İdrar yolunda unutulan tel

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    İdrar yolunda unutulan tel

    İdrar yolunda unutulan tel 10 yıl sonra farkedildi

    A.A

    Konya'da, mesanesinden 350 gram taş çıkartılan bir kişinin 10 yıl önce yapılan ameliyat sırasında idrar yollarında 27 santimlik tel unutulduğu ortaya çıktı.

    Abbas Öğdüm (29) 10 yıl önce böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle İstanbul'da bir hastanede ameliyat olduğunu söyledi. Ancak ameliyattan sonra rahatsızlıklarının devam ettiğini belirten Öğdüm, “Birçok hastaneye gittim. Hepsi bana idrar yolu enfeksiyonu olduğunu söyledi. İlaç kullandım bir fayda etmedi” dedi.

    Rahatsızlıkları iyice artınca ailesi tarafından Konya'da özel bir hastaneye getirildiğini belirten Öğdüm şunları kaydetti:
    “Şuurum kapalıydı. Hiçbir şey hatırlamıyordum. Ameliyat sonrasında öğrendiğim şeyler beni şaşırttı. 10 yıl önce ameliyat edildiğim hastanede bir hata yapılmış. İdrar yollarımda 27 santimlik bir tel unutulmuş. Tel bile taşlaşmış. Böbreklerimdeki taş da patates büyüklüğünde. Şu an kurtuldum. Yaşadığıma çok seviniyorum. Çünkü buraya getirildiğimde herkes öleceğimi düşünmüş. Bu sağlık skandalı hakkında şu an ne yapacağımı bilmiyorum.”

    AMELİYATI GERÇEKLEŞTİREN DOKTOR

    Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Şalvarcı ise hayati tehlike altında hastanın kendilerine getirildiğini söyledi.
    Yapılan tetkiklerde taşlaşmış böbrek, tüm idrar yolu ve mesaneyi kaplayan 27 santim uzunluğunda tel ve mesanede patates büyüklüğünde 350 gram taş tespit edildiğini ifade eden Şalvarcı, “6,5 saat süren ameliyat sonrası, sağ böbrek, sağ idrar yolu ve mesanenin bir kısmı, taşla birlikte alındı. 27 santimlik telin etrafı bile taşlaşmıştı. Ürolojik ameliyatlarda çok nadir rastlanan bir durum bu” dedi.
    kaynak:hürriyet
  • drturgut
    Member
    • 16-09-2004
    • 1562

    #2
    Konu: İdrar yolunda unutulan tel

    Yeni malpractice yasaları çok ağır ... Bu hasta üriner sisteminde tel unutan hekimi veya hekimleri dava etsin, etsin ki bir daha unutmasın vede ekibine de unuttturmasın. İnsan hayatı o kadar ucuz olmamalı.

    Yorum

    • TA2CCC
      Banned
      • 03-06-2004
      • 8304

      #3
      Konu: İdrar yolunda unutulan tel

      [quote=drturgut;1270970]Yeni malpractice yasaları çok ağır ... Bu hasta üriner sisteminde tel unutan hekimi veya hekimleri dava etsin, etsin ki bir daha unutmasın vede ekibine de unuttturmasın. İnsan hayatı o kadar ucuz olmamalı.[/q


      Sevgili Dr.kardeşim senin yazılarını önerilerini devamlı takip eden bir ağabeyin olarakdün TV ve medyaya akseden olayı bilemiyorum takip edbildin mi?

      Kısaca olay şu; "Katarakt (göz ile alakalı bir ameliyat) teşhisi ile ameliyata alınan bir hastanın dosyaları veya tabelaları değişikliği dolayısiyle (ki bu hasta kadındır) rahmi alınmıştır.

      Böyle birşey olabilir mi? Sonra bu gibi hatalarda son karar Anayasa Mahkemesi gibi son karar olup hiçbir Dr.mahkum olmamaktadır.

      Bakın benim eşim vefat edeli 19 sene oldu.

      Vefatından 12 gün evvel apandisit ameliyatı geçirmiş idi.Bu arada son gününde bir yoğun yorulma olayı ve banyo olayından sonra kalp krizi geçirdi.Ambulansta ellerimde gitti.Hst.de 2 kere defilatör olayından sonra kendine geldi.Fakat 1 saaat sonra elime evlilik yüzüğünü verdiler.Bunun ne demek olduğunu bilirsiniz.

      O işlemlerin çok gizli olmasına rağmen bütün işlemlerin raporlarını elime geçirdim.Hala da bir nüshası elimdedir.

      Ameliyattan sonra toplar damarlarda geri dönüş olayında pıuhtılaşma olayına rastlanabilir dendi.iHepsini araştırdım....sonuç sıfır.Çünki giden gitmiş ve geri gelmiyordu.

      Ne ise hikaye uzun hele bu aKŞAM SİZLERİ ÜZMEK İSTEMİYORUM.sEVGİ İLE KALIN.sEVDİKLERİNİZE NE O0LUR YAKINLIK GÖSTERİP İLGİLENİN.sEVGİLERİMLE.

      Yorum

      • drturgut
        Member
        • 16-09-2004
        • 1562

        #4
        Konu: İdrar yolunda unutulan tel

        Originally posted by TA2CCC View Post
        Kısaca olay şu; "Katarakt (göz ile alakalı bir ameliyat) teşhisi ile ameliyata alınan bir hastanın dosyaları veya tabelaları değişikliği dolayısiyle (ki bu hasta kadındır) rahmi alınmıştır.
        Değerli abimiz

        İzmir de Dokuz Eylül Üniversitesi hastanesinde gerçekleşen bu olay merkezi bir ameliyathane kullanımından kaynaklanan (Ege Üniversitesinde her birimin ameliyathanesi ayrıdır) ancak tabiki izahı yapılamayacak bir hatadır. smile_nono bash icon2

        Yani madur duruma düşmüş olan hastanın yasal yola başvurması son derece doğaldır ve eninde sonunda mahkumiyetle sonuçlanır böyle bir dava ... Hata basit bile olsa sonuç ciddi bir malpractice dir. Şahsi fikrim bu bayanın ciddi bir tazminat alacağı yönündedir.

        Herkes hata yapabilir, ufak tefek hatalar fark edilip anında ameliyat sırasında telafi edilebilmekte isede böyle durumlarda o ameliyat salonunda görevli anestezi ekibinden, cerrahi ekibine ve hatta personele kadar kimin ihmali varsa bulunup cezası verilir.

        Artık o eski günler geride kaldı. Hekimlik hataları artık eskisi gibi çok küçük cezalarla veya hekime uyarılarla geçiştirilemiyor. Cezai müeideler çok ağırlaştırıldı ve böyleside gayet iyi oldu.

        Hastanında hekiminde hakları vardır ve herkes hakkını sonuna kadar arayabilir. Emin olunuz.

        (Eşiniz için yorum yapmak istemem (başınız sağ olsun) ancak çok zaman geçsede bir ameliyat komplikasyonu olup olmadığını veya ameliyat ile ilişkisiz spontan bir MI olup olmadığını veya var ise hekim hatasını anlamanın yolu otopsiden geçmektedir. Geçen uzun yıllardan sonrada sizin durumunuzda buda mümkün değil... Ancak mümkün olsa idi neden anlaşılır ve suçlu var ise bu yolla cezalandırılabilirdi.

        Öyle yada böyle ölüm birgün geliyor ve ateşte malesef ki sadece düştüğü yeri yakıyor...
        )

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X