Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • hikmet24
    Member
    • 28-11-2005
    • 1724

    Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

    Originally posted by Kadim View Post
    Avşa forumda gördüğüm bir mesel

    Hikâye mâlum, hatta meşhur, fakat tam yeridir, tekrarında fayda var:

    Çölde yaşayan zengin ve muktedir bir kabile reisinin dillere destan,
    eşi-menendi az bulunur bir atı varmış.

    Günün birinde kabile reisi, bu pek sevgili atına atlayarak tek başına çöle
    gezmeye çıkmış. Hayli zaman at koşturduktan sonra dönmek üzere iken
    uzaklarda bir kımıltı dikkatini çekmiş. Bir insan, yerde yatıyor. Belli ki
    çok hasta veya ölmek üzere. Yardıma muhtaç.

    Hemen oraya yaklaşıp atından inerek yerdeki adama yardıma gitmiş. Hâlâ nefes
    aldığını görünce sevinip atının terkisinden su kırbası almak üzere iken,
    yerdeki mecâlsiz ve hasta adamı, o herkesten kıskandığı değerli atın
    üzerinde görünce şaşırıvermiş. Adam atı topuklayıp erişilemeyecek kadar
    uzaklaştıktan sonra dönüp, alay edercesine bakmış atın sahibine,

    Fakat bir gariplik var; atın sahibi ardından koşarak bağırıp çağırmıyor;
    sadece durduğu yerde ağlıyor.

    - Ne oldu diye seslenmiş hırsız, 'Zoruna gitti de ondan ağlıyorsun değil mi?
    Sen ki bu atı kendi gözünden, evlâdından bile kıskanırdın ama bak, aklım ve
    çevikliğim sâyesinde şimdi benim oldu atın; ne kadar ağlasan yeridir!'

    Atın sahibi gözyaşlarını silmiş; demiş ki, 'Hayır ey hırsız, atımı çok
    severdim, doğrudur; senin onu benden çalman elbette gücüme gitti, fakat onun
    için ağlamıyorum.'

    - Yaa, niçin ağlıyorsun öyleyse, kadınlar gibi?

    - Şunun için: Bu haber yarın etrafta duyulduğunda, senin nasıl bir hile ile
    atımı elimden kapıp çaldığın dilden dile gezdiğinde bundan sonra çölde hiç
    kimse, ölmek üzere olan gerçek bir ihtiyaç sahibine bir damla su vermeye
    çekinecektir. Üzüntüm ondan!
    çok haklısın usta bunların köpekleri asla kuduz olmaz beyefendidir
    saygılar

    Yorum

    • zigana
      Senior Member
      • 26-01-2004
      • 3796

      Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

      Makbuzu getiren parasını alacak
      21 Eylül 2008 Pazar 09:22
      Deniz Feneri'nin parası bir kayyuma teslim edildi. Alacaklıların paraları ödenince vergi borçları da kapanacak. Para hak sahiplerine nasıl dağıtılacak?

      Frankfurtlu avukat Lautenbach iflas masası başkanı tayin edildi. Alacaklıların paraları ödendikten sonra vergi borçları da kapatılacak. Kalan para ise Alman Kızılhaç Örgütü’ne verilecek.

      Deniz Feneri e.V.’nin yaklaşık 20 bin kişiden bağış adı altında topladığı 41 milyon Euro’nun üzerindeki paranın büyük bölümü amaç dışı kullanılırken, savcılığın önemli bir nakit paraya tedbir koyduğu, bazı taşınmazların da güvence altına alındığı ve bütün servetin iflas masası tarafından idare edildiği bildirildi. Frankfurt Asliye Mahkemesi tarafından kayyum tayin edilen Frankfurtlu avukat Götz Lautenbach, "Alacaklıların borcu ödendikten sonra geriye bir meblağ kalırsa, tüzük gereği Kızılhaç’a verilecek" diyerek, soruları şöyle yanıtladı:

      Deniz Feneri derneğinin mal varlığı ne kadar?

      Derneğin malvarlığı tam olarak tespit edilebilmiş değil. Bir de gayrıimenkullerin bankaya olan borçları var. Borcu olmayan binaların ise ne kadara satılabileceği meçhul. Kayyum olarak tayin edilen avukat Götz Lautenbach, sözkonusu servetin 2 ile 5 milyon Euro arasında olduğunu tahmin ediyor.

