Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • black belt
    Senior Member
    • 08-06-2004
    • 6523

    Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası ve Türkiye'deki yansımaları

    olay küreseldir... küresel mercek altındadır...

    Rusya Devlet Başkanı Putin saf köylü müdür ki ? vatanını korumasın ?

    Not:Olay tarihlerinde Putin, Rusya Devlet Başkanı idi...

    yerin kulağı, göklerin gözü vardır....
    Türk Atasözleri...
    Son düzenleme black belt; 15-09-2008, 19:49.

    Yorum

    • black belt
      Senior Member
      • 08-06-2004
      • 6523

      Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası ve Türkiye'deki yansımaları

      ALINTI:


      THE JEWISH AND MUSLIM QUESTIONS IN PUTIN?S RUSSIA

      THE JEWISH AND MUSLIM QUESTIONS IN PUTIN’S RUSSIA



      By Dmitry Shlapentokh (06/11/2008 issue of the CACI Analyst)




      IMPLICATIONS: While the Putin/Medvedev regime increasingly demonstrates a benevolent approach to Russian Jews, the situation is quite different concerning Russian Muslims. It is true that officials continue to be rather charitable to Ramzan Kadyrov, a Russian viceroy of a sort in Chechnya, who recently met with newly elected Russian president Dmitry Medvedev. Still, this benevolent approach to Kadyrov and, implicitly, the Chechens, is an exception, in turn caused by the fear of a new wave of violence in Chechnya and the spread of jihadism from Chechnya and the North Caucasus. At the same time, in places where the authorities are not afraid of a violent reaction, they steadily increase their pressure on the Muslim population. Continuous arrests of Muslims accused of memberships in what Russian authorities regard as extremist organizations, such as Hizb ut-Tahrir, have taken place. The authorities continue to update the list of literature that is defined as extremist, the possession of which is considered a serious crime. The vast majority of books listed deal with Islam. Russian authorities continue to persecute even the readers of Said Nursi, the Turkish theologist whose writing is a reaction to what he regarded as the anti-Islamic policies of Kemal Ataturk, the founder of modern Turk.ey. Even Turkish authorities have not regarded Nursi’s work as subversive. Nursi’s followers, the Fethullah Gülen movement, were recently banned from Russia.
      Even the most moderate Muslim politicians or intellectuals whom Moscow could suspect of being troublemakers can expect rough treatment. This was the case with Rafael Khakimov, a prominent Tatar intellectual and long-time advisor to Tatarstan’s president Mintimer Shamiev. Khakimov is a proponent of Euro­-Islam, the theory that regards Islam as a legitimate part of European culture whose values are seen as quite similar to those of the modern West. Khakimov also supported a confederation with Russia for Tatarstan, or at least, the broadest autonomy inside the Russian Federation. His removal was seen by some Russian observers as the “end of an epoch” and a continuous relentless drive to strengthen “the verticals of power,” i.e., the growth of centralization and the corresponding increase in power of Russian nationalism, some of whose representatives, possibly for the first time in Russian history, see Muslims as more of a threat for Russians than Jews.
      Son düzenleme black belt; 15-09-2008, 19:57.

      Yorum

      • black belt
        Senior Member
        • 08-06-2004
        • 6523

        Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası ve Türkiye'deki yansımaları

        RUSYA, FETHULLAH OKULLARINI KAPATIYOR

        RUSYA'NIN HEDEFİ: "İÇERİDEKİ BÜTÜN İSTİKRARSIZLIK UNSURLARINI TEMİZLEMEK"
        Rusya yönetimi, ülke içindeki Fethullah Gülen okullarını kapatmak için harekete geçti. Gülen'e bağlı çeşitli şirketleri yakın takip altına alan Rus yönetimi, okulları "Amerikan ve İngiliz casusu yetiştirme merkezi" olarak görüyor.

        Rusya yerel yöneticileri arasında bu okullarda okumuş bazı görevlilerin de işine son verilmesi için hazırlıklar yapılıyor.

