Kapsama alanı 50 km...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • freespirit
    Member
    • 05-03-2007
    • 853

    Kapsama alanı 50 km...

    Isparta'da bir çaycı, bisikletiyle günde 50 kilometre mesafe katederek müşterilerine çay servisi yapıyor. Çay ocağının bu uygulaması satışları yüzde 30 artırmış.

    Çay demlemek için Isparta'nın Sav ilçesindeki dağ suyunu kullanan çay ocağının çok fazla tiryakisi var. Sabah saatlerinde başlayan bisikletli çay servisi, akşam saatlerine kadar devam ediyor.

    Müşterileriyle telsiz, telefonla irtibat kuran iş yeri sahibi Ercan Çomak, siparişleri alır almaz tepsiye dizdiği çayları bir eline alarak diğer eliyle de bisikletini sürerek müşterilerine sıcak çayları ulaştırmaya çalışıyor.

    İnsanların iki eliyle kullanmakta zorlandığı bisikleti, elindeki çay tepsisiyle rahatlıklı kontrol edebilen Çomak, ilginç bir görüntü sergiliyor. Çalışkanlığı ve azmi ile herkesin takdirini kazanan Çomak, esnaflar arasında 'Jet çaycı' olarak anılıyor.

    Yaklaşık 700 metre mesafedeki müşterilerine de çay servisi yaptığını kaydeden Çomak, "Bu durumda bulunan müşterilerim de var. Onlara ulaşmak için de bisikletimle çay servisi yapıyorum.

    Bir serviste yaklaşık 30 çay çıkarıyorum. Gidip gelmeleri hesap ettiğimde günde yaklaşık 50 kilometre mesafe katediyorum. Halimden şikayetçi değilim.

    Devir rekabet devri. Çayı en kısa sürede ulaştırmak için de bisikletimi kullanıyorum. Bunun dışında müşterilerimi memnun etmek için şehir suyu yerine özel dağ suyu kullanıyorum. Bu da ayrı bir lezzet veriyor" dedi.

    CHA
İşlem Yapılıyor
X