      Mahkemede 12 milyon Euro servetten söz edildi. Bankada kaç milyon Euro donduruldu?

      Deniz Feneri davasında sadece nakit olarak bankada el konulan paranın 4 milyon Euro olduğu belirtildi. Gayrimenkullerle ve ortaklıklarla servetin 12 milyon Euro olduğu vurgulandı. Ancak borçlar düştükten sonra, geriye kayyumun dediği gibi 5 milyon Euro kalabilir.

      Para hak sahiplerine nasıl dağıtılacak?

      Hak talep edenler, isimlerini iflas çizelgesine kaydettirmek zorunda. Bu kayıt, iflas masası başkanına yazılı olarak bildirilmeli. Bu, en geç 3 Kasım tarihine kadar gerçekleşmeli.

      Alman Kızılhaç Örgütü para alacak mı?

      Alacaklıların ve vergi borçlarının kapatılmasından sonra para kalırsa, bu derneğin tüzüğü gereği Alman Kızılhaç Örgütü’ne verilecek.

      Bağışçılar paralarını nasıl geriye alabilecek?

      Paraları amacına uygun kullanılmayan bağışçılar dernekten hak talep edeceklerse, bu taleplerini iflas masasına bildirmek zorundalar.

      Dikkat edilmesi gereken bir nokta var mı?

      Alacak talep kayıtları, yazılı olarak ve iki nüsha halinde yapılmalı. Bu başvuruya, talebin haklılığını gösteren belgeler (makbuz, havale belgeleri gibi) eklenmeli. Bu bilgiler, 29 Eylül 2008 tarihinden itibaren iflas işlerini yürüten avukatlık bürosunun Bernsau & Lautenbach isimli internet sitesinde yer alacak. İnternet sitesindeki formu indirilebilir ve iflas çizelgesine kayıtta kullanılabilir.

      Bu işlemler için bir avukata ihtiyaç olur mu?

      Avukata gerek yok. İflas masasına sadece başvurulması gerekiyor. Formlar da hazır. Ancak taleplerin kabul ettirilmesinde sorun olması halinde bir avukat tutulabilir. Öncelikle hazır formun doldurulup iflas çizelgesine isim kaydettirilmesi yeterli.

      Paralar nasıl dağıtılacak?

      Oran mantığından hareket edilecek. Örneğin toplam talep 10 milyon Euro ise ancak mal varlığı sadece 5 milyon, o zaman herkese talebi olan paranın sadece yüzde 50’si verilecek. 1000 Euro’luk haklı bir talebi olan kişi, sadece 500 Euro alacak. Ancak mal varlığı, toplam borcu kapatmaya yetiyorsa, herkes tam parasını alabilecek. Eldeki varlık, borcu kapattığı gibi bir de para artarsa, bu da Kızılhaç Örgütü’ne bağışlanacak.

      Gayrimenkuller açık artırma yoluyla mı satılacak?

      Alıcı bulunmaması halinde bu binalar açık ihale usulü satışa sunulacak. Dileyen herkes artırmaya katılabilir.

      Yorum

      • ATmaCA_53
        Member
        • 12-11-2004
        • 1945

        Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

        ben şunu söylemek istiyorum kimse kanal 7 çatı altındaki kanalları kimse koparamıyacak, deniz feneri yardım yapılmaya devam edecektir ve rtük başkanını kimse istifaya davet edemiyecektir, çünkü rtük başkanı zahit akmanın elinde kanıtler ve belgeler vardır kendini savunmasını bilir, chp telekulak yalanından sonra, deniz fenerinide söndüremiyecekler, kanal7 + deniz feneri + zahit akman= bu davadan aklanacaklardır, ve chp ve aydın doğanın hesabı sorulacaktır.