        FİKRET AKFIRAT
        Rusya Federasyonu, Fethullah Gülen okullarını kapatıyor. Aydınlık'a ulaşan bilgiye göre, Rusya Federasyonu yönetimi Fethullah Gülen okullarını açan şirketleri yakın takibe aldı. Sözkonusu operasyonun, Fethullah tarikatının okullarına ve şirketlerine karşı zaman zaman yapılan soruşturmaların en kapsamlısı olacağı belirtiliyor.
        Öte yandan, Rusya Federasyonu yerel yöneticileri arasında bu okullarda okumuş bazı görevlilerin de işine son verilmesi için hazırlıklar yapıldığı bildiriliyor. Rus yetkililer, Fethullah Gülen okullarını açıkça "Amerikan ve İngiliz casusu yetiştirme merkezi" olarak tanımlıyorlar. Öte yandan, Türkiye kamuoyuna "modern okullar" olarak sunulan bu okullardan bazılarında ağırlıklı bir dinî eğitimin de verildiği kaydediliyor. Bir Bulgar yetkili, kendi ülkesinde çoğunlukla Müslüman Türk azınlığın yaşadığı bölgedeki Fethullah okullarını, "medrese" olarak niteliyor. Bulgar yetkili, "Bunlar dinî eğitim veriyorlar" diyor ve soruyor: "Acaba, El Kaide veya benzeri örgütlere bu okullardan eleman yetişme ihtimali var mı?"
        RUSYA'NIN YENİ GÜVENLİK DOKTRİNİ
        Rusya Devlet Başkanı Putin'in Temmuz ayı sonunda açıkladığı ülkesinin yeni güvenlik doktrininin en önemli yanı, "Rusya'nın içe kapanmak yerine dışa açılmayı benimseme" politikasıydı. Putin, bu politikayı hayata geçirmek için içeride de ciddi bir düzeltme hareketine gireceklerinin işaretini vermişti: "İçerideki bütün istikrarsızlık unsurları temizlenecek". Putin, göreve geldiği günden itibaren aşama aşama Rusya'da ağırlıklı olarak Amerikan sermayesiyle bütünleşmiş "Oligarklara" karşı yürütülen mücadeleyi sürdürme iradesini de aynı açıklamada ortaya koydu. Uzmanlar, Fethullah okullarıyla ilgili önlemin de bu politika doğrultusunda atılacak bir adım olduğunu vurguluyor. Birçok bölgede, yerel yöneticilerin çocuklarını İngilizce eğitim vermesi nedeniyle bu okullara gönderdiğine dikkat çekilerek, Fethullah Gülen okullarından yetişmiş ve bazı yerel devlet dairelerinde çalışan kadroların da önemli bir tehlike olarak görüldüğü belirtiliyor.
        NEZAVİSİMAYA: İKTİDAR ORGANLARINA SIZDILAR

        Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından başta Orta Asya Türk Cumhuriyetleri olmak üzere bütün eski Sovyet alanına yayılan Fethullah Gülen okullarına karşı geçmiş yıllarda da önemli operasyonlar yapıldı. Özbekistan'da Devlet Başkanı İslam Kerimov'a karşı yapılan darbe girişiminin ardından bu ülkedeki Fethullah okulları kapatılmıştı. Yine Temmuz 1999'da Türkiye'deki Fethullah Gülen'e karşı başlatılan operasyona paralel olarak Azerbaycan'daki Fethullah Gülen okulları soruşturulmuştu.
        Moskova'da yayımlanan Nezavisimaya gazetesi, Haziran 2000'de Fethullah Gülen'in Rusya'daki taraftarlarının iktidar organlarına sızdığını yazdı. Söz konusu okulların önce Rusya'nın Türkçe konuşan bölgelerinde kurulduğunu bildiren Nezavisimaya, Tataristan'da 8, Başkırdistan'da 4, Karaçay-Çerkez, Çuvaşya ve Yakut-Saha'da da birer okul bulunduğunu yazdı.
        Astrahan ve Dağıstan'da da lise ve kolejler bulunduğunu yazan Nezavisimaya, bu okulların Nurcular, Serhat, Toros, Palandöken, Feza ve Çağ Öğretim International gibi değişik adlardaki Türk şirketleri tarafından finanse edildiğini bildirdi.
        Gazetedeki yazıda, okullarda "radikal İslam ve tek İslam devleti kurulması propagandası" yapıldığı belirtilerek, bu kuruluşların denetlenmesini istendi.
        FSB: CASUSLUK YAPIYORLAR
        Rusya İç Güvenlik Örgütü FSB Başkanı Nikolay Patruşev, 17 Aralık 2002'de Türk basınında yer alan açıklamasında, gerçekleştirdikleri en başarılı etkinlikler arasında Türk casusların deşifre edilmesini de saydı. FSB Başkanı 2002 yılı etkinlik raporunda Fethullah Gülen okullarında çalışan öğretmenlerin casusluk faaliyetlerinin deşifre edildiğini belirtti. FSB Başkanı, açıklamasında, okulların sahibi konumundaki Tolerans, Serhat ve Ufuk vakıflarının isimlerini verdi. Rusya'nın Başkırdistan Özerk Cumhuriyeti'nde Fethullah Gülen okullarındaki 10 öğretmen Haziran 2003'te sınırdışı edildi. Ayrıca Başkırdistan Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınırdışı edilen öğretmenlerin görev yaptığı okulu kuran 'Serhat' vakfı ile tüm anlaşmalarını iptal ettiği de belirtildi. Bu olaydan sonra, Buryatya Cumhuriyeti'nde de, Fetullah Gülen okulu hakkında soruşturma başlatıldı.
        Milliyet gazetesi Moskova muhabiri Cenk Başlamış, 7 Eylül 2003 tarihli haberinde, Rusya'da Fethullah Gülen okullarının temsilcisi konumundaki Tolerans Vakfı Başkanı Mustafa Kemal Şirin'in sınırdışı edildiğini duyurdu. Haber şöyle: "Şirin, hafta içinde Rus havayolları Aeroflot'a ait bir uçakla geldiği Şeremetyova - 2 Havaalanı'ndan giriş yapmak istedi, ancak pasaport kontrolü sırasında 'Rusya'ya girişi yasak olduğu' gerekçesiyle ül***e girişine izin verilmedi. Yasaları çiğnediği gerekçesiyle Rusya'ya girişi 5 yıl yasaklanan Şirin, geceyi havaalanında geçirip, ertesi gün Türkiye'ye gönderildi. Tolerans Vakfı Başkanı Şirin, Rusya'nın Türk okullarıyla bağlantılı olarak şimdiye kadar sınırdışı ettiği en üst düzeydeki temsilci."
        Yine aynı haberde Rusya Federal Güvenlik Servisi FSB'nin Başkanı Nikolay Patruşev'in yaptığı açıklamanın ardından, Rusya Eğitim Bakanlığı'nın Fethullah Gülen okullarına karşı kapsamlı bir soruşturma başlattığı belirtiliyor. Bu çerçevede Rusya'nın değişik bölgelerinde 10'a yakın okul kapatılırken, 50'den fazla Türk vatandaşı sınırdışı edildi.


        Kaynak : A Y D I N L I K

        Editörün notu: Bir makalenin yayınlanması, alıntı yapılan yazıdaki bütün görüşlere sempati duyulduğu ya da benimsendiği anlamına gelmemektedir. Sitemizin bir amacı da misyonerlik ve diyalog ile ilgili bir kaynak site oluşturabilmektir. Bu sebeple değişik yazarların yazılarına yer verilebilir. Yayınlarımız takip edilirken bu noktanın hatırda tutulması faydalı olacaktır.

