Sağlık Bakanı Akdağ'dan 6 müjde

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    Sağlık Bakanı Akdağ'dan 6 müjde

    Sağlık Bakanı Akdağ'dan 6 müjde
    Hükümet sağlıkta ikinci atılım için hazırlıklarını tamamladı.

    Önce Tam Gün Yasası çıkarılacak. Özel hastaneler kanser ve kalp tedavisi gibi pahalı hizmetlerde yüzde 30 fark tahsil etmeyecek

    Star Gazetesi'ndeki habere göre Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Eylül'den itibaren Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nde ikinci aşamaya geçeceklerini ve devrim niteliğinde önemli kararlara imza atacaklarını açıkladı. Akdağ, kamu hastanelerinde 'tam gün' uygulamasına geçeceklerini ve özel hastanelerde kanser gibi yüksek maliyetli tedavilerdeki yüzde 30 oranındaki ödeme farkına son verileceğini bildirdi.

    GEREKEN YAPILACAK

    RECEP Akdağ, Zekai Tahir Burak Hastanesi'ndeki bebek ölümleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, 'Bu tür üzücü hadiselerle karşılaştığımızda gerçeği şeffaf şekilde kamuoyuna sunmayı prensip edindik. Bilen uzmanlarla konuyu soruşturuyoruz, yanlış yapan varsa gereğini yerine getiriyoruz, eğer sistemde hata varsa o hatayı düzeltiyoruz. Burada da aynı yöntemi izledik. Gereken neyse yapılacaktır. Bunların sağlıkta dönüşüm projesiyle karşılaştırılması ise büyük hatadır' dedi.

    ANNE ADAYLARINI MİSAFİR ETTİK

    BEŞ yılda bebek ölümlerinde çok ciddi azalmalar kaydedildiğini, 2003'de binde 23.7 olan bebek ölüm oranının 2008'de binde 18.7'lere gerilediğini anlatan Akdağ, şunları söyledi: 'Aslında çok zor olan bir işi başardık. Bütün kırsala ulaştık, 112 acil servisi her köşeye yerleştirdik, paletli ambulanslar aldık, sayıları 65 şimdi 110'a çıkaracağız. Gezici sağlık hizmetlerini yaydık. Sağlık personeli sayısını arttırdık. Riskli gebeliklere karşın hava şartlarının kötü olduğu yerlerde anneleri şehir merkezinde doğum yapana kadar misafir ettik. Bu sayede anne ölüm oranını da yüz binde 18'lere kadar düşürdük.'

    KIZAMIK SIFIRLANDI

    AKDAÐ çocuk aşılarına verilen önemle bir çok hastalığın da önüne geçtiklerini anlatırken, 2001 yılında 30 bine yakın kızamıklı çocuk sayısının 2008'de sıfırlandığını anlattı ve 'Sadece üç vaka yaşandı. O da Irak'tan gelen bir öğrencinin 3 üniversiteliye bulaştırması sonucunda oldu' diye konuştu.

    SÜPER LİG'E ÇIKACAÐIZ

    SAÐLIK hizmetlerindeki kaliteyi daha da arttıracaklarını belirten Akdağ, şunları söyledi: 'Ülkeler arasındaki gelir gruplarına göre yapılan değerlendirmede şu anda biz sağlık hizmeti kalitesi bakımından 1. Lig'de üst sıralardayız. Önümüzdeki 4-5 yılda hedefimiz 20-30 gelişmiş ülkenin içinde yer aldığı Süper Lig'e çıkmaktır. Üstelik bunu daha az kaynakla başaracağız.'

    Sağlıkta 2. reform paketi

    SAÐLIK Bakanı Akdağ'ın açıkladığı Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin ikinci etabında özetle şu reformlar yer alıyor:


    TAM GÜN MESAİ: YÖK ve üniversitelerin görüşü alınıp mutabakat sağlandıktan sonra Tam Gün Yasası çıkarılacak. Doktorlar artık ya kamuyu ya özel sektörü tercih edecek. Kamu hastanelerinde çalışan doktorların özel muayenehane açma dönemi bitecek.

    ÖZEL MUAYENE KALKACAK: Devlet hastanelerinde büyük ölçüde önlenen 'bıçak parası' uygulamasının tümden kaldırılması için daha sıkı tedbirler alınacak. Üniversite hastanelerindeki 'özel muayene' adı altında sürdürülen yüksek ücretli tedavilere son verilecek.

    YÜZDE 30 FARKA SON: Özel hastanelerdeki yüzde 30 oranında fark ödenmesine ilişkin uygulama yeniden düzenlenecek. Kanser, organ nakli, kalp ve damar hastalıkları gibi yüksek maliyetli tedavilerde, tıpkı acil ve yoğun bakım hizmetlerinde olduğu gibi yüzde 30 fark alınmayacak.