        Yorum

        • NicK-EL
          Member
          • 14-07-2008
          • 1137

          Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

          RTÜK Başkanı Akman istifa kararı aldı, ancak zamanlama belli değil



          Adı Deniz Feneri e. V davasına karışan RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın yakın çevresiyle yaptığı istişarelerde, görevi bu koşullarda yerine getiremeyeceği gerekçesiyle istifa kararı aldığı öğrenildi. Ancak Akman, CHP’li üyelerin baskısıyla istifa etmiş görüntüsü vermemek için bir süre daha bekleyeceğini dile getirdiği bildirildi.
          ANKA’nın edindiği bilgiye göre, RTÜK Başkanı Zahid Akman görevinden bir süre sonra istifa edeceği öğrenildi. Akman’ın yakın çevresiyle yaptığı istişarede, “Üyelikten istifa edeceğim; ancak CHP’li üyelerin baskısıyla olduğu izlenimi vermemek için bir süre daha bekleyeceğim" dediği öğrenildi. Akman’ın, istifa kararında adının Deniz Feneri e.V iddialarına karışmış olmasının yanı sıra önümüzdeki dönem TBMM’de görüşülecek olan RTÜK Yasası’nda hükümeti zora sokmak istememesinin de etkili olduğu belirtildi. Akman’ın yakın çevresine, "Bu tartışmalı ortamda RTÜK yasasını Meclis’ten geçirmek çok zor, hükümeti de sıkıntıya sokarız" dediği öğrenildi. Akman’ın istifa için bir zamanlama yapmayı planladığı, Deniz Feneri iddiasıyla başlayan tartışmalı ortamın soğumasını beklediğini söylediği öğrenildi.

          “İSTİFA ETMEK BAZEN MEYDAN OKUMAKTIR"
          Akman’ın istifasını isteyeceği; ancak CHP’li üyeler nedeniyle olmuş izlenimi vermemek amacıyla bir süre daha bekleyeceği iddialarına RTÜK’ün CHP’li üyesi Şaban Sevinç, “İstifa etmek suçu kabul etmek demek değildir. Bu anlama gelmeyebilir. Eğer suçlu değilseniz, ’ben aklanacağım arkadaş’ diyerek yürekli bir şekilde istifa edebilirsiniz. İstifa etmek bazen meydan okumaktırö dedi. Sevinç, ANKA’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:
          "Bu kadar ağır iddialar karşısında korkup koltuğa yapışmak ve RTÜK’ü bu şaibelerin gölgesinde çalışılamaz bir duruma sokmak bir marifet değildir. Böyle durumlarda kendisine güvenen cesur insanlar şerefli bir şekilde istifa eder. İstifa etmek suçu kabul etmek demek de değildir. Bu anlama gelmeyebilir. Eğer suçlu değilseniz, ’ben aklanacağım arkadaş’ diyerek yürekli bir şekilde istifa edebilirsiniz. İstifa etmek bazen meydan okumaktır. Şahsen kişisel bir husumetim yok. Böyle bir husumetim var da ondan dolayı istifa etmesini istiyor değilim. Ortada RTÜK’ü derinden sarsan ağır iddialar var. Bu nedenle istifasını istiyoruz."

          RTÜK Başkanı Akman istifa kararı aldı, ancak zamanlama belli değil / Siyaset / Milliyet İnternet Baskani Akman istifa karari aldi, ancak zamanlama belli degil&ver=1961

          Yorum

          • NicK-EL
            Member
            • 14-07-2008
            • 1137

            Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

            Akman’ın yalanları

            Mansur Çelik Almanya'daki Deniz Feneri davasında yargıcın skandalın 'başsorumlulardan biri' olarak işaret ettiği RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, hakkındaki suçlamalarla ilgili yaptığı açıklamalar ile belgeler arasında ciddi çelişkiler var





            Almanya'da "yüzyılın dolandırıcılığı" olarak nitelenen Deniz Feneri e.V. davasında, yargıcın "Türkiye'deki başsorumlular" arasında adını saydığı RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın açıklamaları ortaya çıkan belgelerle teker teker yalanlandı.
            Almanya'dan çıkan mahkûmiyet kararının ardından, dolandırıcılığın Türkiye ayağına yönelik tartışmalar artarken, gözler Akman'a çevrildi. Bu süreçte Akman'ın yaptığı açıklamalarla ortaya çıkan belge ve bulgular arasındaki ciddi çelişkiler de su yüzüne çıktı.

            'Fahri üyeyim' demişti
            Son olarak Almanya'da kurulan kooperatif yolsuzluğundan hakkında soruşturma açıldığı ortaya çıkan Akman, 1300 kişiden ve devletten alınan paylarla birlikte toplam 8.5 milyon euro'nun dolandırıldığı saptanan OFWG e.G. kooperatifinin "fahri üyesi" olduğunu açıkladı.
            CHP'liler de Akman'ın adının, RTÜK üyesi ve başkanlığı döneminde kooperatif yazışmalarında "yönetim kurulu üyesi" olarak geçtiğini resmi belgelerle ortaya koydu. Ardından Frankfurt Bölge Mahkemesi Basın Sözcüsü Savcı Doris Möller Scheu, Akman'ın kooperatif yolsuzluğuyla ilgili soruşturmada sanık olduğunu, dolandırıcılık ve hileli iflasla suçlandığını açıkladı.