        ALINTI:
        http://www.diyalogmasali.com/modules...rticle&sid=175
        Son düzenleme black belt; 15-09-2008, 20:34.

        Yorum

        • cunuyil
          Senior Member
          • 27-09-2005
          • 7297

          Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası ve Türkiye'deki yansımaları

          Gomunizm'in kalıntısı Rusya'nın Fettullah GÜLEN Hoca efendiye çiçek atacak hali yoktu!!!

          Yorum

          • black belt
            Senior Member
            • 08-06-2004
            • 6523

            Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası ve Türkiye'deki yansımaları

            RUSYA'DEN FETHULLAH GULEN'E SOK HABER!
            Fethullah Gülen'e Rusya'dan Şok Haber 01/05/2007

            Rusya'da Said-i Nursi'nin kitaplarının, "din düşmanlığı yaydığı gerekçesiyle yasaklanması istendi. Rusya hükümetinin yayın organı Rossiskaya gazetesinin habere göre, Moskova'daki bir mahkeme kapalı oturumlarla dosyayı inceliyor.
            İddia makamı, Nursi'nin Rusçaya çevrilen kitaplarında İslamın üstünlüğü propagandasıyla diğer dinlere karşı düşmanlık duygularını yaydığını, savunulan görüşlerin ifade ediliş tarzının kişileri intihar eylemcisi olmaya itebilecek psikolojik unsurlar içerdiğini kanıtlamaya çalışıyor.

            Uzman görüşü istendi
            Rosbalt Ajansı da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Tataristan Başkanı Mintimer Şaymiyev'in davayla yakından ilgilendiğini yazdı ve mahkeme sonucunun ülkede faaliyet gösteren Nurcu hareketlerin geleceğini belirleyeceği yorumunda bulundu.
            Rossiskaya gazetesi, savcılığın Moskova Devlet Üniversitesi ve Tataristan Pedagoji Üniversitesi psikoloji bölümü uzmanlarının hazırladığı raporu kanıt olarak sunduğunu, ancak mahkemenin raporu yetersiz bularak Rusya Bilimler Akademisi uzmanlarından görüş istediğini bildirdi.
            Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuttin imzasıyla mahkemeye gönderilen görüşte, "Nursi'nin ünlü Kuran yorumcularından biri olduğu, eserlerinin müstesna şekilde aydınlatıcı unsurlar taşıdığı ve manevi değerler yaratılmasını sağladığı" savunuldu.
            Tataristan Savcılığı müfettişlerinden Valeriy Kuzmin, kitaplarda doğrudan şiddet çağrısı yapılmadığını, ancak psikologların kullanılan kelimelerle telkin ve bir çeşit hipnoz etkisi yaratılabileceği, Nursi'nin görüşlerinin intihar eylemcilerinin hazırlanmasında kullanabileceği sonucuna vardığını söyledi.
            Moskova'ya taşınan dava ilk olarak 2005 yılında Tataristan'ın Naberejnaya Çelna kasabasındaki Nurcu bir örgüt hakkında soruşturma açılmasıyla başlamıştı. Suçlular bulunamadığı gerekçesiyle davanın düşmesinin ardından Tataristan Savcılığı Nursi'nin Rusçaya çevrilen kitaplarının yasaklanması için Moskova'da dava açtı.

            Fethullah Gülen uyarısı

            Rosbalt Ajansı, Tatar yetkililerin, "Fethullah Gülen'in liderliği üstlenmesinden sonra Nursi'nin görüşleri Türkiye'de yeniden ilgi toplamaya başladı. Gülen taraftarlarının nihai hedefi İslam devleti kurmak. Nasıl Papa, Katoliklerin lideriyse, Gülen de birleşik İslam dünyasının lideri olmak istiyor" dediğini aktardı. Ajans, Tatar yetkililer, "Nurcular, Türkiye'yi hemen değiştiremeyeceklerini bildikleri için çocukları eğitiyor. Sonra sıra Rusya'dan toprak istemeye gelecek" dediğini bildirdi. Rusya, Gülen'le bağlantılı olduğu iddia edilen okulların bazılarını kapatmıştı.

