İstanbul keneye karşı ilaçlanıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • freespirit
    Member
    • 05-03-2007
    • 853

    İstanbul keneye karşı ilaçlanıyor

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ekipleri, 400 hektarlık piknik ve mesire yerinde kene ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürdü.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Çevre Koruma Müdürlüğü, 400 hektarlık piknik ve mesire yerinde kene ve diğer haşerelere karşı başlattığı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

    Koruyucu halk sağlığı çalışmaları kapsamında Nisan ayının ilk haftasında başlatılan sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları kapsamında, Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri bugün de Zeytinburnu sahilinde keneye karşı ilaçlama çalışması yaptı.

    Çevre Koruma Müdürü Ali Oktar, gazetecilere çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul sınırları dahilinde vatandaşların dinlenmek ve şehir stresinden uzaklaşabilmek için günübirlik tercih ettikleri mesire yerlerinde geçen yıllarda yaşanan kene vakaları da dikkate alınarak, kenelere karşı ilaçlama çalışması yapıldığını belirtti.

    Müdürlük bünyesinde 520 kişiden oluşan 120 ekibin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanlarında kalan 400 hektarlık piknik ve mesire yerinde bu çalışmayı sürdürdüğünü ifade eden Oktar, yaz sonuna kadar bu çalışmanın devam edeceğini söyledi.

    Oktar, ilaçlamada Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ve Dünya Sağlık Örgütü'nün onayladığı kimyasal ilaçları kullandıklarını ve ilaçların etki süresinin 30-40 gün olduğunu belirterek, bu süreler dikkate alınarak ilaçlamaların tekrarlandığını kaydetti.

    Bu ilaçların sadece keneye karşı etkin olduğunu, diğer canlı yaşamını etkilemediğini belirten Oktar, talep gelmesi halinde şahıslara ait özel alanlarda da ilaçlama çalışması yapılacağını bildirdi.

    Oktar, sivrisinekle mücadelede bugüne kadar yapılmış yöntemlerin dışında bilimsel yöntemle mücadeleyi sürdürdüklerini ve kaynağında larva olarak bu mücadeleyi yaptıklarını belirterek, şu ana kadar yaklaşık 30 bin sinek üreme kaynağına ulaşılarak ilaçlandığını söyledi.

    İlçe ve beldeler de dahil İstanbul'da haşereyle mücadele yetkisinin Büyükşehir Belediyesinde olduğunu belirten Oktar, Çatalca'dan Ağva'ya kadar bu çalışmayı yaptıklarını anlattı.

    Oktar, bu hafta sonu kene ısırığı ihbarıyla hastanelere bu kadar çok başvuru olmasının da vatandaşların başka haşerelerin ısırığını kene ile karıştırmasından kaynaklandığını savunarak, ''Bir sürü canlı var. Her ısırık kene ısırığı değil. Kene ile karıştırılıyor. Bu da vatandaşın hassasiyetinden kaynaklanıyor'' dedi.

    -İSTANBUL'DA İLAÇLAMA YAPILAN ALANLAR-

    İstanbul Büyükşehir Belediyesince Avrupa yakasında ilaçlama çalışması yapılan mesire yerleri şunlar:

    ''Ayvat Mesire Yeri, Azizpaşa Mesire Yeri, Bahçeköy Fidanlığı, Belgrad Ormanları-Bentler, Belgrad Ormanları-F.Rıfkı Atay, Belgrad Ormanları-Neşet Suyu, Binbaşı Mesire Yeri, Çatalca-M. Çakmak Mesire Yeri, Çilingoz Mesire Yeri, Fatih Çeşmesi Mesire Yeri, Fatih Çocuk Ormanı Parkorman, Fatih Ormanı Mesire Yeri, Gazi Mahallesi Mesire Yeri Göktürk Fidanlığı, Göktürk Göleti Mesire Yeri, Irmak Mesire Yeri, İmrahor Mesire Yeri, İnceğiz Mesire Yeri, Kirazlıbent Mesire Yeri, Kömürcü Bendi Mesire Yeri, Kurt Kemeri Mesire Yeri, Marmaracık Mesire Yeri, Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri, Şamlar Mesire Yeri, Tayakadın Mesire Yeri, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Bağcılar Piknik Alanı, Maçka Parkı, Yıldız Parkı, Emirgan Parkı, Florya Ormanları, Eyüp Tekkeli Parkı, Eyüp Osmanlı Parkı, Eyüp Çobançeşme Parkı, Avcılar Sahili, Şeyh Şamil Parkı, Bolluca Koruluğu, Bolluca Mesire Yeri ve Kent Ormanı Parkı.''

    Asya yakasında ilaçlama çalışması yapılan alanlar ise şunlar:
    ''Avcıkoru Mesire Yeri, Aydos Mesire Yeri, Elmasburnu Mesire Yeri, Hacet Deresi Mesire Yeri, Kaymakdonduran Mesire Yeri, Mihrabad Mesire Yeri, Polonezköy Tabiat Parkı Sazakçeşme Mesire Yeri ve Taşdelen Mesire Yeri.''

    AA
    Son düzenleme freespirit; 20-05-2008, 15:59.
  • ali_ekber
    Member
    • 15-11-2004
    • 2525

    #2
    Konu: İstanbul keneye karşı ilaçlanıyor

    son iki üç senedir türedi bu keneler
    bilim ve araştımacı yetkililerin hiç bir açıklaması yok bu keneler hakkında
    anavatanları neresidir yoksam genleri ilemi oynanmış
    kimler tarafından üretilmiş bu keneler
    geçen sene ve bu sene karabük eflani taraflarında baya bir ölen vatandaşımız oldu sanırım haberlerde takip edebildiğim kadarıyla

    Yorum

    • ATmaCA_53
      Member
      • 12-11-2004
      • 1945

      #3
      Konu: İstanbul keneye karşı ilaçlanıyor

      bu dünyanın sonunun gelmesinin bir göstergesidir, KURANI KERİMDE 3 felaketin olacağı yazıyor, bu ise3 felaket aynı depremlerde sınıflandırma yapılırya aynı öyle 1`si zaten kıyamet aldı başını gidecek, kasırgalar, keneler, eşek arıları, zehirli hayvanlar türeyecek, tsunmai gibi dalgalşar olacak yani denizler taşacak artık söylemeye gerek yok, susuz kalacağız, benzin ve mazot fiyatları artacak, savaşlar olacak, müslüman müslüman kardeşini tanımayacak vuracak işte dünyanın kaderi bu arkadaşlar bizim yağacağımız tek şey var ALLAHA yalvarmak belki kendinizi öylelikle kurtarabilirsiniz...

      Yorum

      • ali_ekber
        Member
        • 15-11-2004
        • 2525

        #4
        Konu: İstanbul keneye karşı ilaçlanıyor

        Originally posted by YarasaSpor View Post
        bu dünyanın sonunun gelmesinin bir göstergesidir
        ölenler için dünyanın sonu
        ama çıkmayan candan umut kesilmez
        hiç ölmeyecek gibin çalış
        yarın ölecekmiş gibin

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X