            'Ticari faaliyetim yok'
            3 Eylül’de düzenlediği basın toplantısında, 3.5 yıldır hiçbir ticari faaliyette bulunmadığını belirten Akman, Deniz Feneri e. V. davasında adının geçmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:
            “Alman makamlarınca, Türk makamlarına hakkımda iletilmiş bir talep yoktur. İddiaları destekleyen en ufak bir delil olsaydı, en azından şahsım hakkında bir soruşturma açılmış olması ya da iddianamenin sanıkları arasında ismimin geçmesi gerekirdi. Fakat bunların hiçbiri olmadığı halde sırf itirafçı sanığın iddialarına dayanarak bu iftiraları ekranlara ve manşetlere taşımak etik değildir.”
            Bunun yanında diğer bir iddia da ticari faaliyetlere devam ettiğimdir. 3.5 yıldır ne yurtiçinde ne de yurtdışında hiçbir ticari faaliyetim yoktur. Bu hususlar resmi kayıtlar ile sabittir."
            Bu açıklamaya rağmen Akman'ın RTÜK üyesi olmasından sonra da Deniz Feneri e.V. ile yakın ilişki içinde bulunan 4 ayrı Alman şirketinde (Weiss Handels-und Investment GmbH, Euro 7 Fernesh Marketing, Atlas Media Marketing ve European Consulting Marketing) yöneticilik yaptığı ortaya çıktı. Ayrıca Akman’ın, 11 Eylül’de Habertürk televizyonuna yaptığı açıklamada kesin bir ifadeyle, “Almanya’daki Deniz Feneri e.V davasının iddianamesinde benim ismim geçmiyor” demesine karşın, adının iddianamede tam 34 kez geçtiği belirlenmişti.

            Yeni ortaklıklar çıktı
            Bu sıcak tartışmaların üzerinden 2 hafta geçmeden, bu kez Akman'ın Hayat Yapı Ticaret ve Yatırım Limited Şirketi’nde ortak olduğu anlaşıldı. Alman yargısının Türkiye’deki başsorumlulardan biri saydığı Kanal 7’nin Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman ile kardeşi Turgut Akman ve Hamide Ceylan'ın da (eski RP Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan’ın eşi) şirketin diğer ortakları olduğu, önceki gün Hürriyet gazetesi tarafından ortaya konuldu.

            Armada'da 5 yıldır hissedar
            Beş yıl önce şirketteki kardeşi Turgut Akman’ın hisselerini devralan Akman’ın bu ortaklığının devam ettiği, Türkiye Ticaret Sicili gazetesinin 8 Şubat 2008 tarihli nüshasında yayımlandığı saptandı.
            Son olarak Akman'ın RTÜK Başkanlığı görevini sürdürmesine rağmen Ankara'nın en ünlü alışveriş merkezi olan ve uzmanların 300-350 milyon dolar değer biçtiği Armada'nın ortakları arasında yer aldığı da saptandı.
            Hürriyet’in dün verdiği haberde, Akman'ın Armada’da yüzde 3'lük hissesi bulunduğu belirtildi. Bütün bu bilgilere rağmen CHP'li RTÜK üyelerinin Akman'ın görevinden çekilmiş sayılacağına ilişkin başvurusu RTÜK'ün AKP'li üyelerinin oylarıyla reddedildi.

            Akman?ın yalanları / Siyaset / Milliyet İnternet

            Yorum

            • NicK-EL
              Member
              • 14-07-2008
              • 1137

              Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

              Ahmet Hakan'dan Başsavcı'ya açık mektup

              Masaldaki kuzu artık kurdu aratıyor..

              Ahmet Hakan, Hürriyet'teki yazısında Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AKP hakkında açtığı kapatma davası ve Başbakan Erdoğan ile Aydın Doğan arasındaki sürtüşmenin geldiği sürece köşesinde yer vedi.