            Milliyet

            http://www.turktime.com/default.asp?page=haber&id=8154
            RUSYA’DA SAİD-İ NURSİ'NİN ESERLERİ YASAKLANDI

            Moskova Kent Mahkemesi, 21 Mayıs'ta alınan Said-i Nursi'nin 14 cilt halinde Rusça'ya çevrilen toplu eserlerinin yasaklanmasıyla ilgili itirazı dün akşam inceledi ve kararı onayladı.20 Eylül 2007 PerşembeRus İnterfaks Ajansı, Moskova'daki mahkemenin, Koptevski bölge mahkemesinin 21 Mayıs'ta aldığı yasaklama kararına yapılan itirazı dün akşamki oturumda inceleyerek, mahkemenin kararını onayladığını duyurdu.

            Mahkeme sürecine katılan Rusya Müftülüğü temsilcisi Zufar Şarifov da karardan sonra yaptığı açıklamada, mahkemenin bu kararla Rusya Müslümanlarının dini işlerine müdahale ettiğini öne sürdü.

            Rusya'nın Asya Bölgesi Müslümanları ruhani lideri Nafigullah Aşirov da açıklamasında, kararın "yüzde 100 siyasi sipariş üzerine" alındığını ileri sürerek, "Bu karar bekleniyordu. Eğer hakimler kendi kanaatlerine göre karar alabilselerdi bu kitaplar yasaklanmazdı. Çünkü bunun için hiçbir neden yok" dedi.

            Rus avukat Sergey Siçov da kararın açıklanmasından sonra, davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götüreceklerini söyledi.


            AZERBAYCAN'DAN FETHULLAH'A YASAK

            Azerbaycan devleti, Fethullah Gülen'in Samanyolu televizyonunu kapattı.

            Fethullah Gülen'e karşı Azerbaycan'da mücadele yürüten Yeni Çağ Gazetesi kurucusu ve başyazarı Akil Alesker, kararı doğru bulduklarını açıkladı.
            Alesker, Fethullah Gülen cemaatinin Azerbaycan'daki faaliyetlerini ilk kez Ulusal Kanal'dan açıklamıştı.

            Azerbaycan ulusal frekansı üzerinden yayın yapan Fethullah'ın Samanyolu televizyonu, 15 Eylül'de kapatıldı. Konuyla ilgili bilgi almak için Samanyolu televizyonunu aradık. Ancak yetkililerin yerine santral görevlisiyle görüşebildik. Görevli ilerleyen günlerde konuyla ilgili basın açıklaması yapılacağını söyledi.

            Azerbaycan İlahiyatçılar Birliği Başkanı ve Yeni Çağ gazetesi başyazarı Akil Alesker, kararı doğru bulduklarını ancak, bir süredir Samanyolu televizyonunun Hazer televizyonu olarak yayına devam edeceği yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.

            Akil Alesker, Fethullah Gülen'in Azerbaycan'daki faaliyetlerini ilk kez Ulusal Kanal'dan açıklamıştı. Fethullah Gülen'in müslüman olamayacağını belirten Alesker, Amerika'nın Türkiye'deki en büyük ortağının Fethullah Gülen olduğunu söyledi.

            Alesker şöyle konuştu: "Kendisinin Hoşgörü ve Diyalog kitabına bakın. O kitabın siparişçisi kimdir? Ve aynı zamanda Fethullah Gülen'in Vatikan seferini organize eden grubun adı da Zaman gazetesinin yazdığı şekilde ADL, "yani Türkler soykırım yapmıştır" diyen Yahudi kuruluşu var. Diğer taraftan da Türk okulları adı altında Fethullah Gülen Azerbaycan'a geliyor. Fethullah Gülen'in okullarının mezunları Türk dilini o kadar iyi bilmiyor, İngilizce'yi biliyor. O zaman bu Türk okulu değil İngiliz okulu".

