Balkondan 'aya binip Mekke'de namaz kılıyor' muşşş

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • emrahbey
    Member
    • 03-06-2008
    • 2145

    #16
    Konu: Balkondan 'aya binip Mekke'de namaz kılıyor' muşşş

    Originally posted by muratzen View Post
    -Aboovv houston bi problem var! adam ay'ı servis aracı gibim kullanıyo...
    eyecrazyhahohihoppabeer:Dpint

    Yorum

    • rubberman
      Member
      • 13-02-2006
      • 1992

      #17
      Konu: Balkondan 'aya binip Mekke'de namaz kılıyor' muşşş

      Originally posted by adonmez View Post
      Dünyada ilk uçak 1903 yılının aralık ayında uçmayı başarmış,Osmanlı da bu gelişmelere ilgisiz kalmamış, 3 yıl sonra 1909 yılının sonlarında Baron De Catters adlı Belçikalı bir asilzadenin İstanbul’daki uçuş tecrübesini başarıyla tamamladığını görüyoruz.Havacı subaylarımız Almanya, Fransa, İngiltere’ de eğitim alırken, bu iş için halktan toplanan para ile Avrupa’dan iki uçak satın alınır.
      Uçaklardan birine Muavenet-i Milliye, diğerine Prens Celaleddin’in adı konulmuştur. Bugün adı Sefaköy olan Sofraköy’de ilk uçak tesisi yapılır.
      Eylül 1913’de bu tesisler Fransız Hava Kulübü’nün 3 uçağının gösterisine sahne olur. Bu uçaklar Kahire’ye kadar uçuş yaparlar.
      Osmanlıda kendini havacılıkta kendini ispatlamak için İstanbul-Kahire arasında 2500 km uçularak bu işte biz de varız denilecek bir proje gerçekleştirilmeye karar verilir.
      8 Şubat 1914 yılında Sofraköy’den havalanan Muavenet’in pilotu Fethi Bey ve yardımcısı Sadık Bey, arkalarında Celaleleddin’in pilotu Nuri Bey ve yardımcısı İsmail Hakkı Bey, Osmanlının havalarda da var olduğunun azim ve kararlılığını göstermiştir.
      Proje için Fethi Bey, Toroslardan aşıp, Adana’ya inmiş, oradan da Halep’e geçmiştir. Ekip iki hafta boyunca Şam ve Beyrut’ta gösteri uçuşlarına katılarak Kudüs’e doğru yola çıkmışlardır.
      Kudüs’te 80 bin kişi göklerden inecek Osmanlı kuşlarını beklerken, acı haber gelir. Fethi ve Sadık Beyler Taberiye Gölü civarındaki Cehennem Vadisi üzerinden geçerken kuvvetli bir hava akımı yüzünden kayalıklara çarparak şehit olmuşlardır.
      Bu iki cesur insan Türk tarihinin ilk şehit pilotları olmuşlar, cenazeleri 10 bin katılımıyla Şam’da Emeviye Camiinin avlusunda bulunan Selahattin Eyyübi’nin yanına defnedilmişlerdir.
      Osmanlı azmi kırılmaz görevin tamamlanması için üçüncü bir uçak alınır.salim ve kemal beyler isimli iki yüz başı Ertuğrul adı verilen bu uçakla yola çıkarlar. Yine aksilikler yakalarını bırakmaz. Edremit yakınlarında ağaçlı bir bölgeye zorunlu iniş yaparlar. Ve uçak kullanılmaz hale gelir.
      Bu defa Edremitliler aralarında topladıkları parayla yeni bir uçak satın alarak hava kuvvetlerine bağışlarlar görevi tamamlamak bu uçağa nasip olacaklardır.
      Beğruta kadar gemiyle götürülen Edremit adlı yeni uçak kudus semalarında görülür. 9 mayısta kahirededirler. Pramitler üzerinde uçan Edremit o denli heycan uyandırmıştır ki hakkında karpostallar çıkarılır.
      8 şubatta başlayan 3 ay süren bu görevden sonra Edremit ilk büyük hizmetini Çanakkale savaşında verecek ve hava kuvvetlerimizin temeli atılacaktır.
      Bu büyük macerayı ölümsüzleştirecek bir anıt yapmak gerekli olmuş, Nisan 1914 de temelleri atılan anıt 1916 da açılmıştır. Abide-i Hürriyet ile Cumhuriyet öncesinin nadir anıtlarından Teyyare Şehitleri anıtı, o günleri bize hatırlatan eşsiz anıtlardan biridir.

      Keşke havacılık konusunda bugün daha ilerlerde olabilseydik.Bu da ayrı bir tartışma konusu...