              BAŞSAVCI'YA AÇIK MEKTUP

              Savcı Bey... AKP’nin kapatılması talebiyle hazırladığınız "İddianame"yi görünce... Sinirden harap olmuştum... Bazıları "oh olsun" falan derken... Beni bir karamsarlık sarmıştı... "Ne zaman bizim de doğru dürüst bir demokrasimiz olacak" demiştim... "Yine mi mazlum konumu birader" demiştim... "Ne zaman bitecek şu irtica masalı" demiştim... "Değişti adamlar... Şunun farkına varsana be Savcım" demiştim... Sadece ben mi? Hasan Abi’den Mehmet Abi’ye, Cengiz Abi’den Oral Abi’ye... Medyadaki bütün "demokrat kalemler" benzer duygular içindeydi... Siz bize bir "kurt masalı" anlatıyordunuz... Biz ise masaldaki "kuzu"ya sahip çıkıyorduk... Fakat Savcım, bu muazzam bir hayal kırıklığıdır... Fakat Savcım, bu fevkalade bir mahcubiyettir...

              KUZU KURTTAN BETER

              Durum şudur Sayın Savcım: "Masaldaki kuzu", artık "Masaldaki kurt"u bile aratacak kadar gaddarlaşmıştır... "Bizim kuzu", artık ne dediğini, ne yaptığını bilmiyor... O artık, "Bir şiir okudu diye mahpus damlarına gönderilmiş mazlum adam" olmaktan çıkmıştır... O artık Bush olmuştur... Evet, evet... Sanki karşımızda "teröre karşı savaş" başlatan Bush var... Ha bire dayatıyor: "Ya bendensin / Ya onlardan" diyor... "Ya dostsun / Ya düşman" diyor... Cepheleştiriyor, kamplara bölüyor, dost düşman ayrımı yapıyor, sızmalara asla prim vermeyeceğini söylüyor, yatakçılardan söz ediyor, farklılıklara tahammülsüzlük gösteriyor, gettosuna çekiliyor, mahallesini tahkim ediyor... Sonuçta o artık, Vakit Gazetesi’ndeki üç beş manyağın üslubuna teslim olmuştur... Savcı Bey... "Peki yok mudur kendisini bir uyaran" diye sorabilirsiniz... İnanın yoktur... Çünkü "uyarmak", etrafındakiler açısından çok ciddi bir "cesaret sorunu" haline gelmiştir... Her şeyden önce fırça yemeyi göze almak zorundadır uyarıda bulunanlar... Yani gidişat çok ama çok tehlikeli bir noktaya gelmiştir Sayın Savcım...

              YENİ BİR İDDİANAME Mİ? SAKIN HA SAYIN SAVCIM

              Ama Savcı Bey... Durun bir dakika! Sakın bu olup bitenlere bakıp, "O halde yeni bir iddianame hazırlamanın vakti gelmiş demektir" falan demeyin... Sakın bu olup bitenlere bakıp, içinde bol miktarda "Kuran kursu, cami, namaz, içki, laiklik" gibi sözcükler geçen ve "Bu parti kapatılmalıdır" talebinde bulunan yeni bir "iddianame" falan hazırlamayın... Çünkü... Artık biz öyle biliyoruz ki... Bu sorun, içinde "Kuran kursu, cami, namaz, içki, laiklik" gibi sözcüklerin geçtiği ya da geçeceği yeni iddianamelerle halledilemez... Bir "despotik adım", başka bir "despotik adım"la engellenemez... Bu sorunun çözümü yine demokrasi içinde olacaktır Sayın Savcım... Lütfen bunun idrakinde olun... Bu memleketin demokrasi birikimine güvenin... Bakın, hazırladığınız "İddianame"ye karşı dün yalın kılıç mücadele veren Mehmet Abi’ler, Hasan Abi’ler, Cengiz Abi’ler, bugün yalın kılıç "iddianamenizin hedefindeki adam"a karşı mücadele veriyorlar... Şunu unutmayın: O Tayyip Erdoğan, memleketin bütün gazetelerini satın alıp, bütün yazarlarının maaşını verse... Yine de çoksesliliğin önüne geçemez... Çünkü buralarda hayat, onun sandığı gibi akmıyor...

