KÖSTEBEK tabip asteğmen çıktı

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serencum
    Member
    • 07-03-2007
    • 2724

    KÖSTEBEK tabip asteğmen çıktı

    KÖSTEBEK tabip asteğmen çıktı




    Terhis olduktan sonra elindeki bilgileri sızdırmış.
    Dağlıca Tabur Komutanlığı’na yapılan terörist saldırıya ilişkin Taraf gazetesinde yayımlanan istihbarat raporunun, taburda görev yapan bir tabip asteğmen tarafından sızdırıldığı belirlendi. Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Askeri savcılık tarafından hakkında yasal işlem başlatılan ve adı sır gibi saklanan tabip asteğmenin, istihbarat raporunun yanı sıra Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik’in YouTube’a düşen ses ve görüntü kayıtlarını da sızdıran kişi olduğu tespit edildi. “Köstebek” tabip asteğmenin saldırıdan 9 gün önce hazırlanan “gizli gizlilik” dereceli istihbarat raporunu, terhis olduktan sonra sızdırdığı öğrenildi.

    TERHİSTE YANINDA GÖTÜRMÜŞ
    Geçen yıl 17 Ekim’de gerçekleşen, 13 askerin şehit edildiği, 8 askerin kaçırıldığı Dağlıca baskınına ilişkin istihbarat raporunun medyaya sızmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı’nın başlattığı jet soruşturma tamamlandı. İsmi açıklanmayan tabip asteğmen hakkında “askeri gizli bilgileri sızdırmak” suçundan yasal işlem başlatıldı. ‘Köstebek’ asteğmenin, görüntü ve ses kayıtları ile istihbarat raporunu, terhis olurken beraberinde götürdüğü anlaşıldı.

    RAPOR BARDAÐI TAŞIRDI Jandarma Genel Komutanlığı’nın, PKK’nın Dağlıca’ya saldıracağını 9 gün önceden haber veren istihbarat raporu, soruşturmanın derinleştirilmesine ve asteğmenin ortaya çıkarılmasına yol açtı.

    Genelkurmay Başkanlığı, belgenin medyada yayınlanmasının ardından istihbarat raporunun varlığını doğrularken, “Mesajın nereden ve kimler tarafından dışarıya sızdırıldığı tespit edilmiş ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır” açıklamasını yapmıştı.

    VAN’DA YARGILANACAK
    Tabip asteğmen, Dağlıca taburunun görev bölgesi nedeniyle Van Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde yargılanacak. Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik, Afyonkarahisar’da konuşlu İkmal Komutanlığı’na Lojistik Şube Müdürü olarak atandı.



    KÖSTEBEK tabip asteğmen çıktı / Türkiye / Milliyet İnternet
  • rubberman
    Member
    • 13-02-2006
    • 1992

    #2
    Konu: KÖSTEBEK tabip asteğmen çıktı

    Sonuç ne : ?
    asteğmen ülkemizin hayrına mı ypmış ? zararına mı ?
    rapor ortada olduğu halde görevini ihmal edenlermi var ? var ise onlar mı suçlu ? yoksa kamuoyuna bunu açıklayan mı suçlu ?
    ben anlamadım anlayan beri gelsin.

    Yorum

    • ozkandonmez
      Administrator

      • 30-12-2002
      • 47324

      #3
      Konu: KÖSTEBEK tabip asteğmen çıktı

      İşte bütün mesele bu, olmak yada olmamak. Sanki bu şahsı tanıyor gibiyim !
      Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız

      Yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
      Burada ulaşılan sonuçlar tercih edilen hesaplama yöntemi ve/veya yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmakta olup, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabileceğinden sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir.
      Yatırımcıların verecekleri yatırım kararları ile bu sitede bulunan veriler, görüş ve bilgi arasında bir bağlantı kurulamayacağı gibi, söz konusu yorum/görüş/bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan www.ozmena.net web sitesi ve/veya yöneticileri sorumlu tutulmaz.

      HAYDI IPTV YAPALIM

      TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

      LÜTFEN OKUYUN

      Yorum

      • anterior
        Senior Member
        • 06-11-2006
        • 6453

        #4
        Konu: KÖSTEBEK tabip asteğmen çıktı

        Originally posted by ozkandonmez
        Sanki bu şahsı tanıyor gibiyim !
        Hatırlarsanız, kendisini burada defalarca ikaz etmiştim. Ancak tanıdığımız şahıs değil....

        Askerliğini bölgede yapanlar iyi bilirler. Özellikle yaz aylarında onbeş günde, bilemediniz ayda bir bu tarz istihbarat bilgileri gelir. Ancak bu duyumların onda biri ya gerçekleşir, ya gerçekleşmez. Gelen bilgiler değerlendirilir ve elbette gerekli tedbirler alınır. Dağlıca baskınında da (basından takip edebildiğimiz kadarı ile) saldırı yapılması muhtemel bölge bir tabur askerle takviye edilmiş, askerler sürekli teyakkuzda tutulmuş, sonrasında düzenli bilgi akışı sağlanmıştır.

        Şahsın elinde yasalara aykırı olarak birliğinden kaçırdığı başka ne tür belgele vardır; bunu Türkiyede yabancı istihbarat örgütleri gibi çalışan bir kısım medyaya sormak gerekir. Ayrıca, vatani görevi esnasında kendi namusuna ve sütüne emanet edilen gizli bilgi ve belgeleri dışarı sızdırmada ne tarz bir hayır vardır, anlayan beri gelsin...

        Yorum

        İşlem Yapılıyor