Bayrampaşa Cezaevi boşaltılıyor...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • freespirit
    Member
    • 05-03-2007
    • 853

    Bayrampaşa Cezaevi boşaltılıyor...

    Bayrampaşa boşaltılıyor. Yıllarca ünlü isimleri ağırlamış Türkiye'nin en büyük cezaevlerinden Bayrampaşa Cezaevi'nin boşaltım işlemi bugün (06.06.08) 14:30 itibariyle başladı.

    Bayrampaşa Cezaevindeki hükümlü ve tutukluların nakline başlandı...

    Adalet Bakanlığı, yargının daha hızlı ve etkili bir şekilde çalışabilmesi için bir taraftan hukuk alanındaki reform çalışmalarını yürütürken öte yandan yeni adalet sarayları ve modern cezaevleriyle fizikî altyapıyı da süratle yeniliyor.

    Çağdaş standartlara uymayan ve kötü bir imaja sahip olan eski cezaevleri kapatılarak, tutuklu ve hükümlüler yeni inşa edilen modern cezaevlerine taşınıyor.

    Bu kapsamda Türkiye’nin en büyük cezaevlerinden biri olan ve kapatılması kararlaştırılan Bayrampaşa Cezaevi’ndeki 5.500 tutuklu ve hükümlü, başta Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü olmak üzere yeni cezaevlerine nakledilmeye başlandı.

    Jandarma gözetiminde gerçekleşecek olan taşınma işleminin tamamlanmasının ardından yaklaşık 40 yıldır mahkumlara ev sahipliği yapan Bayrampaşa Cezaevi’nin kapısına kilit vurulacak. Hükümlü ve tutukluların yaş, cinsiyet ve suç tipine göre sınıflandırıldığı uygulama çerçevesinde nakiller farklı cezaevlerine yapılacak.

    Taşınma işlemi 600 çocuk tutuklu ve hükümlünün yeni yapılan Maltepe Çocuk Cezaevine nakliyle başlayacak. 400 civarındaki yabancı tutuklu ve hükümlü, yabancılara ayrılan Maltepe 3 No’lu L Tipi cezaevine nakledilecek. Uyuşturucu, hırsızlık, adam öldürme, gasp gibi suçlardan hükümlü ve tutuklu olan yaklaşık 3.500 kişi ise Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki L tipi cezaevlerine gönderilecek.

    Silivri Kampüsünde 9, Maltepe Kampüsünde 5 cezaevi var.

    Bayrampaşa’da kalan hükümlü ve tutukluların büyük bölümünün nakledileceği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü, yüzölçümü toplam 955.354 m² olan büyük bir arazi üzerinde inşa edildi.

    Kampüste, 8 L tipi kapalı ve 1 açık cezaevi olmak üzere 9 ceza infaz kurumu yer alıyor. 6 L tipi cezaevi hizmet vermeye başlarken yapımı süren 2 L tipi ceza infaz kurumunun yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

    Dağınık haldeki cezaevlerinin bir araya toplanarak güvenliğin daha iyi sağlandığı ve ihtiyaçların tek merkezden karşılandığı Kampüste; açık ve kapalı spor salonları, kütüphane, konferans salonu, çok sayıda derslik, iş atölyeleri ve diğer sosyal tesisler olmak üzere hükümlü ve tutukluları topluma kazandırmaya yönelik her türlü imkan bulunuyor.

    400 kişilik açık ceza infaz kurumlarında kalan tutuklu ve hükümlüler, Kampüsteki mutfak, ısı merkezi, çamaşırhane, genel temizlik gibi ortak alanların işletiminde de çalışabilecek.

    Ayrıca, Kampüs içinde 24 saat hizmet verecek şekilde tıbbî malzemelerle donatılmış doktor, diş hekimi ve diğer sağlık personelinin görev yapacağı, hastane yer alıyor. Kampüste, otopark ve ziyaretçi bekleme salonları bulunuyor.

    Aynı anda 15.000 kişiye yemek hazırlayacak şekilde dizayn edilen ve en son teknoloji ile donatılan mutfak bölümünden Kampüste bulunan tüm kurumlara yemek dağıtılabilecek.

    Kampüsteki bir başka yenilik ise; iki duruşma salonu, hakim ve savcı odaları, kalemler ve diğer bölümlerin yer aldığı adliye binası. Burada mahkemelerin belirleyeceği davaların duruşmaları görülebilecek.

