Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Kadim
    Senior Member
    • 30-01-2004
    • 4782

    #16
    Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davasında ilk itiraflar...

    Müsterih olunuz. Bağışlarınızla coşan bu nehrin yoksula ulaşmayan tek damlası, heba edilen tek bir yudumu yoktur. Biz elimize geçen ve harcadığımız her kuruşun hesabını yapıyor ve sizin başınızı öne eğdirmeyip, gönlünüze en ufak bir şüphe düşürmeyecek bilinçle çalışmalarımızı daha yüksek azimle sürdürüyoruz. Yeryüzünde son yoksula ulaşıncaya kadar çalışacağız.
    Hadi bakalım, göreceğiz, lafınızın ardında ebedi durursunuz inşallah...

    Karanlığa gömülmüş hiç bir suçlu ben suçluyum demez, ta ki güneş doğana kadar.
    Son düzenleme Kadim; 04-09-2008, 20:27.

    Yorum

    • Kadim
      Senior Member
      • 30-01-2004
      • 4782

      #17
      Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davasında ilk itiraflar...

      Bu yardımlar dışında söz konusu bu oluşum ile hiç bir organik ilişki söz konusu olmamıştır. Deniz Feneri Derneği'nin yurtdışında şube ve temsilciliği yoktur.
      İddianameye şöyle bir göz gezdirdim, ilgili yerler dikkatimi çekti...

      Deniz Feneri ile ilgili olarak ‘’Dokumente und Einstellungen/Ermiş Firdevsi/eigene Dateien/ERMİŞ/DF Resmi/DF Einnahmeüber-schussrechnung’’ dosyasında, Einnahme/Überschussrechnug’ larla (Yıllık kâr/zarar tablosu) ilgili 2001, 2002 ve 2003 yıllarına ait 3 tablo bulunmuştur. 2001 yılı için 739.331,55 Euro zarar, 2002 yılı için 104.840,72 Euro kâr ve 2003 yılı için de 279.645,40 Euro kâr gös-terilmiştir.

      Ermiş tarafından kullanılmış olan Elektronik posta adresi:
      ermis@kanal7int.com idi.
      06.02.07 tarihli, 11 numaralı ve Selim PAPARKER (Türkiye Deniz Feneri) tarafından Ermiş’ e gönderilen E-Mail’ de sözkonusu, kur-ban bayramı kesimleri dolayısıyla teşekkürdür. Ermiş’ e, ingilizce olarak ve Deniz Feneri’ nin antetli kağıdına yazılmış örnek bir ‘’Te-şekkür Yazısı’’ hazırlaması ricasında bulunuluyor. Hazırlanacak yazının mutlaka 2006 yılı için yazılması gerektiği ve yapılan harca-manın belirtilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Verilen harcama meblağını karşlayacak belgelerin (yapılan masrafları belgeleyen belge-ler, Faturalar vs. gibi) de yazıya eklenmesi isteniyor.

      E-Mail, A. KOKDAÐI, International Relations, Deniz Feneri, tarafından imzalanmış.

      10.04.2007 tarihli ve 36 numaralı E-Mail mesajı ise info@ denizfeneri.biz Mail adresinden ERMİŞ’ e gönderilmiştir. Ekinde bir Exel tablosu var. Bu tabloda, 17.08.2004 ile 22.02.2007 tarihleri arasında 21 kez para transferini (belgesiz) göstermektedir. En azından 6.000.000,00 Euro’ nun aktığı Türkiye Deniz Feneri, defa-larca zikredilmekte.

      Türkiye Deniz Feneri Derneği, buradaki Deniz Feneri e.V. derne-ğinde 25.04.2007 tarihinde yapılan aramadan hemen sonra, basın ve yayın organlarına vermiş olduğu demeçlerle ve kendi Internet sayfasına koymuş olduğu bilgilerle, Almanya’daki Deniz Feneri e.V. derneği ile irtibat ve alakalarının olmadığını beyan etmişti. (Ne diye türk feneri kanal7 den euro7 temelindeki derneğin kendileri ile hiç bir bağlantısının olmadığını halka duyurmadılar bu vakte kadar da aranma olunca veryansın ederler bilinmez, biz de yedik)