            Akil Alesker, Türk devleti eliyle Azerbaycan'a büyük paralar sokulduğunu ve Kafkas Medya Kurumu gibi medya kuruluşları vasıtasıyla da örgütlenmeye çalıştıklarını açıklamıştı.

            ALINTI:

            http://www.gizlibelge.com/rusyagulensokhaber.html
            Son düzenleme black belt; 15-09-2008, 20:12.

            Yorum

            • KüR_ÞaD
              Junior Member
              • 22-09-2007
              • 194

              Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası ve Türkiye'deki yansımaları

              Selamlar.Epey ara vermiştim buraya ama hala muhabbet ve tartışmanın eski tadında olduğunu görüp sevindim Zaman sorunumdan fazla okuyamadım yüzeysel biraz baktım o kadar.Buraya ilave olarak şunu demek istiyorum.Sayın Başbakan Deniz Feneri Davasından bunalmış olmalı ki Aydın Doğan tarafına taş atarak konu çarpıtıyor.Ha Aydın Doğan'ı hiç mi hiç sevmem.Ama şu taş atılan zaman da bana garip geldi

              Hayırlısı ne ise o olsun ama Deniz Feneri muhabbetinden çok ciddi durumlar ortaya çıkabilir.Eğer bağış partiye de yapışmışsa kesinlikle Akp kapatılır.

              Kalın Sağlıcakla Hayırlı Ramazanlar...

              Yorum

              • black belt
                Senior Member
                • 08-06-2004
                • 6523

                Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası ve Türkiye'deki yansımaları

                Originally posted by KüR_ŞaD View Post
                Selamlar.Epey ara vermiştim buraya ama hala muhabbet ve tartışmanın eski tadında olduğunu görüp sevindim Zaman sorunumdan fazla okuyamadım yüzeysel biraz baktım o kadar.Buraya ilave olarak şunu demek istiyorum.Sayın Başbakan Deniz Feneri Davasından bunalmış olmalı ki Aydın Doğan tarafına taş atarak konu çarpıtıyor.Ha Aydın Doğan'ı hiç mi hiç sevmem.Ama şu taş atılan zaman da bana garip geldi

                Hayırlısı ne ise o olsun ama Deniz Feneri muhabbetinden çok ciddi durumlar ortaya çıkabilir.Eğer bağış partiye de yapışmışsa kesinlikle Akp kapatılır.

                Kalın Sağlıcakla Hayırlı Ramazanlar...
                Sevgili dostum Aleyküm Selam,

                yerin kulağı,göklerin gözü,yalancının da mumu....
                ya Türk Atasözleri ömre bedel... : )
                Hayırlı Ramazanlar....

                Yorum

                • black belt
                  Senior Member
                  • 08-06-2004
                  • 6523

                  Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası ve Türkiye'deki yansımaları

                  Originally posted by cunuyil View Post
                  Gomunizm'in kalıntısı Rusya'nın Fettullah GÜLEN Hoca efendiye çiçek atacak hali yoktu!!!
                  Ya Türki Cumhuriyetler ?Azebaycan, Tataristan ?Yakutlar ? v.s :confused:


                  Alesker şöyle konuştu: "Kendisinin Hoşgörü ve Diyalog kitabına bakın. O kitabın siparişçisi kimdir? Ve aynı zamanda Fethullah Gülen'in Vatikan seferini organize eden grubun adı da Zaman gazetesinin yazdığı şekilde ADL, "yani Türkler soykırım yapmıştır" diyen Yahudi kuruluşu var.


                  bu feto efendiniz, (biz efendisiz takımındanız, Yaradan tek o kadar) yahudilerle pek bir sıkı fıkı ve ohannes pamukyan gibi açıktan açığa Türk Düşmanı..
                  Son düzenleme black belt; 15-09-2008, 20:32.

