Uzanlar'a kötü haber

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Uzanlar'a kötü haber



    İsviçre Yüksek Mahkemesi Uzanlar'ın temyiz başvurusunu reddetti. Karar, Motorola'nın ailenin İsviçre bankalarındaki hesaplarından alacağını tahsil edebileceği anlamına geliyor...


    İsviçre Federal Mahkemesi, bugün aldığı kararla, Uzan ailesinin, Zürihbölge mahkemesinin, ailenin İsviçre bankalarındaki hesaplarında bulunan paraların Motorola'ya transfer edilebileceği yönündeki kararının bozulması için yaptığı temyiz başvurusunu reddetti.

    Kararında, ABD yargısının Uzanlar'ın yargılanmasından sorumlu olduğunaşüphe bulunmadığını belirten İsviçre Federal Mahkemesi, Uzan ailesinin,ABD mahkemesinin aldığı kararın uygulanmasının İsviçre'de kamu düzeninibozacağı iddiasını reddetti.

    Ne kadar paranın transfer edileceğini açıkça belirtmeyen mahkeme, Motorola'nın Uzan ailesine karşı açtığı davanın ABD yargısınınyetkisinde olduğunu, sadece bu davada İsviçre bankalarındaki ilgili hesaplar konusunda karar verdiğini kaydetti.

    ABD'de Temmuz 2003'te bir federal yargıç, Uzan ailesinin Motorola'ya 4milyar dolardan fazla para ödemesine karar vermişti. ABD Bölge Mahkemesi yargıcı Jed Rakoff, New York'taki davada, Uzan ailesinin 5 ferdinin ABD'ye ayak basmaları halinde tutuklanmasını da istemişti.

    Motorola ve Nokia, 1998'den 2000 yılına kadar Telsim'e Uzan ailesinin kontrolündeyken 2,7 milyar dolar kredi transfer etmiş, 2003'deki davadaailenin en az 1 milyar doları kendi teşebbüslerine aktardığı ortaya çıkmıştı.

    Zürih bölge mahkemesi 2006 yılında, ABD yargısının, Uzan ailesinin İsviçre bankalarındaki hesaplarında bulunan paraların Motorola'ya transferini de kapsayan kararının İsviçre'de uygulanabileceğini kararlaştırmış, Uzan ailesi kararın bozulması için temyiz başvurusunda bulunmuştu.

    Haber1
  • ATmaCA_53
    Member
    • 12-11-2004
    • 1945

    #2
    Konu: Uzanlar'a kötü haber

    ay ne üzüldüm bilemezsin ah ah gereksiz haber...

    Yorum

    İşlem Yapılıyor