              BU BİR DEMOKRASİ MÜCADELESİ

              Demem o ki Sayın Savcım... Başbakan iftar sofralarını sağa sola "ayar verme" platformuna dönüştürse de... "Boykot" emirleri verse de... Partisine oy veren insanlara, "teba" ya da "koyun" muamelesi çekse de... Herkesi kör, álemi sersem sansa da... Etrafındaki hiç kimse bu durum karşısında gıkını çıkaramasa da... Yani tehlike büyük, hem de çok büyük olsa da... Sakın parti kapatmaktan medet umanların, "Niye harekete geçmiyorsun?" şeklindeki dolduruşlarına gelmeyiniz... Çünkü... Size burada bir vazife düşmüyor... Çünkü... Bu bir demokrasi mücadelesidir... Ve sorumluluk, demokrasi ortak paydasında buluşanların omuzlarındadır... Gördüğünüz gibi onlar da sorumluluklarının fevkalade idrakinde...


              GAZETEVATAN.COM

              Yorum

              • anterior
                Senior Member
                • 06-11-2006
                • 6453

                Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

                Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları
                Lütfen...

                Yorum

                • NicK-EL
                  Member
                  • 14-07-2008
                  • 1137

                  Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

                  Originally posted by anterior View Post
                  Lütfen...
                  konunun ne olduğunu net bir şekilde biliyorum

                  Ahmet Hakan 'ın bu yazısıda bu olayın bir yansımasıdır ve bu olaylar sıransında yaşananlar ile ilgili değişen görüşleri yer almaktadır. ( yoksa ben mi bu şekilde algıladım stupidprv )

                  yada hangi haber içindi bu lütfen ????? stupidprvstupidprv

                  Yorum

                  • armonil
                    Member
                    • 05-06-2007
                    • 758

                    Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

                    Bu tartışmalar nerede son bulacak. İnsanların iyi niyetlerle yapmış oldukları yardımlar mı kesilecek. Deniz feneri kapatılacakmı...Onca yardım alan kişilerin durumu vebali kimin boynuna olacak. Bunu mu istiyorlar. Dinimizin temel direklerinden biri olan yardımlaşma ya balta mı vurulacak.

                    Bir kaç kişinin yapmış olduğu yanlışlık (öyle olsa bile) kuruma mı mal edilecek.

                    Allah her şeyin doğrusunu bilir. Bize düşen yardıma devam etmek ve istiyorsak gidip yaptığımız yardımın takibini yapmak.

                    Deniz feneri derneği hakkında atıp tutanlar gittilermi araştırdılarmı yapılan yardımların nerelere gittiklerini gördülermi veya hayatlarında bir kez olsun bir fakiri doyurdular mı...

                    Yorum

                    • black belt
                      Senior Member
                      • 08-06-2004
                      • 6523

                      Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

                      Originally posted by armonil View Post
                      Bu tartışmalar nerede son bulacak. İnsanların iyi niyetlerle yapmış oldukları yardımlar mı kesilecek. Deniz feneri kapatılacakmı...Onca yardım alan kişilerin durumu vebali kimin boynuna olacak. Bunu mu istiyorlar. Dinimizin temel direklerinden biri olan yardımlaşma ya balta mı vurulacak.

                      Bir kaç kişinin yapmış olduğu yanlışlık (öyle olsa bile) kuruma mı mal edilecek.

                      Allah her şeyin doğrusunu bilir. Bize düşen yardıma devam etmek ve istiyorsak gidip yaptığımız yardımın takibini yapmak.

                      Deniz feneri derneği hakkında atıp tutanlar gittilermi araştırdılarmı yapılan yardımların nerelere gittiklerini gördülermi veya hayatlarında bir kez olsun bir fakiri doyurdular mı...


                      yapma üstadım,

                      İbadet de saklıdır kabahat de...

                      yardımlar, Allah Rızası için yapılır, hiç bunun reklamı olur mu?

                      Meşhur boksör Muhammed Ali'nin bir çok yardımları vardır ve hepsini gizli tutmuştur..

                      Hatta bir keresinde Namaz kılarken fotoğraflarını çeken gazetecilere kızmış ve "Dinimiz gösteriş dini değildir" demişti...

                      Sevap, gizli ve incitmeden yapılan yardım değil midir?

                      Selamlar.

                      ---------------------------------------------------------------------------------

                      Not: Tartışmalar bitecek gibi görünmüyor,siyasi amaçlı bunu herkes kendince bir yerlere çekiştiriyor...