      Sanık Gürhan’ ın yakın çalışanı tanık bayan Oruç, 16.05.2007 tarihli ifadelerinde, 2001/2002 yıllarında Alman Deniz Feneri’ nin Türkiye’de yardımları dağıtmak için personelinin olmadığını, bu işleri Türk Deniz Feneri personelinin yaptığını açıklamıştır


      Tanık bayan Dilek Balıkçı da, 31.05.2007 tarihinde vermiş olduğu ifadelerine, heriki Derneğin aralarının çok iyi olduğunu açıklamış ve ‘’ heriki derneğin ortak olduğunu sanıyordum. Günde beş on kez birbirleriyle telefon görüşmesi yapıyorlardı. Türkiye’ deki Der-nekten bazı yetkililer, Frankfurt’ taki Derneğe iki kez misafir olarak gelmişlerdi’’ demiştir.
      Sanık Taşkan’ ın Haziran ayında, hakkında ayrıca soruşturma yapılan Zekeriya Karaman’a göndermiş olduğu bir E-Mail’ de,
      Engin’ in tanık ifadelerini bir talihsizlik/şanssızlık olarak nitelemişti..

      Yapılan soruşturma ve araştırmaların neticelerinden, heriki derne-ğin olduğu gibi, Almanya’ daki Kanal 7 ile Türkiye’ deki Kanal 7 televizyon yayınları sorumlularının çok yakın ilişkilerinin olduğu ortaya çıkmıştır.




      TABİ BUNLAR SADECE BİRER İDDİA. Ancak arkadaşlar bilin ki ben bu derneği hiç inandırıcı bulmadım ve bulmayacağım. Reklamlarına dahi milyonların harcandığı, lafa gelindiğinde içkili işyerlerinin kapatılmasını isteyen ama icraatte içki satılan yerlere bile kumbaralarını koymaktan çekinmeyen bu zihniyetin bu halkı kandırdığı, bugün olmasa bile, yanlısı hükümet yerine, doğrudan şaşmaz bir hükümet geldiğinde ortaya çıkacaktır...
      Son düzenleme Kadim; 04-09-2008, 21:13.

      Yorum

      • tusem
        Banned
        • 08-07-2005
        • 492

        #18
        Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davasında ilk itiraflar...

        üstat Kadim
        yukarıdaki Şeyh Edebalinin nasihati videosundaki sesin kendinizin olduğunu belirtmişsiniz.ses aynı Ozan Arif.yoksa siz o musunuz..
        deniz feneri olayına gelince yukardada belirttim.millet körü körüne bilmeden,öğrenmeden parasını veriyor ve hala inanmıyorlar paraları yeddiklerine.adeta üç maymunu oynuyor( görmedim,duymadım,bilmiyorum??)
        not:ikinci okuyuşumda @Kadim üstadın videodaki sesin kendisine ait değil sadece mesajı anlatmak istemiş.özür..
        Son düzenleme tusem; 04-09-2008, 21:51.

        Yorum

        • anterior
          Senior Member
          • 06-11-2006
          • 6453

          #19
          Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davasında ilk itiraflar...

          Olayın Türkiye ayağı, sadece bağış yapan vatandaşlarımızı değil, vergisini kuruşu kuruşuna ödeyen ve toplanan/toplanması gereken vergilerin nerelere gittiğini/gitmesi gerektiğini merak etmekte hakkı olan tüm vatandaşlarımızı ilgilendiriyor.

          Neden mi?

          Gıda bankacılığı...

          Buyrun, işin uzmanından okuyun...

          Fakirlere yardım amacıyla; gıda, temizlik malzemesi, giyecek ve yakacak maddesi bağışlayan şahıs ve şirketler, daha az vergi ödeyecekler. Duruma göre de hiç ödemeyecekler.

          Çoğunuzun farkında olmadığı bu avantaj, bazı vakıf ya da derneklere bağış yapılması halinde geçerli. Üstelik bu derneklerin "kamu menfaatine yararlı dernek" özelliğini taşıması da gerekmiyor. Vakıflar için de "Bakanlar Kurulu'nca vergi muafiyeti tanınmış olma" koşulu aranmıyor. Bağışın da tamamı, kazançtan indiriliyor.