                  Yorum

                  • cunuyil
                    Senior Member
                    • 27-09-2005
                    • 7297

                    Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası ve Türkiye'deki yansımaları

                    Ne enteresandır ki o Türk'i cumhuriyetler bizim Türk KIBRIS'ımızı tanıyamayacak kadar güçsüz!

                    Emirdir o emir!

                    Eğer Afganistan ya da Çeçenistan derseniz amenna derim ama...

                    Yorum

                    • black belt
                      Senior Member
                      • 08-06-2004
                      • 6523

                      Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası ve Türkiye'deki yansımaları

                      Originally posted by cunuyil View Post
                      Ne enteresandır ki o Türk'i cumhuriyetler bizim Türk KIBRIS'ımızı tanıyamayacak kadar güçsüz!

                      Emirdir o emir!

                      Eğer Afganistan ya da Çeçenistan derseniz amenna derim ama...
                      "kedidir o kedi" gibi oldu...:p

                      bizim Türk Kıbrıs'ımızı da kim kurtardı ?
                      kim Annan planına EVET dedi ?
                      kim Kahraman Denktaş ile uğraştı?
                      Son düzenleme black belt; 15-09-2008, 20:25.

                      Yorum

                      • black belt
                        Senior Member
                        • 08-06-2004
                        • 6523

                        Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası ve Türkiye'deki yansımaları

                        kısacası bu büyük örgütlenme tüm Dünya'da haber,istihbarat ve Güvenlik ve Hukuk sistemleri aracılığı ile izleniyor...Kim ne derse desin, hiç bir devlet saf köylü değil...

                        Alman Savcı da olayın mali boyutunu, Yunanlılar ve Ruslar Güvenlik boyutunu, Türki Cumhuriyetler de siyasi boyutunu incelemiş ve inceliyor...

                        İncelemeyen tek yer var ?

                        Havasına...
                        Suyuna ;
                        taşınaaa, toprağına,
                        Bin Can feda Bir tek Dostuma,
                        Her köşesi Cennettir...
                        Yaa ....Güzel Şarkı di mi ???

                        Yorum

                        • zigana
                          Senior Member
                          • 26-01-2004
                          • 3796

                          Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası ve Türkiye'deki yansımaları

                          Originally posted by YarasaSpor View Post
                          ne yani amerikada yaşıyanlar müslüman olmuyorlarmı...

                          amerikalıklar kendi emelleri için müslümanları kullanmıyorlar mı acaba ?

                          Yorum

                          • black belt
                            Senior Member
                            • 08-06-2004
                            • 6523

                            Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası ve Türkiye'deki yansımaları

                            July 22, 2008













                            (BUNU YAPAN İSRAİL)


                            Prime Minister Putin’s office is reporting today that the ‘proposed’ American agenda for the upcoming meeting, during China’s opening Olympic ceremony, between the Putin and Bush [both pictured top left] contains language ‘suggesting’ that the US is ‘nearing an imminent split’ with their longtime Middle Eastern ally Israel.
                            Israeli news reports are, also, echoing these reports, and as we can read as reported by the Haaretz News Service:

                            Senior officials in the U.S. State Department, including Secretary of State Condoleezza Rice, have repeatedly complained to Israel recently over relatively minor Palestinian issues that it would have ignored until a few months ago, Israeli officials say. The global economy is at the point of maximum danger”,


                            Britain’s Telegraph News Service has surmised correctly:

                            “It feels like the summer of 1931. The world's two biggest financial institutions have had a heart attack. The global currency system is breaking down. The policy doctrines that got us into this mess are bankrupt. No world leader seems able to discern the problem, let alone forge a solution.
                            The International Monetary Fund has abdicated into schizophrenia. It has upgraded its 2008 world forecast from 3.7pc to 4.1pc growth, whilst warning of a "chance of a global recession". Plainly, the IMF cannot or will not offer any useful insights.
                            Its "mean-reversion" model misses the entire point of this crisis, which is that central banks have pushed debt to fatal levels by holding interest too low for a generation, and now the chickens have come home to roost. True "mean-reversion" would imply debt deflation on such a scale that would, if abrupt, threaten democracy.”

