Da Vinci ile ameliyat

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Da Vinci ile ameliyat

    'Da Vinci' ile ilk ameliyat

    A.A

    Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, “Da Vinci” adı verilen robotla ilk ameliyat gerçekleştirildi.

    Hastane Başhekimi Doç. Dr. Eyüp Gümüş, hastanede düzenlediği basın toplantısında, tıp dünyasının daha az ağrı, daha küçük yara izi ve çabuk iyileşme imkanlarını hastalara sunmak için büyük uğraşlar verdiğini ve bu uğraşlar sonucunda gelinen en son noktanın “Robotik Cerrahi” olduğunu ve son 5 yıldır dünyada uygulanan bu yöntemin hasta ve hasta yakınlarının yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

    “Da Vinci” adlı robotun en önemli özelliğinin karın boşluğunu ve organları 3 boyutlu ve yüksek çözünürlükte göstermesi olduğunu belirten Gümüş, bu yöntem sayesinde bazı kanser ameliyatlarının bile açık ameliyata gerek kalmadan kapalı olarak gerçekleştirilebildiğini söyledi.
    Bu konuda 5'i doktor, 2'si de hemşire olamak üzere 7 hastane personelin eğitim aldığını ifade eden Gümüş, “Da Vinci” adlı robotun maliyetinin 2 milyon 500 bin YTL olduğunu ve bu paranın hastanenin döner sermaye bütçesinden karşılandığını bildirdi.

    Gümüş, bugün ameliyat ettikleri kişinin özel bir hastanenin sahibi olduğunu sözlerine ekledi.

    İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Aksoy da sağlık hizmetlerine önemli yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, doktorların eğitimi ile ilgili olarak Beşiktaş'ta simülasyon eğitimi verdiklerini ve burada eğitimlerini tamamlayan cerrahların devlet hastanelerinde ameliyat yapabileceklerini ifade etti.

    “Da Vinci” adlı robotun tanıtımı ve doktorların eğitimi için ABD Cleveland Klinik'ten gelen Robotik Cerrahi Bölüm Başkanı Lübnanlı doktor Prof. Dr. Cihat Kavouk da basın toplantısında hazır bulundu.

    Basın toplantısının ardından “Da Vinci” adlı robotun yardımıyla Prof. Dr. Kavouk gözetiminde bir prostat ameliyatı gerçekleştirildi.
    kaynak:hürriyet
  • drturgut
    Member
    • 16-09-2004
    • 1562

    #2
    Konu: Da Vinci ile ameliyat

    Bu türden cerrahilerde taktir edersinizki olay cerrahın Hünerli yada yeteneksiz (hangisi ise) ellerinde biter. Robot her ne kadar teknoloji harikası olsada operasyonu cerrah yapmakta ... İlk zamanlarda laparoskopik safra kesesi ameliyatlarında bile tonla komplikasyon yaratmıştır bu cerrahi ekipleri unutmayalım ... Yani yöntemde ustalık kazanılana kadar bu yöntemleri ben olsam kendimde uygulatmam ...

    Ama bu gün laparoskopik cerrahi çok iyi şekilde, çok düşük komplikasyon ile hemen her yerde uygulanabiliyor ...

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X