                      Bu işten karlı çıkan ise Almanlar...

                      zaten insanımızı istemiyorlardı.. Bu konu ekmeklerine yağ sürdü..Bu çok üzücüdür..Kimsenin (AB'den) eline fırsat vermeyeceksin. Çok dikkatli olacaksın. Olunmaz ise sonucu bu.. Üzücü ve prestij kayıbı..

                      Bütün temennimiz bir daha böyle üzücü olaylar olmaması ve
                      Artık ülkemizdeki soruşturmanın sonucunu beklemek..

                      Bu noktada söz bitmiştir...Soruşturma ve yargı süreci bitinceye kadar Hepimiz sabırla Yargıyı beklemeliyiz. Aklı Selim bunu söyler.

                      Tekrar Selamlar...
                      ---------------------------------------------------------------------------------

                      bu noktada sayın modlardan ricam artık bekleme (yargı süreci ) başladığından, topicin kitlenmesi...Çünkü basında çıkan haberleri kes-yapıştır ile maalesef sorun çözülmeyecek,eğer öyle olsaydı, bu forum sayesinde Dünya Güllük Gülistanlık olurdu...

                      Bütün güzel şeyleri foruma yapıştırırdık çünkü....

                      -----------------------------------------------------------------------------------


                      NoT2:
                      Muhammed Ali'yi insanlık ve kişilik olarak çok severim...Takdir ettiğim örnek bir sporcudur...Amerikya adına Vietnam'a savaşa gitmedi..Şampiyonluğunu elinden aldılar.Hapislere attılar.Yılmadı yine şampiyon oldu... İnsanlık dersi verdi Tüm Dünya'ya...
                      Son düzenleme black belt; 21-09-2008, 21:35.

                      Yorum

                      • anterior
                        Senior Member
                        • 06-11-2006
                        • 6453

                        Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

                        Originally posted by NicK-EL View Post
                        konunun ne olduğunu net bir şekilde biliyorum

                        Ahmet Hakan 'ın bu yazısıda bu olayın bir yansımasıdır ve bu olaylar sıransında yaşananlar ile ilgili değişen görüşleri yer almaktadır. ( yoksa ben mi bu şekilde algıladım stupidprv )

                        yada hangi haber içindi bu lütfen ????? stupidprvstupidprv
                        Bugünkü Hürriyet'te okuduğum, sizin de buraya eklediğiniz son köşe yazısı; bir siyasi partimizin kapatılması hakkında açılan ve Anayasa Mahkemesi'nce karara bağlanmış olana dava süreci ile ilgilidir.

                        Yazının içerisinde geçen bazı bölümler, Erdoğan - Doğan kavgası tam gaz devam ediyor konu başlığı altında irdelenecek türden tespitler içermektedir.

                        "Lütfen" sözcüğünde mana bulmasını beklediğim ise; sadece sizden değil pek çok katılımcı arkadaşımızdan, mümkün olduğunca konu dışına çıkılmaması temennisi ile akis arayan ufak bir ricadır...

                        Yorum

                        • armonil
                          Member
                          • 05-06-2007
                          • 758

                          Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

                          Originally posted by black belt View Post
                          yapma üstadım,

                          İbadet de saklıdır kabahat de...

                          yardımlar, Allah Rızası için yapılır, hiç bunun reklamı olur mu?

                          Meşhur boksör Muhammed Ali'nin bir çok yardımları vardır ve hepsini gizli tutmuştur..

                          Hatta bir keresinde Namaz kılarken fotoğraflarını çeken gazetecilere kızmış ve "Dinimiz gösteriş dini değildir" demişti...

                          Sevap, gizli ve incitmeden yapılan yardım değil midir?

                          Selamlar.

                          ---------------------------------------------------------------------------------

                          Not: Tartışmalar bitecek gibi görünmüyor,siyasi amaçlı bunu herkes kendince bir yerlere çekiştiriyor...

                          Bu işten karlı çıkan ise Almanlar...

                          zaten insanımızı istemiyorlardı.. Bu konu ekmeklerine yağ sürdü..Bu çok üzücüdür..Kimsenin (AB'den) eline fırsat vermeyeceksin. Çok dikkatli olacaksın. Olunmaz ise sonucu bu.. Üzücü ve prestij kayıbı..

                          Bütün temennimiz bir daha böyle üzücü olaylar olmaması ve
                          Artık ülkemizdeki soruşturmanın sonucunu beklemek..

