GÜNGÖREN İŞİ KARIŞIK ( mı )

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    GÜNGÖREN İŞİ KARIŞIK ( mı )

    GÜNGÖREN İŞİ KARIŞIK


    04 Ağustos 2008 09:41

    Bakan Atalay, "bombacılar yakalandı" dedi ama mahkeme onları bu suçtan tutuklamadı.




    Bakan "failleri bulduk" dedi ama Güngören patlaması sonrası gözaltına alınan sekiz kişi bombalamadan değil, "örgüt üyeliği" ve "yardım yataklık"tan tutuklanmış.

    Göngören'de 17 kişinin ölümüyle 100'ün üzerinde insanın yaralanmasına neden olan bombayı koydukları iddia edilen 10 zanlıdan sekizi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, sanıkların emniyet müdürlüğünde ifade vermedikleri ve susma haklarını kullandıkları öğrenildi.

    Bazı gazetelerde yer alan, Hüseyin Türeli'nin ola yeri görüntülerini izleyince, her şeyi anlattığı ve pişmanlık yasasından faydalanmak istediği haberleri ise operasyonu yöneten emniyet yetkilileri tarafından yalanlandı.

    Zanlılara olay yeri görüntülerinin izlettirildiği, haklarındaki delillerin kendilerine aktarıldığı kaydedildi.

    KRİZ MASASI KURULDU
    Operasyonun detayları da ortaya çıkmaya başladı. Bombalı saldırın henem ardından İstanbul Emniyet Müdür Celalettin Cerrah ve Terörle Mücadele Şubesinden sorumlu Emniyet Müür Yardımcısı Celalettin Martin'in koordinasyonunda kriz merkezi oluşturuldu. Olay yerinden elde edilen deliller, görüntüler ve bilgiler anında buraya aktarıldı. MOBESE kameralarında ve işyerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis, vatandaşların eşkalini verdiği bazı kişileri belirledi. Bu kişilerin kimliğini tespit eden terör ve istihbarat polisi saldırının üzerinden 36 saat geçmeden operasyon için düğmeye bastı. Esenyurt, Güngören, Bağcılar ve Bahçelievler'de belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda 13 kişi daha gözaltına alındı.

    Bu kişiler arasında bombayı koyduğu iddia edilen Hüseyin Türeli ili Ziya Kıraç, Abdurrahman Oral, Şerafettin Kara, Ceat Aydın, Aydın Ağlar, Mehmet Salih Yanak ve Nusret Tebiş'in de aralarında bulunduğu öğrenildi.

    Evlerde yapılan aramalarda ise, 3 adet tabanca, 3 adet bıçak, çok sayıda tabanca mermisi, 3 adet hard disk çok sayıda CD, DVD ve örgütsel döküman ele geçirildi.

    Zanlılar haknında yapılan tahkikat sırasında Beylikdüzü'nde Haziran ayında bir çay bahçesinde meynada gelen ve 10 kişinin yaralanmasına sebep olan saldırının failleri oldukları iddia edildi.


    BOMBAYI FATİH KOYDU
    Sevk edildikleri mahkeme tarafından "örgüt üyeliği" ile "yardım yataklık"tan tutuklanan zanlıların, mahkemedeki ifadelerinde bombayı koyan şahısı tanıdıklarını, hatta evlerinde barındırdıklarını ancak Hüseyin Türeli olmadığını ifade ederek bombacının Fatih adında firardaki aşka bir şahıs olduğunu ifade ettikleri öğrenildi.

    KANDİLDE OLDUÐU İDDİA EDİLİYOR AMA

    Öte yandan tutuklular arasında bulunan ve üç ay önce Kandil'den çıkış yaptığı öne sürülen Hüseyin Türeli'nin 8 yıldan bu yana İstanbul'da sigortalı bir işte çalıştığı öğrenildi. Türeli'nin avukatı da muvekkilinin İstanbul'da çalıştığını doğruladı ve ellerinde Türeli'nin Kandil'de olduğu iddia edilen dönemde hastanede tedavi gördüğüne dair kayıtların olduğunu söyledi.


    " GÜNGÖREN İŞİ KARIŞIK | Aktif Haber "
İşlem Yapılıyor
X