      Resmi tarih kayıtlarının ışığı altıda,şimdi size sormak istiyorum?Osmanlıda uçak fabrikası ve 1500 uçak olduğuna dair bir tek kayıt yokken siz bunu neye dayandırarak yazıyorsunuz.Tezlerimizi doğru ve gereçek olaylara dayandırmak gerekmez mi? Şayet bunu yapmaz isek bu durum etik ve ahlaki olurmu? Saygılar.
      sanıyorum google ilk biriki sayfasının sonuçlarından elde ettiğiniz havacılık kültürünüz sizi yanıltmakla kalmıyor ciddi yanlışların dehlizlerinde boğuyor.
      liste çok uzun ve detaylı lakin birkaç örnek vereyim merakınızı giderelim ve dahi yalanlamanızı çürütelim.
      Başlıyoruz:
      Son düzenleme rubberman; 06-07-2008, 04:27.

      Yorum

      • rubberman
        Member
        • 13-02-2006
        • 1992

        #18
        Konu: Balkondan 'aya binip Mekke'de namaz kılıyor' muşşş

        R.E.P. Türk Hava Kuvvetleri’ne, o zamanki adıyla Ordu Ali-i Osmani’ye katılan ilk uçağımızdır. Robert Esnaoult-Pelterie tarafından tasarlanan ve üretilen bu uçak ilk uçuşunu 1912’de yapmıştır. Aynı yıl servise girmiş ve Firma ile Harbiye Nezareti (Savunma Bakanlığı) arasında varılan anlaşma gereğince Osmanlı Ordusu’nda havacılığı geliştirmek üzere alınması planlanmış ilk uçak 15 Mart 1912’de, Sultan Reşad’ın tahta çıkma yıldönümü törenlerinde Osmanlı Ordusu’na katılmıştır. Yedi adet sipariş edilen bu uçağın beşi bir kişilik, ikisi ise iki kişiliktir. Tek kişilik uçaklardan biri yerde yalnızca rule eğitimi yapmak için kullanılmıştır. Son uçak trenle İstanbul’a nakledilirken Sırplar tarafından el konulmuştur. Bu uçaklarla ilgili olarak 28 Mart 1912’de Binbaşı Mehmet Cemal’in yazdığı rapor aynen şöyledir:


        1.inci REP.......... Çift kumandalı mektep tayyaresi olup ikiyüz metreden ziyade irtifaya çıkamaz....
        2. nci REP..........Bir kişilik talim makinası olup daha tecrübeleri icra olunurken silindirleri patladı; yedek silindirler takıldı.
        3.üncü REP...........Rule makinası olup müptedilerine yerde yürümelerini temin için talim makinası
        4.üncü REP...........Harp makinası olup Nuri Efendi’nin idaresinde Selanik’e götürülmüş ve Balkan Savaşı sırasında orada terk edilmiştir
        5.inci REP..........Harp makinası olup bendeniz Ayastefanos(Yeşilköy) üzerinde tur yaparken sukut etti (motoru durdu). Tamiratına ihtimam verilmedi (özen gösterilmedi)
        6.ncı REP..........Harp makinası olup Nuri efendi idaresine verilmiş ise de bir kişiden ziyade adam kaldırmadığı için kıymet’i harbiyesi yoktur.
        7.nci REP...........Harp tayyaresi olup gelirken Sırplar tarafından yakalanmıştır.
        Son düzenleme rubberman; 06-07-2008, 03:59.

        Yorum

        • rubberman
          Member
          • 13-02-2006
          • 1992

          #19
          Konu: Balkondan 'aya binip Mekke'de namaz kılıyor' muşşş



          1912 yılında Fransız Deperdussin firması tarafından yapılan uçağın tek (Deperdussin) ve iki kişilik (Deperdussin D) modelleri Hava Kuvvetlerimizin ilk savaş uçağıdır. 12 Mart 1912’de Harbiye Nazırı’nın baskısı üzerine Heyeti Vekile tarafından kabul edilmiş ancak tahsisat bulunmaması nedeniyle konu Mahmut Şevket Paşa tarafından Muavenet-i Milliye Cemiyeti’ne götürülmüştür. Cemiyetin verdiği paralara 30 altın da Paşa ilave etmiştir. Kampanyaya Mısırlı Prens Celaleddin ve Sultan Reşat ta katılmış ve toplanan paralarla Fransa’dan ikisi tek kişilik, biri iki kişilik olmak üzere üç uçak alınmıştır. Uçaklardan birine “Osmanlı” diğerine “Prens Celaleddin” ismi verilmiştir
          Bir kişiliği eğitim, iki kişiliği keşif uçağı olarak alınmasına karşılık her ikisi de eğitim amaçlı kullanılmıştır
          “Prens Celaleddin” isimli uçak Nuri Bey komutasında İstanbul-Kahire yolculuğunu yaparken 14 Mart 1914’de Yafa civarında düşmüş, pilotu da şehit olmuştur.
          Deperdussin’ler 1914’de servis dışı bırakılmışlardır.
          Özellikleri/specifications:
          Mürettebat: 1 (D-modelinde 2), motor: 1 ad. 70HP Gnome (D-modelinde 80HP Gnome), kanat açıklığı:10.65m, uzunluğu: 7.30m, yüksekliği: 2.69m, azami kalkış ağırlığı: 770kg, azami hızı: 105 km/saat(deniz seviyesinde, menzili: 650 km. silah donanımı: yok