                          Bu noktada söz bitmiştir...Soruşturma ve yargı süreci bitinceye kadar Hepimiz sabırla Yargıyı beklemeliyiz. Aklı Selim bunu söyler.

                          Tekrar Selamlar...
                          ---------------------------------------------------------------------------------

                          bu noktada sayın modlardan ricam artık bekleme (yargı süreci ) başladığından, topicin kitlenmesi...Çünkü basında çıkan haberleri kes-yapıştır ile maalesef sorun çözülmeyecek,eğer öyle olsaydı, bu forum sayesinde Dünya Güllük Gülistanlık olurdu...

                          Bütün güzel şeyleri foruma yapıştırırdık çünkü....

                          -----------------------------------------------------------------------------------


                          NoT2:
                          Muhammed Ali'yi insanlık ve kişilik olarak çok severim...Takdir ettiğim örnek bir sporcudur...Amerikya adına Vietnam'a savaşa gitmedi..Şampiyonluğunu elinden aldılar.Hapislere attılar.Yılmadı yine şampiyon oldu... İnsanlık dersi verdi Tüm Dünya'ya...

                          Aynen öyle bende faklı bir dille onu anlatmak istiyorum zaten.
                          İnsanların insani duygularıyla oynanmasın
                          Yardıma devam
                          İsteyen araştırabilir.
                          O kadar....

                          Ayrıca Almanya Deniz feneri E.v.ye yardım yapanlar eğer belgelendiremezlerse yaptıkları yardımlar (milyon dolarlar) almanya kızılhacına kalacak. Mahkeme kararı...
                          Son düzenleme armonil; 21-09-2008, 21:47.

                          Yorum

                          • black belt
                            Senior Member
                            • 08-06-2004
                            • 6523

                            Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

                            Originally posted by armonil View Post
                            Aynen öyle bende faklı bir dille onu anlatmak istiyorum zaten.
                            İnsanların insani duygularıyla oynanmasın
                            Yardıma devam İsteyen araştırabilir.
                            O kadar....
                            O halde selamlar ve hayırlı akşamlar...

                            Çünkü dediğimiz gibi artık Yargı sürecini bekleme zamanı geldiğine inanıyoruz.

                            Yorum

                            • zigana
                              Senior Member
                              • 26-01-2004
                              • 3796

                              Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

                              almanlar deniz fenerinin paralrına konmak için bişeyler yapmış olabilirler mi

                              acaba diyorum

                              Yorum

                              • ybæl©ik
                                ADMINISTRATOR
                                • 25-01-2003
                                • 30775

                                Konu: Almanya Deniz Feneri e.V. davası sonuçları ve Türkiye'deki yansımaları

                                Originally posted by zigana View Post
                                almanlar deniz fenerinin paralrına konmak için bişeyler yapmış olabilirler mi

                                acaba diyorum
                                Bunun planlı bir oyun olduğunu hedef olan biz Türklerin çoğunun dışında herkes biliyor ve görüyor. Ama kör edilen bizler burnumuzun dibini dahi göremiyoruz.

                                Alman bürokrat ve siyasilerinin bizleri çok sevdiğini ve adaletli olduklarını mı zannediyorsunuz.

                                Bu dava aylardır sürmesine rağmen neden son günlerde gündeme geldi acaba ? İlk günden bu yana izlenmesi gerekmezmiydi ?

                                Almanya gibi ciddi ve prensipli bir ülke olacak, yolsuzluk tespit edecek ve en ağır cezayı 5 küsür yıl verecek .... !!! ... öte yandan muhasebeci ise 1 küsür yıl ile cezalandırılacak ve içerde kaldığı süre de dikkate alınarak serbest bırakılacak, ortadan kaybolacak !!!

                                Son 3 yıldır Maliye'ye verilmeyen mali tabloların hesabını kim verecek ? Sorumlu, yetkili kim, kimler ? Mali tabloların Maliye'ye verilmemesinin ardındaki yatan gerçek nedir ? Satılmış birileri mi ?

                                Derneğe ait malvarlığı paraya çevrilecek ve belirli oran dahilinde yardımlarını belgeleyenlere dağıtılacak. Peki belgeleyemeyenler ? Kalan para da Alman Kızıl Hacına aktarılacak !!!

                                Konuyu enine boyuna bir araştırın bakalım nelerle karşılaşacaksınız.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X