          Sözünü ettiğimiz dernek ve vakıfların tüzüğünde "fakirlere yardım amacıyla gıda bankacılığı faaliyetinde bulunacağının" yazılı olması yeterli sayılıyor.

          VERGİ YERİNE ZEKAT

          Bağışın tamamı, gelir ve kurumlar vergisi matrahından indirilebildiği için, çok avantajlı.

          Gelir Vergisi Kanunu'nun konu ile ilgili 40/10. maddesine göre; "Fakirlere yardım amacıyla gıda bankacılığı faaliyetinde bulunan dernek ve vakıflara, Maliye Bakanlığı'nca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde bağışlanan gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddelerinin maliyet bedelinin tamamı" beyanname veren gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince, gider olarak indirilebiliyor (Bu düzenleme 5035 ve 5281 sayılı yasalar ile getirildi. 2 Ocak 2004 ve 31.12.2004 tarihlerinden itibaren yürürlüğe girdi. Bkz. GVK Md. 40/10, 89/6). Yapılan bağışlar, KDV'den de müstesna tutuluyor (KDV Kanunu Md.17).

          Buna göre, gıda bankacılığı ile uğraşan; Deniz Yıldızı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hızır Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İnsan Eğitimi Kültür ve Eğitim Vakfı gibi çok sayıda dernek ve vakıf var.

          Gıda bankacılığı ile uğraşan vakıf ve derneklerin, fakirlere yardım amacıyla faaliyette bulunmaları, takdir edilecek bir olay. Ancak Atatürk, laiklik ve Cumhuriyet'e tavır alan, bazı cemaat ve vakıfların, dernek ya da vakıf çatısı altında, farklı amaçları gerçekleştirmeye yönelik, bu tür faaliyetleri için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.

          DİÐER VAKIF VE DERNEKLER

          Diğer vakıf ve derneklere yapılan bağış ve yardımlara gelince, olayın boyutu değişiyor. Bunlardan yalnızca Bakanlar Kurulu'nca "vergi muafiyeti" tanınan vakıflar ile kamu yararına çalışan derneklere tanınan "sınırlı bir avantaj" var.

          Bunlara yapılan bağış ve yardımların, beyan edilen gelirin yüzde 5'ini (kalkınmada öncelikli yöreler için yüzde 10'unu) aşmayan kısmı, indirim konusu yapılabiliyor.

          ÖRNEK: Gelir vergisi mükellefi olan ve 200'er bin YTL kazanç elde eden iki kişi var. Bunlardan (A), gıda bankacılığı yapan bir vakfa, 200 bin YTL, (B) ise Mehmetçik Vakfı'na 200 bin YTL'lik gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddesi bağışlamıştır.

          Bu durumda, gıda bankacılığı yapan vakfa bağışta bulunan (A), 200 bin YTL'lik bağışın tamamını kazancından indirecek ve 1 YTL dahi vergi ödemeyecek. Mehmetçik Vakfı'na bağışta bulunan (B) ise, yaptığı bağışın yüzde 5'ini yani 10 bin YTL'sini kazancından düşebilecek, kalan 190 bin YTL'nin de gelir vergisini ödeyecek. Bu örnek, kurumlar vergisi mükellefleri için de aynen geçerli.

          Fakirlere yardım amacıyla gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddesi bağışlanması, güzel bir olay. Ancak bu bağışların, farklı amaçlara alet edilmemesinde, gıda bankacılığı yapan dernek ve vakıflarla sınırlı tutulmamasında ve etkin bir denetim yapılmasında yarar var.

          Şükrü KIZILOT/Eylül 2007

          Yorum

          • fuga
            Senior Member
            • 27-08-2004
            • 6397

            #20
            Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davasında ilk itiraflar...

            arkadaşlar tekrar söylüyom bunlar bence tam bir düzmece o kadar bağış toplanıyor sizce hepsi bağışlanıyormu bana kralı gelcek bu paranın kuruşu kuruşuna yardıma muhtaç insanlara verilceğini söylesin,inanmam tirilyonum olcak gene bu gibi kuruluşlara bağışmam

            bir insanı yada ailenin karnını doyurcaksam gider bunu kendim yaparım ve sonunda mutlu olurum ve Allahım sana şükürler olsun derim bir aileyi daha mutlu ettim,karının doyurdum derim

            ben son olarak şunu diycem üstüne basa basa yardımda bulunucaksanız yardım yapacağınız kişiyi uzakta aramayın muhakkak yakın çevrenizde,mahallenizde,apartmanınızda vsvs yardıma muhtaç insanlar vardır

            Yorum

            • ATmaCA_53
              Member
              • 12-11-2004
              • 1945

              #21
              Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davasında ilk itiraflar...

              deniz fenerine resmen iftira atılıyor bu iftiranın bedelini mahkeme saonuçlandıktan sonra chp`nin yüzünü merkla bekliyorum.