          Şimdi buraya kadar 9 uçak yaptı, devam edelim...

          Yorum

          • rubberman
            Member
            • 13-02-2006
            • 1992

            #20
            Konu: Balkondan 'aya binip Mekke'de namaz kılıyor' muşşş



            25 Temmuz 1909’da Louis Bleriot, kendi uçağı olan Bleriot-XI ile Fransa’dan İngiltere’ye tarihi Manş uçuşunu gerçekleştirdi
            Son derece dikkati çeken bu gösteri sonrasında uçağı Fransa ve İtalya silahlı kuvvetleri’nde hizmete girdi. 1912 yılında Britanya ve Osmanlı İmparatorlukları da aynı uçağı kullanmaya başladılar
            İki kişilik Bleriot XI-b uçağından Osmanlı Ordusu’nda iki adet kullanılmış, birincisini Serasker Rıza Paşa hediye etmiş ve 1912’de hizmete girmiştir. Aynı uçağın değişik modeli olan, yine iki kişilik XI-2 modelinden de üç adet ve tek kişilik modeli olan “Penqouin” modelinden de üç adet hizmete girmiştir.
            Özellikleri/specifications:
            Mürettebat/Crew: 1-2, Motor/engine: 1 x Gnome 80 HP, kanat açıklığı/wingspan: 10.36m, uzunluğu/length: 8.20m, yüksekliği/height: 2.57m, boş ağırlığı/empty weight: 335 kg, azami kalkış ağırlığı/max.take-off weight: 600 kg, azami hızı/max.speed: 106 km/saat, menzili/range: 370 km, silah donanımı/armament: none/yok

            bu markadanda 8 adet ne etti toplamda 9+8 = 17 uçak devam edelim...

            Yorum

            • rubberman
              Member
              • 13-02-2006
              • 1992

              #21
              Konu: Balkondan 'aya binip Mekke'de namaz kılıyor' muşşş



              İngiliz yapımı iki kişilik tek satıhlı keşif uçağıdır. Bristol Prier-Dickson Monoplanes Inc. tarafından yapılan bu uçak “Bristol R-1912” ve “ Bristol Military Monoplane” olarak ta bilinir. 1911’de tasarlanmış ve ilk uçuşunu 1912’de yapmıştır. Aynı yıl hizmete girmiştir. Hava Kuvvetleri’mizde de hizmete girişi aynı yılda olmuştur. Uçaklar satın alınmadan önce 4 subayımız pilot ve motor eğitimi için bu firmaya gönderilmişlerdir
              Toplam 4 adet satın alınmıştır.

              Yorum

              • rubberman
                Member
                • 13-02-2006
                • 1992

                #22
                Konu: Balkondan 'aya binip Mekke'de namaz kılıyor' muşşş



                Harlan “Eindecker” Gothaer Fabrik-Almanya tarafından 1911 yılında tasarımı ve üretimi yapılmış ve aynı yıl hizmete girmiş tek satıhlı bir keşif uçağıdır. Hava Kuvvetleri’nin kurulması ve malzeme temini için arayışa girmiş olan Osmanlı Harbiye Nezareti tarafından, diğer tek satıhlı uçaklara ilaveten 1912 yılında Almanya’dan iki adet satın alınmıştır. Balkan Savaşı sırasında cepheye gönderilen iki uçağın ikisi de birliklerimizin Pınarhisar tarafına çekilmeleri neticesi Bulgarlar’ın eline geçmiştir


                şimdi 17 vardı 4 yukarda 2 de burada ne etti : 23 adet devam edelim...