    SAÐLIK PROMOSYONU: Batı'da 'Sağlık Promosyonu' olarak adlandırılan kampanya ile sigara, obezite ve hareketsizliğe karşı savaş açılacak. Bakanlık verilerine göre: Erkeklerin yaklaşık yüzde 50'si sigara içiyor, nüfusun yüzde 20'si şişman ve yüzde 70'i hareketsiz yaşıyor. Akdağ, 'Kampanyanın promosyonu sağlıklı hayat olacak, ayrıca sağlık harcamaları azalacak' dedi.

    YAP-KİRALA-DEVRET: BU modelle her türlü sağlık hizmetinin verileceği modern sağlık kampusleri yapılacak. Özel sektör sağlık kampüsü yapıp devlete kiralayacak ve 30 yıl sonra devredecek. İlk temel Kayseri ve Ankara'da atılacak. İstanbul, Samsun, Trabzon, Diyarbakır, Adana, Antalya, İzmir ve Bursa'da devam edecek. Ayrıca aynı modelle toplam 40 Psikiyatri ve Rehabilitasyon Merkezleri kurulacak.

    DAHA FAZLA MAAŞ: Artan sağlık hizmetlerinin iyi yürütülebilmesi için kadro sayısı arttırılacak ve maaşlar iyileştirilecek. Performansa bağlı olarak Döner Sermaye'den daha fazla yararlanma imkanları sağlanacak, artan maaş bütçeye yük olmayacak.

    İlk Sağlık

    Kampüsleri Kayseri ve Ankara'da açılacak. Doktorlara 'ya hastane ya muayenehane' denecek. Promosyon yapılacak

    Lobiler hiç etki yapamadı

    DÖNÜŞÜM pojesini baltalamak isteyen lobilerin hükümeti etkileyemediğini kaydeden Akdağ, hiçbir vatandaşın hastanelerde rehin kalmamasını esas alan anlayışla çalıştıklarını anlatarak şunları söyledi: 'Yine de üzücü hadiselerle karşılaşıyoruz. Anında soruşturma açıp hesap soruyoruz. Eskiden parası olmadığı için hastaneden kaçan hasta olursa personel hakkında soruşturma açılırdı, şimdi hastanede rehin tutulursa soruşturma açılıyor. Zihniyet farkı budur.'

    " Sağlık Bakanı Akdağ'dan 6 müjde - SAMANYOLUHABER "
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    #2
    Konu: Sağlık Bakanı Akdağ'dan 6 müjde

    sayın bakan

    15-20 yıl prim odeyen ama 1 ay prım odemesi gecen esnafın hastanede muayene olamadıgını bilmiyor herhalde.

    bazı uygulamalar iyi olmasına ragmen

    hiç calışmayana daha cok hizmet hiç prim odemeyene daha iyi saglık hizmeti ancak bunların mantıgında bulunuyor.

    her yıl primlere 2 kez zam gelirken hiç prim odemeyenlere yapılan haksız hizmeti kabul edemiyorum.
    15 milyon yeşil kart dagıtılması eger gercekten ihtiyacı olanlara verilmişse ki ( cogu bunların doneminde verildi. ) ülkenin ekonomide cok kötü oldugu halkın 1/5 inin cok fakir oldugu anlamına geliyor ki.dedikleri gibi milli gelirin artmadıgı anlamına gelmektedir.
    gercekte bu kadar fakir yoksa demek ki gerekli incelemeler yapılmadan yada taraflı davranılarak verilen bir hizmet var.

    ne taraftan bakarsanız bakın bedeva verdiğiniz hizmeti esnafın alabilmesi için bin türlü zorlukla bintürlü emekle calışarak prim odemesi gerekmektedir.ve eger adaletli davranmış olsaydınız her yıl primlere zam yapmazdınız.6 yıl zarfında aynı basamaktaki prim artış oranı %50 nin üzerindedir.hani durumumuz iyiye gidiyordu.

    her hükümetin yaptıgı gibi bu hükümette bazı konularda iyileştimeler yapmıştır.bunları inkar etmeksizin adaletsizlikler cok fazla olmaktadır.

    demennimiz o dur ki. adaletsizliklerin onüne gecilsin.


    şimdi 2 sınıf oluştu. 1 fakir denilen sınıf onun derdi pek yok calışmadan devlet yardımıyla gecinen sınıf

    orta sınıf bitmek üzere o calışacak vergi verecek her işini parasıyla halledecek yük onun omuzlarında

    2. sınıf zengin sınıf.o herzaman zengin.bu donemde dahada zengin oldu.dünya zenginler sıralamasına ülkemizden daha fazla zengin girdi.


    şimdi yapılan iyi işleride kötüler duruma düşüyoruz ama olmaması gereken gercek durumları dile getiriyoruz.bazıları kızıyor karşı cıkıyor ama gercekler bunlar.
    düşünün batman ilinin 2/3 ü yeşil kartlı.yine doguda ki bir ilin %84 ü elektirik arası odemiyor. şimdi siz hükümet olarak hangi adımları attınız diye sorarım.ne başkalarının elektirik parasını nede saglık hizmetini biz odemek durumunda değiliz.vergi veren prim odeyen katma deger saglayanar herzaman el üstünde tutulması gerekirken bu donemde daha da cok ezilmektedirler

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X