak ilgilenenlere duyurulur.

  • #2
    Konu: Cable & Satellite Aralık 2004'ten önemli haberler

    tebrik ederim arkadasim..

    Yorum


    • #3
      Konu: Cable & Satellite Aralık 2004'ten önemli haberler

      Dogrudur beyler,SKY Italia da bana gore artık mazi olmustur,yıllardır ingiliz SKY icin kırılıyor yok soyle oluyor diye bir suru laf dolasır ama bosuna,dolayısıyla SKY Italia da kolay kolay kırılmaz hatta hic kırılmaz bile.Adamlar artık bu isleri oyle kolay izlenir(illelegal)halde bırakmayacaklar anlasılan,ancak bu islerden dolasan paralar cok buyuk oldugundan dolayı yine birtakım kanal yada paketlerden ucundan kenarından belki izlettirilecektir.Zaten bir suru card ve cam cıkmasının sebebide bundan dolayıdır.Yani aslında bu bir nevi danısıklı dogus teknigidir.Yayıncı kuruluslar bir sekilde sifreleri vererek bunların izlettirilmesini saglıyorlar ve o sekildede bir para elbette kazanıyorlar tabiki,sonra sonra oluncada(ozellikle para vererek yasal abone olanlara)ne yapalım iste,birileri sifreleri kırmıslar!!!beyler bu isler daha uzun yıllar boyle surer gider,herkese selam ve saygılar

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X