              Yorum

              • rekenan
                Junior Member
                • 28-07-2006
                • 144

                #22
                Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davasında ilk itiraflar...

                Varsa;
                Yetim hakkı yiyenler Allah korkusunu aşmış demektir.
                Böylesini korkutacak bir şey kalmamıştır.
                Ve malesaef bunlardan etrafımızda son günlerde çok sayıda görmekteyiz.
                Hemde nerdeyse er

                Yorum

                • ali_ekber
                  Member
                  • 15-11-2004
                  • 2525

                  #23
                  Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davasında ilk itiraflar...

                  Originally posted by YarasaSpor View Post
                  deniz fenerine resmen iftira atılıyor bu iftiranın bedelini mahkeme saonuçlandıktan sonra chp`nin yüzünü merkla bekliyorum.
                  hani dava Türkiyeden açılmış olsa dediğinize katılacam da
                  dava alman savcılar tarafından açılmış ve almaydaki olan suçlardan dolayı
                  Suçu savunan en az suçludan daha fazla suçludur benim görüşümce

                  Yorum

                  • ATmaCA_53
                    Member
                    • 12-11-2004
                    • 1945

                    #24
                    Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davasında ilk itiraflar...

                    Originally posted by ali_ekber View Post
                    hani dava Türkiyeden açılmış olsa dediğinize katılacam da
                    dava alman savcılar tarafından açılmış ve almaydaki olan suçlardan dolayı
                    Suçu savunan en az suçludan daha fazla suçludur benim görüşümce
                    tamam işte iftira chp zihniyeti tarafından dışardan açılmış bir dava, ergenekoncu işbirlikçiler medyayı susturmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar, başkalarına iftira atacaklarına ilk önce kendilerine bakmaları lazım, halk tv kimin tarafından yönetiliyor ve reklam alıyormu bir bakın hele halk tv`ye, uydu frekans paralarını kimlerin parasıyla ödeniyor bide bunu soruçturalım.

                    Yorum

                    • seyhuni
                      Junior Member
                      • 20-05-2004
                      • 119

                      #25
                      Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davasında ilk itiraflar...

                      Yalan haber üzerine bir sürü yorum yapılmış.
                      Bir Fasık size haber getirdiğinde araştırmadan inanıp işlem yapmayın mealindeki ayeti kerimeyi hatırlatmak farz oldu...

                      Yorum

                      • anterior
                        Senior Member
                        • 06-11-2006
                        • 6453

                        #26
                        Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davasında ilk itiraflar...

                        Originally posted by YarasaSpor View Post
                        tamam işte iftira chp zihniyeti tarafından dışardan açılmış bir dava
                        Şaka... di mi?

                        Yorum

                        • Kadim
                          Senior Member
                          • 30-01-2004
                          • 4782

                          #27
                          Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davasında ilk itiraflar...

                          Bir Fasık size haber getirdiğinde araştırmadan inanıp işlem yapmayın mealindeki ayeti kerimeyi hatırlatmak farz oldu...
                          Kimmiş o fasık? Söyle de bilelim. Apaçık yemnli tasdikli tercümeli bir iddianamenin yalanlığını nasıl iddia edersiniz? Kime hakaret ediyorsanız edebinizi takının...

                          1 . Allah'ın emirlerini tanımayan, sapkın, günah işleyen. 2 . Kötülük eden, fesatçı.

                          Kimse gelip de Deniz Feneri resmen suçludur dedi mi? Söylenenler sadece birer iddiadan ibaret denilmedi mi? Ancak derneklerin görünen hallerini gönül gözü gören her insan rahatça yorumlayıp, bir şeylerin ters gittiğini çok iyi anlayacaktır... Bekleyin işte sabırla...Eğer birine bir ithamda bulunuyorsanız delilleri ile belgeleri ile geleceksiniz. Fasıksa fasıklıklarını kanıtlayacaksınız.
                          Son düzenleme Kadim; 05-09-2008, 21:18.