                Yorum

                • rubberman
                  Member
                  • 13-02-2006
                  • 1992

                  #23
                  Konu: Balkondan 'aya binip Mekke'de namaz kılıyor' muşşş



                  Mars Pfeil Leipzig’de bulunan bir Alman fabrikası olan D.F.W. (Deutsche Flugzeug Werke) tarafından üretilmiştir. İlk üretilen model tek satıhlı olup bilahare gövde değiştirilmeksizin iki satıhlı modeli geliştirilmiştir. İlk uçuşu 1912’de gerçekleşmiş, aynı yıl Almanya ve Türkiye’de hizmete girmiştir. Almanya’dan alınan iki uçağı getiren iki Alman pilot derhal Osmanlı Silahlı Kuvvetleri bünyesine alınmışlardır. İki uçaktan biri Çorlu’ya, diğeri ise Gelibolu’ya götürülmüş ancak rüzgar tesiriyle parçalanmıştır.

                  Özellikleri/specifications:
                  Mürettebat/crew: 2, motor/engine: 1 x Benz in-line/sıra motor, gücü/power: 200 HP, kanat açıklığı/wingspan: 12,77m, uzunluk/length: 7,91m, yükseklik/height: 2,74m

                  2 adette burada etti 25

                  Yorum

                  • rubberman
                    Member
                    • 13-02-2006
                    • 1992

                    #24
                    Konu: Balkondan 'aya binip Mekke'de namaz kılıyor' muşşş



                    Albatros D-I ve D-II modelleri servise girdikleri yıllarda Müttefik uçaklarından üstün olduklarını ispatlamışlardı. Ocak 1917’de daha gelişmiş üçüncü bir model cepheye sevk edildi. Bu model D-III’dü. İlk sevkiyatlar Baron Manfred von Richthofen’in komuta ettiği Jasta 11’e yapıldı. 24 Ocak 1917’de Richthofen bie F.E 2B’ye saldırırken uçağının alt kanadında tehlikeli bir çatlak meydana geldi. Uçağı indirebilmesine rağmen Albatros tasarımlarına güveni sarsıldı ve bir süre Halberstadt D-II ile uçtu. Aynı gün Jasta Boelcke’nin iki pilotu da benzeri arıza nedeniyle hayatlarını kaybettiler. Ancak bu aksaklık diğer modellerde giderildi.
                    Albatros D-III’ler Mart 1918’den itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılmaya başladılar. Mart-Ekim 1918 tarihleri arasında 10 adedi motorsuz olmak üzere toplam 29 adet D-III katılmıştır. Albatros D-III’ler 1922 yılına kadar görevde kalmış, İstiklal Şavaşı’nda da görev almışlardır

                    Yorum

                    • rubberman
                      Member
                      • 13-02-2006
                      • 1992

                      #25
                      Konu: Balkondan 'aya binip Mekke'de namaz kılıyor' muşşş

                      yukarıya yazdıklarımız portföyün % 10 u bile değil... ve adedimiz 64
                      Motor detaylarına kadar yazdık.
                      İddia neydi : "efenim resmi tarihte yok böyle bişi filan falan"
                      yerim ben öyle resmi tarihi .
                      sakın bunları yazmayan resmi tarih ,evraklar bulgaristanda kağıt olmaya gönderilen trenler dolusu evrakın içinde erimiş olduğundan dolayı bulamamış ! ta yazamamış ! olmasın ????
                      Son düzenleme rubberman; 06-07-2008, 04:28.

                      Yorum

                      • ModMan
                        Senior Member
                        • 02-11-2004
                        • 4800

                        #26
                        Konu: Balkondan 'aya binip Mekke'de namaz kılıyor' muşşş

                        ???

                        Yorum

                        • MaXSpeeD
                          Member
                          • 13-05-2004
                          • 1654

                          #27
                          Konu: Balkondan 'aya binip Mekke'de namaz kılıyor' muşşş

                          Konu nereden nereye geldi keşke osmanlının uçakları diye bir topic açsaydınız oraya koysaydınız bunları. yada direk Pre WW I Period TUAF AIRCRAFTS 1 nci dunya savasi oncesi Turk HvKK UCAKLARI www.tayyareci.com bu linki verseydin.

                          Yorum

                          • sarslan724
                            Senior Member
                            • 28-03-2005
                            • 7947

                            #28
                            Konu: Balkondan 'aya binip Mekke'de namaz kılıyor' muşşş

                            bu tarz şarlatanların oyununa gelmemek gerekir. adam dini duyguları sömürerek yolunu buluyor belli ki. bu tarz dinciler, dindar insanlar tarafından da tepki görüyorlar. dinci din üzerinden ticaret yapan, dindar ise dinina bağlı yaşayan insanlardır. konunun aslında tartışılacak bir yanı yok ve konu çok farklı noktalara gelmiş. bu sebeple konuyu kapatıyorum.

                            Yorum

                            İşlem Yapılıyor
                            X