'Mobil Belediye'

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • freespirit
    Member
    • 05-03-2007
    • 853

    'Mobil Belediye'

    Fatih Belediyesi, ''Mobil Belediye'' uygulamasını başlattı. Başkan Demir, Vatandaşların, cep telefonlarıyla Fatih Belediyesi ile interaktif iletişim içine girebileceklerini belirtti.

    Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısıyla hizmeti basına tanıtan Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediye hizmetlerinde web tabanlı ''kent bilgi sistemi'' ve kurumlar arası ''elektronik imza'' uygulamalarını hizmete koyan ilk belediye olduklarını ifade ederek, bu kez de ''mobil imza'' ve ''mobil belediye'' hizmetini sunarak dünyada bir ilk gerçekleştirdiklerini bildirdi.

    Vatandaşların, cep telefonlarıyla Fatih Belediyesi ile interaktif iletişim içine girebileceklerini belirten Demir, bu uygulama ile vatandaşların belediye yönetimine ait bilgilere ulaşarak başkana mesaj gönderebileceklerini, sicil numaralarını girmek suretiyle borç bilgilerine ulaşabileceklerini ve ''https'' güvenli bağlantı ağı ile kredi kartı ile ödeme yapabileceklerini, Fatih Bilgi Merkezi'nden mahalle ve sokaklarının ismini girerek bilgi talep edebileceklerini ve 15 gün içinde kendilerine geri dönüleceğini anlattı.

    ''Mobil belediye'' hizmeti kapsamında ayrıca ''hangi hizmeti nasıl alırsınız?'' kısmından muhtarlıklar, sağlık hizmetleri gibi birçok hizmetin yerinin öğrenebileceğini söyleyen Demir, sisteme giriş için vatandaşların ''Fatih Mobil'' yazarak Turkcell 5210'a mesaj atmaları ve gelen mesajla gönderilen linki cep telefonuna yüklemeleri gerektiğini belirtti.

    Demir, bu hizmetin sadece teknolojiyi kullanmak olmadığını, demokrasi açısından insanların seçtikleri yöneticileri denetlemesi için önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek, ''Bu hizmet, katılımcılığın önünü açıyor, bütün işleri şeffaf hale getiriliyor, kamu kurumlarını sorgulanabilir hale getiriyor. Demokrasi adına böyle bir kazancı var'' diye konuştu.

    Toplantıya, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Okan Erhan Oflaz ve ''mobil belediye'' uygulamasında çözüm ortağı firma Aradiom'un Yönetici Direktörü Abdullah Uygun da katıldı.

    AA
İşlem Yapılıyor