                            To how the connections are being made between the return to Tur*** of Fethullah Gülen, the US fracturing its relationship with Israel, the current World catastrophes in food, banking and fuel, would take too long to explain to the average Westerner in order for them to protect themselves. Not because they are unable to comprehend these things, but rather because they are unwilling to face the true facts of the monsters who are leading them, like sheep, towards the abyss.
                            One of the most amazing examples of this can be seen in how many of these Westerners continue to pay their dwindling money to protect what is called their ‘credit ratings’ when the brutal fact is that the entire Western banking system is broke and has no money to lend to anybody. It is as if they believe that in the horrific future rushing towards them their credit ratings and credit cards will actually save them when in point of fact their monies would be best used to protect themselves.
                            And, as their propaganda media outlets continue to force these peoples focus onto Nations that are at the periphery of the mighty war to come, one only need look at Tur*** to see how this final chapter of the ‘Great Game’ will be played out…and as the ancients have always warned, on the battlefields of Israel.

                            [Ed. Note: The United States government actively seeks to find, and silence, any and all opinions about the United States except those coming from authorized government and/or affiliated sources, of which we are not one. No interviews are granted and very little personal information is given about our contributors, or their sources, to protect their safety.]

                            Translation to Spanish by: Sister Maru Barraza, Mazatlán, Mexico
                            www.whatdoesitmean.com/index1119.htm

                            ALINTI: http://www.fourwinds10.com/siterun_d...p?q=1216777519
                            Son düzenleme black belt; 15-09-2008, 20:50.

                            Yorum

                            • black belt
                              Senior Member
                              • 08-06-2004
                              • 6523

                              Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası ve Türkiye'deki yansımaları

                              Dünya alem;
                              ispanyolu mexicolusu,Alman'ı,Amerikanyalısı işin farkında....
                              bir tek Acep kimler ki ? değil farkında?
                              Mısır'daki Sağır Sultan bile duyup da "yahu neler oluyor?"
                              demiş olmalı yanındakilere ))

                              feto hoca Amerikanya'da, Amerika israil'i seviyor,

                              "U.s love Israel" diye afiş bile basmış daha ne yapsın ???



                              ( Tanrı usa ve Israel'i korusun) diyor....

                              ALINTI:
                              Prime Minister Putin’s office is reporting today that the ‘proposed’ American agenda for the upcoming meeting, during China’s opening Olympic ceremony, between the Putin and Bu...read more




                              Aralarında deriiiiin bir aşk var tabiiii ))

                              ----------------------------------------------------------------------------
                              Amerika Irak'ı bombalıyor,
                              ingilizler fetoyu lordlar kamarasına çağırıyor v.s...
                              yahu bu feto hocayı niye Ahmedi Necat çağırmıyor? stupidprv
                              bari iftara davet etsin.... :confused:

                              olay Aydın Doğan savaşı hiç değil, olay uluslarası bir örgütlenmenin çıkar çatışmaları+ ALMAN savcı sayesinde ortalığa dökülmesi...

                              tıpkı Susurluk ....orada Kamyon çarptı...
                              Burada ALMAN SAVCI !
                              Son düzenleme black belt; 15-09-2008, 20:54.

                              Yorum

                              • cunuyil
                                Senior Member
                                • 27-09-2005
                                • 7297

                                Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası ve Türkiye'deki yansımaları

                                bari iftara davet etsin....
                                Hoca Efendi şeker hastasıdır oruç tutması pek olası değil.

                                Ayrıca feto gibi aşağılama amacı güden yazılarınızdan dolayı sizi kınıyorum.Hiçbir şekilde NUR Cemaati mensubu değilim ama bu davranışı da etik bulmuyorum.badprv

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X