Uzan'a ağır ceza

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Uzan'a ağır ceza

    Uzan'a AÐIR CEZA(!)


    Başbakan Erdoğan'a ALLAHSIZ HERİF diyen Uzan, 5 kitap okuyacak ve öfke kontrol programına katılacak.
    08 Eylül 2008 / 12:59




    Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı mahkemece bir rehber eşliğinde ''öfke kontrol sistemi'' programına katılma ve 5 yayın okuma cezası verildi.

    ERDOÐAN'A 'ALLAHSIZ HERİF' DEMİŞTİ
    Ailesine ait ÇEAŞ ve Kepez Elektrik'e devlet tarafından el konulmasından sonra, partisinin Bursa İl Teşkilatı'nca 13 Haziran 2003'de düzenlenen mitingde konuşan Cem Uzan, isim vermeden Başbakan Erdoğan için, 'Sen ne biçim Müslümansın. Senin gözünü korku ve hırs bürümüş. Sende Allah korkusu kalmamış. 'Sen Allahsız olmuşsun. Allahsız herif'' demişti.

    ÖNCE HAPİS, SONRA KİTAP OKUMA CEZASI
    Bursa 3. Asliye Ceza Mahkemesince 8 ay hapis, 693 milyon 569 bin lira para cezasına çarptırılan Cem Uzan, kararın Yargıtayca bozulmasının ardından Bursa 3. Asliye Ceza Mahkemesinde yeniden yargılandı. Mahkeme, Uzan'a Denetimli Serbestlik Yasası uyarınca bir rehber eşliğinde ''öfke kontrol sistemi'' programına katılma ve 5 yayın okuma cezası verdi.

    ENSONHABER'İN ÖNERİSİ
    Bir dönem AKP'ye karşı yaptığı muhalefette sinirlerine hakim olamayan Uzan, Türk Ceza Kanunu'nda yeni yapılan düzenlemeler sayesinde hapis yatmaktan kurtuldu. Ancak öfkesini kontrol etmekte zaman zaman zorlanan bir muhalefet lideri daha var. Henüz parti kurmayan ancak 'Bizkaçkişiyz' adlı platformla AKP'ye karşı muhalefeti en sert çekilde yürüten Tuncay Özkan da zaman zaman öfkesini kontrol etmekte zorlanıyor. Özkan'da Başbakan Erdoğan'ı eleştirdiği bir konuşmasında 'allahımızı çaldın' şeklinde konuşmuştu. Tuncay Özkan'ın da öfkesini kontrol etmek için Cem Uzan ile birlikte bu programa katılmasının kendisi için yararlı olacağını düşünüyoruz. 'Hey adamım lanet olsun öfkemi kontrol edemiyorum' diyerek, bu şekilde Uzan'la samimiyetini de ilerleterek muhalefetin inceliklerini de öğrenebilir. AB ülkelerinde ve ABD'de sıklıkla başvurulan ve son uyum yasaları ile Türk Ceza Kanunu'na da giren bu yeni ceza sisteminde programa katılanlar karşılıklı olarak uzmanlar gözetiminde öfkelerini kontrol etmenin yöntemlerini öğreniyorlar. Amerikan tarzı bu terapiye Cem Uzan'ın yabancılık çekeceğini düşünmüyoruz. Ancak, 'Ulusalcıların coşku adamı' Tuncay Özkan'ın bu Amerikanvari terapi konusuna uyum sağlayıp sağlayamayacağı konusunda şüpheliyiz
    kaynak:ensonhaber.com
  • ali_ekber
    Member
    • 15-11-2004
    • 2525

    #2
    Konu: Uzan'a ağır ceza

    cem uzan silah zoruyla ne bir banka soyduğunu nede bir yerde kapı kırıp kasa çaldığını duydum
    peki nereden buldu bu kadar sermayeyi bende vermedim.
    paraları alanmı suçlu yoksam dağıtanmı
    dağıtanlar niye yargı önünde hesap vermiyorlar
    yoksam birileri dahamı bu ülkenin paralarını dağıtıyor
    ileride biz de dağıttığımız için yargı önüne çıkmayalım diyemi dağıtanları yargı önüne çıkarmıyorlar

    Yorum

    • Kadim
      Senior Member
      • 30-01-2004
      • 4782

      #3
      Konu: Uzan'a ağır ceza

      İlginç çok ilginç, dün Aydın Doğan * R.T.Erdoğan kavgası başlığı altında Cem Uzan ile ilgili hiç ses seda çıkmıyor diye bir öngörü bildirmiştim. Evet bugün bir ses çıktı, görülüyor ki henüz devran dönüşe geçmemiş. Bekleyelim bakalım ne zaman sessizlik bozulacak...

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X