                          Yorum

                          • armonil
                            Member
                            • 05-06-2007
                            • 758

                            #28
                            Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davasında ilk itiraflar...

                            Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, toplam beş tür denetimden geçmektedir.

                            1-İç Denetim

                            Derneklerde iç denetim esastır. Genel Kurul tarafından seçilen Denetleme Kurulu tarafından denetim yapılmaktadır.

                            Denetleme Kurulu, derneğin, tüzüğünde gösterilen amaç ve amacın gerçekleştirilmesi için sürdürüleceği belirtilen çalışma konuları doğrultusunda faaliyet gösterip göstermediğini; defter, hesap ve kayıtların mevzuata ve dernek tüzüğüne uygun olarak tutulup tutulmadığını dernek tüzüğünde tespit edilen esas ve usullere göre altı ayda bir denetler ve denetim sonuçlarını bir rapor halinde yönetim kurulu ile genel kurula sunar.

                            2- İçişleri Bakanlığı Denetimi

                            "Kamu Yararına Çalışan Dernek" statüsünde olan Deniz Feneri, İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçileri tarafından en az iki yılda bir denetlenmektedir. Genel merkezi, şubeleri, temsilcilikleri, tüm diğer birimleri, defterleri, hesap ve işlemleri incelenir, tüzüğünde gösterilen amaç doğrultusunda faaliyet gösterip göstermediği kontrol edilir.

                            Denetim sonucunda; denetim raporu ya da inceleme veya araştırma raporu düzenlenir. Denetim raporları, denetlenen derneğin mali durumu, defter ve kayıtlarının mevzuata ve usule uygunluğu, dernek gelir ve giderlerinin usulüne uygun olarak kaydedilip edilmediği, faaliyetlerin dernek amacına uygun olup olmadığı gibi hususları kapsar. Ayrıca tamamlanması ve düzeltilmesi gereken hususlara raporda yer verilir.

                            3-ISO Denetimi

                            Deniz Feneri, faaliyetlerini ISO 9000 standardına göre sürdürmek amacıyla bir yıl boyunca süren yapılanma çalışmalarında bulundu. American Ouality Assessors tarafından 27 Aralık 2001 tarihinde yapılan denetim sonucunda 22 Ocak 2002 tarihinde ISO 9002 Kalite Belgesi alındı.

                            American Ouality Assessors adına Meyer Yönetim ve Belgelendirme Değerlendirme Şirketi tarafından bir yıllık periyotlarla gözetim denetimleri yapılmaktadır.

                            4- Bağımsız Denetim

                            Bağımsız denetim, bir kurum veya kuruluşun yapısından tamamen bağımsız olarak yürütülen, uluslararası standartlarda sertifika sahibi kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen denetim türüdür.
                            Deniz Feneri, Can Uluslararası Bağımsız Denetim A.Ş. Bağımsız Denetim Kuruluşu tarafından denetlenmektedir.

                            Bağımsız Denetim ile Deniz Feneri Derneği’nin Haziran ve Aralık tarihleri itibariyle Deniz Feneri Derneği'nin merkez, şube ve temsilciliklerinin mali tabloları Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına göre denetlenmekte ve her dönem için bağımsız denetim raporu alınmaktadır.

                            5-Bağışçı ve Gönüllü Denetimi

                            Deniz Feneri Gönüllü ve Bağışçıları istedikleri noktada Deniz Feneri faaliyetlerini sorgulayıp, denetleyebilirler. Bağışçılar, yaptıkları bağışları kontrol edip bağışlarının nereye ulaştığını takip edebilirler.

                            Bağış

                            Yorum

                            • Kadim
                              Senior Member
                              • 30-01-2004
                              • 4782

                              #29
                              Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davasında ilk itiraflar...