    Böylece çok sanıklı, güvenlik riski yüksek duruşmaların uygun koşullarda görülebilmesi sağlanacak.

    Benzer özelliklere sahip olan Maltepe Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü ise toplam 478.641m² yüz ölçümlü taşınmaz üzerinde inşa edildi. Kampüste 3 L Tipi, 1 Çocuk ve Gençlik Cezaevi ile 1 adet Açık Ceza İnfaz Kurumu bulunuyor.

    Maltepe Kampüsündeki 5 cezaevinde, yaklaşık 4.400 hükümlü ve tutuklu kalacak.

    İstanbul’un cezaevi sorunu çözülüyor

    Ülkemizde bulunan ceza infaz kurumlarında 05 Haziran 2008 tarihi itibariyle 96.760 hükümlü ve tutuklu bulunuyor. Bunların 11.148’ü İstanbul ilinde bulunan toplam 10 kapalı ve açık ceza infaz kurumunda barındırılıyor.

    İstanbul’da bulunan cezaevlerinin fizikî yapılarının ve kapasitelerinin yetersiz olması sonucu başka şehirlere yapılan zorunlu nakiller nedeniyle Türkiye genelindeki tüm cezaevleri bundan olumsuz etkileniyordu.

    Ayrıca uzak şehirlere yapılan nakiller nedeniyle görüş yapmaları zorlaşan mahkûmlar ve aileler bu durumdan mağdur oluyordu.

    Son 2 yıl içinde İstanbul’da Ümraniye, Metris, Bakırköy, Maltepe ve Paşakapısı’nda yeni cezaevleri hizmete girdi. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki 6 L tipi cezaevinin de açılmasıyla buradaki hükümlü ve tutuklu kapasitesi 15.910’a çıktı.

    Mahkumlar suçlarına göre ayrı cezaevlerinde kalacak
    Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, İstanbul’da açılan cezaevleriyle Türkiye’de ilk defa bazı yeni uygulamalar da hayata geçirmeye başladı.

    Bu kapsamda; İstanbul’da bulunan hükümlüler ile tutuklular her ceza infaz kurumunda değil suç türlerine göre belirlenen ve konumlarına uygun farklı ceza infaz kurumlarında barındırılacak. Bunun yanında uyuşturucu suçu işleyenler hariç olmak üzere 18-21 yaş arası genç erkek tutuklular için Silivri Kampüsü içinde müstakil bir ceza infaz kurumu tahsis edildi.

    Yeni uygulamalar ile eğitim iyileştirme ve psiko-sosyal servis faaliyetlerinin daha verimli ve amacına uygun şekilde yapılması hedefleniyor.

    Adalet Bakanlığı, cezaevleri reformunu hem modern binalarla fiziki mekanları iyileştirerek hem de çağdaş infaz anlayışıyla hükümlülerin sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılması yönündeki çalışmalara ağırlık vererek sürdürüyor.

    HABER 7
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #2
    Konu: Bayrampaşa Cezaevi boşaltılıyor...

    Burada çok olaylarda oluyordu ilginç haberi yeni duydum nerdeyse iş bittikten sonra haberimiz olacaktı . Orayıda bir yabancıya satsınlar baya büyük çünkü :( belkide tezgah kuruldu bile .

    Yorum

    • serdo
      Senior Member
      • 30-04-2006
      • 5368

      #3
      Konu: Bayrampaşa Cezaevi boşaltılıyor...

      boşaltılsın tabi çok olay olan bir cezaevi idi.

      Yorum

      • zigana
        Senior Member
        • 26-01-2004
        • 3796

        #4
        Konu: Bayrampaşa Cezaevi boşaltılıyor...

        Originally posted by delphin View Post
        Burada çok olaylarda oluyordu ilginç haberi yeni duydum nerdeyse iş bittikten sonra haberimiz olacaktı . Orayıda bir yabancıya satsınlar baya büyük çünkü :( belkide tezgah kuruldu bile .

        evet yani şehrin içinde cezaevimi olur.orası işmerkezi yapılması için ihaleyle satılmalıdır.genelde istanbulun o tarafında pek satılan yer yoktu.yabancıları orayada sokmak gerekir.

        Yorum

        • ali_ekber
          Member
          • 15-11-2004
          • 2525

          #5
          Konu: Bayrampaşa Cezaevi boşaltılıyor...

          amerikanlara işkence merkezi olarak satalım

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X