Çalışma Bakanı da çözüm bulamazsa...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Çalışma Bakanı da çözüm bulamazsa...



    Bakan Faruk Çelik'in Tuzla'daki ölümlerle ilgili sözleri adeta bir itiraf niteliğinde: "Ne yazık ki bu üzücü olaylar cereyan etmeye devam edecek"

    Faruk Çelik, Tuzla Tersaneler Bölgesi'ndeki işçi ölümleriyle ilgili olarak, "20 tersane olması gereken yerde 50 tersane olursa ne yazık ki bu üzücü olaylar cereyan etmeye devam edecek" dedi.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine, Tuzla'daki olumsuz görüntülerin, olumsuz olaylara neden olmaya devam ettiğini belirterek, bunların altında fiziki mekanın yetersizliği, kayıt dışılık ve taşeron işçiliğin yattığını söyledi.

    Çelik, şöyle devam etti:

    "Tuzla konusu artık kangren olmaya başladı. Bu bir bakanlığın meselesi değil, 3-4 bakanın bir araya gelip birlikte çözüm üretmesi gerekiyor. Bizim yapmamız gerekenler, orada nitelikli eleman çalıştırmak ve kayıt dışını önlemekle ilgili adımlar atmaktı. Bu çalışmalarımızı yapıyoruz. İkincisi yoğun denetim yapmaktı, iş sağlığına uygun yapı var mı yok mu bununla ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Üçüncüsü taşeronla ilgili yasal düzenleme boşluğu vardı. Bunu da bu istihdam paketinde çıkardık.

    Ancak eğer iş yoğunluğu ve fiziki mekanın uygunsuzluğu söz konusuysa o da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının boyutlarını aşan bir durumdur. Diğer bakan arkadaşlarımızla birlikte Hükümette çözüm aranması gereken bir konudur. Öyle tahmin ediyorum, diğer bakan arkadaşlarımız da kendi üzerlerine düşen bu konularla ilgili adımları bir an önce atarlar. Bunlar son olsun diyoruz."

    Çelik ayrıca son olayla ilgili, "Müfettişlerimiz yine oradalar. Kapatılması gerekiyorsa kapatılacaktır" dedi.

    HürHaber
İşlem Yapılıyor
X