                              Bütün büyük şirketler zaten denetleniyor ama bir sürü şirket devleti ve milleti göre göre dolandırıyorken, dernekleri onun bunun denetlemesi neyi ifade eder. Devletin her kademesinin kimin tarafından ele geçirildiğini biz çok iyi biliyoruz. Ona bakarsan Türkiye Cumhuriyeti devletini de halkın denetlemesi gerekiyor, hani nerde. O denetlemiş bu denetlemiş, yedik... Denetim Muhasebesi okuyanlar bileceklerdir ki bu denetimler kanunun öngördüğü denetimlerdir. Kanun öngörüyor diye, denetlendiklerini ortaya koymak ak-pak olduklarını mı ispat edecek.
                              Son düzenleme Kadim; 05-09-2008, 21:26.

                              Yorum

                              • Kadim
                                Senior Member
                                • 30-01-2004
                                • 4782

                                #30
                                Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davasında ilk itiraflar...

                                Deniz Feneri Derneği'nin Almanya'da devam eden davasının iki kadın savcısı derneğin Türkiye'deki faaliyetlerini Gazeteport'a sorarken, aynı zamanda soruşturma sürecini anlattılar.



                                Safile USUL-İSTANBUL

                                Deniz Feneri Derneği hakkında Frankfurt Savcılığı’nca başlatılan soruşturmayı yürüten ve sonuçlandıran savcılar iki genç kadın. Biri 38 yaşındaki Kerstin Lotz, diğeri ise, 35 yaşında Sybille Gottwald. Çok iyi eğitimli oldukları belli olan kadın savcılar Deniz Feneri davasının Türkiye’deki akislerini de dikkatle takip ediyorlar. Her ikisi de bu davanın Türkiye’de büyük bir yankı uyandırdığının farkında. Dava dosyasının ana sorumlusu olan savcı Kerstin Lotz, yaptığımız telefon görüşmesinde GAZETEPORT’a Türkiye’deki Deniz Feneri’nin bağış toplamaya devam etmesine ilişkin olarak, “Davaya konu olan duyumlara rağmen bağış yapmaya devam ediliyor mu?” sorusunu yöneltti. Biz de kendisine, Deniz Feneri Derneği’nin otobüslerini görmeye devam ettiğimizi, bağışçıların bir kısmının bağış yapmaktan vazgeçme eğiliminde olmakla beraber, bir kısmının da, “Acaba bunlar yalan mı, bir komplo mu Deniz Feneri’ne karşı” şeklinde düşünmesinin muhtemel olduğunu, bunların komplo olduğu yönünde açıklamaların da geldiğini aktardık. Bu soruşturma nasıl başladı, Frankfurt Savcılığı’nın bu soruşturmayı açması nasıl oldu, bu olayın farkına ilk nasıl varıldı? Biz de bu soruyu yönelttik iki genç kadın savcıya. Aldığımız cevap çok net ve çarpıcı oldu.

                                BANKALARDAN YÜRÜYEN ÇOK BÜYÜK MİKTARLI PARA TRAFİÐİ
                                “Soruşturmanın açıldığı tarihten yaklaşık bir sene önce savcılığa, Alman Maliye Bakanlığı’na bağlı bir vergi dairesinden ihbar geldi. Deniz Feneri’nin mali hesaplarını denetleyen ilgili bölge vergi dairesi Deniz Feneri’nin mali hesaplarında usulsüzlükler tespit etmişti. Şöyle ki, Deniz Feneri Derneği’nin vergi dairesine ibraz ettiği faturaların önemli bir kısmı ya sonradan tanzim edilmişti ya da eksiklerle doluydu. Vergi Dairesi bu durumdan şüphelendiği için bunu Frankfurt Savcılığı’na bildirdi. Bunun üzerine Deniz Feneri’nin hesaplarının olduğu değişik Alman bankalarındaki hesapları izlenmeye başlandı. Yürüyen çok büyük miktarlı para trafiği şüpheleri kuvvetlendirdi. Hemen soruşturma açılmadı. Bir seneye yakın süre Deniz Feneri Derneği izlendi. Şüpheler netlik kazandıktan sonra soruşturma açıldı.”

                                TÜRKİYE AYAÐIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
                                Kadın savcılar GAZETEPORT’a davanın Türkiye ayağı konusunda ise, çalışmaların sürdüğünü, bu konuda nasıl bir prosedür izleneceğinin henüz belli olmadığını söylediler.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X