ABD'den Gürcistan'a koruma

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    ABD'den Gürcistan'a koruma

    Saakaşvili'den şok açıklamalar

    13 Ağustos 2008Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ülkedeki havaalanı ve limanlar gibi stratejik noktaları ABD askerlerinin koruyacağını açıkladı.

    Bugün öğle saatlerinde Amerika Birleşik devletleri Başkanı George Bush'un Gürcistan ve Rusya arasında devam eden çatışma ile ilgili yaptığı basın toplantısının ardından Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili'den Bush'un basın toplantısında sarf ettiği sözlere dayanan şok açıklamalara geldi.
    Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili, ABD Başkanı George W. Bush'un Gürcistan'a yardım yollama taahhüdünün, Amerikan ordusunun bu eski Sovyet cumhuriyetinin limanlarını ve havaalanlarını denetimine alacağı anlamına geldiğini söyledi.
    Saakaşvili televizyonda yaptığı açıklamada, "ABD Başkanı'nın, ABD'nin Gürcistan'da askeri ve insani operasyona başlayacağına dair açıklamasını duydunuz. Bu Gürcü limanlarının ve havaalanlarının, insani ve diğer misyonların yerine getirilmesi için ABD Savunma Bakanlığının denetiminde olacak anlamına geliyor. Bu gerginliğin hafifletilmesi için önemli bir açıklama" diye konuştu.
    PENTAGON'DAN JET YALANLAMA
    Öte yandan Pentagon basın sekreteri Geoff Morrell, "bu misyonu yerine getirmek için herhangi bir havaalanını ya da limanı denetim altına almayı düşünmediklerini söyledi.

    BUSH NE DEMİŞTİ
    ABD Başkanı George Bush Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Savunma Bakanı Robert Gates'in de yer aldığı basın toplantısında Kafkaslar'daki son durumu değerlendirmiş ve “Rusya'nın sözünü tutarak Gürcistan'daki krizi bitirmesi gerektiğini” söylemişti.
    Bush ABD'nin diplomatik baskıyı artıracağına işaret ederek, Savunma Bakanı Robert Gates'in Gürcistan'a insani yardım gönderilmesi çalışmalarına başlayacağını söylemişti. Bush, ABD'nin bir askeri kargo uçağını insani yardım amacıyla bölgeye gönderdiğini ve aynı zamanda tıbbi yardımın da yolda olduğunu belirtmişti.

    kaynak:hürriyet
  • kanarya1958
    Member
    • 01-06-2008
    • 1306

    #2
    Konu: ABD'den Gürcistan'a koruma

    bu amerika con conları boşamı koruyo,gürcüleri ölen o insanların suçlusu da,amerika, ırak halkını koruduğu gibimi koruyacak..ŞEHİTLERÖLMEZ,,VATANBÖLÜMEZ,,BAYRAKİNMEZ,EZAN SUZMAZ

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X