Günde 200 YTL kazanıyorlar!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Kadim
    Senior Member
    • 30-01-2004
    • 4782

    Günde 200 YTL kazanıyorlar!

    Günde 200 YTL kazanıyorlar!Elektrik mühendisinden emekli öğretmenine birçok kişi bu işi yapıyor. Müşteriler memnun peki ya diğerleri?

    15.09.2008 12:35Dışarıdan bakıldığında yeni bir sektörmüş gibi görünse de 70'li yıllardan beri var olan bir olgu korsan taksicilik. Müşterilere bakıldığında herkesin yorumu aynı: "30 YTL'ye gideceğim yol için 12 YTL. ödüyorum. Benim için daha mantıklı. Cebimden daha fazla para çıkmıyor." Korsan taksi şoförleri de müşterilerin kendilerine olan ilgisinden gayet memnun. Hatta bir korsan taksi şoförünün günde kazandığı miktar ortalama 100-200 YTL. Bu işi de sadece işe ihtiyacı olanlar yapmıyor. Elektrik mühendisinden emekli avukatına, üniversite öğrencisinden emekli öğretmenine birçok kişi bu yoldan para kazanmaya çalışıyor. Bu aşamaya kadar herşey güzel peki ya ticari taksi şoförleri? Onlar da yıllardan beri korsan savaşının ortasında ekmek paralarını çıkartmaya çalışıyor. Kesesini düşünen müşteri sarı taksiye değil de korsan araçları tercih ediyor. Bu noktada aiş tıkanıyor. Ticari taksicilerin günlük kazancı sadece 20 YTL'ye kadar düşebiliyor.

    RENT A CAR ADI ALTINDA YAPIYORLAR

    Bazı korsan taksi şoförleri kendi araçlarıyla eşini dostunu istedikleri yerlere götürürken bazıları da rent a car dükkanları adı altında bu işi yürütüyor. Hatta rent a car kisvesi altında faaliyet gösterdiğinden fiyata KDV eklemek uzere fatura da keserler.

    Hatta bu artık öyle bir sektör haline gelmiş ki, broşür bastırıyorlar. Broşürler üzerinde 3 ayrı GSM hattından telefon numarası bir de sabit telefon numarası bulunuyor. Çoğunun da sloganı aynı: "Güvenilir şoförlerimizle 24 saat hizmetinizdeyiz." Broşürlerde korsan taksi durağı neredeyse o noktadan şehrin diğer noktalarına ücret tarifesi yer alıyor. Mesela, Taksim- Bakırköy arası 14 YTL.'yken, Bakırköy-Kadıköy arası 25 YTL. Avcılar'dan Mecidiyeköy'e gitmenin maaliyeti ise 28 YTL. Üstelik bu duraklarda siz hangi marka araba isterseniz o istediğiniz yere gelip sizi alabiliyor. İsterseniz limuzin bile gönderebiliyorlar.

    Size bir müşteri kodu veren duraklar için "Ben 568. Beşiktaş'a gideceğim" demeniz yeterli oluyor. Fiyatlar ve arabalar cazip olunca birçok kişi de bu yola yöneliyor.

    Ticari taksi şoförleri ise korsan taksilerle başa çıkmak için herşeyi yapıyor. Müşteriler de ucuz yol fiyatı için kendilerini almaya gelen şoförlerle işbirliği kuruyor. Müşteriler "Burada çok fazla sarı taksi var. Siz bulunduğumuz yerin 50 metre ötesinde bekleyin" deyip korsan taksicilerin yakalanmasını biraz da olsa engelliyor. Ancak İstanbul gibi bir şehirde olduğunuzu farzederseniz onların yakalanması da bir hayli zor gibi gözüküyor.

    ELEKTRİK MÜHENDİSİ KORSAN TAKSİCİ
    Yaptığımız kısa araştırmada inanılmaz bilgilere ulaştık. Bindiğimiz bir korsan takside şoförün asıl mesleğinin elektrik mühendisliği olduğunu öğrendik. Çalıştığı firmanın kapanmasıyla işsiz kaldığını söyleyen şoför, kendi mesleğinden daha fazla para kazandığını. Bu yolla birçok ünlü kişiyi tanıdığını söyledi. Özellikle Bakırköy ve Ataköy civarında çok fazla korsan taksi durağının olduğunu söyleyen şoför, "Günde 100-200 YTL kazanıyorum. Toplam 7 saat çalışıyorm bir günde. Sadece 1 gün çalışmıyorum. Aylık gelirim topladığınızda 3 bin-4 bin YTL'ye denk geliyor. Bu işte arabanızın markası çok önemli. Müşteri kitleniz markaya göre de çoğalabiliyor" dedi.



    KORSAN TAKSİ BROŞÜRLERİ



    TAKSİCİLER İSYANDA

    Ankara Şoförler Odası Başkanı Ali Ekber Akyol Ankara'da korsan taksilerin çok fazla yerleşmemiş olduğunu söylüyor. Ancak tek tük gördüklerinde anında polise bildirdiklerini de ekliyor. Polise bildirdiklerinde korsan taksicilere verilen tek cezanın 15 gün arabalarının bağlanması olduğunu belirten Akyol, "Zabıtalarla beraber çalışıyoruz. Ancak bu kadar cezanın yeterli olmadığını düşünüyorum. Çok büyük cezalar verecekler ki bu adamlar da bu işi yapmaktan vazegeçecek" diyor.

    İstanbul'un işi çok zor

    İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu korsan taksilerden çok dertli. HABERTURK.COM'a konuşan Kaçanoğlu düşüncelerini şöyle ifade ediyor: "Böyle birşey olabilir mi? Bu memlekette vergi, vermeyenler daha makbule geçiyor. İlimizde yıllardır faaliyet gösteren ve bir türlü önüne
    geçilemeyen korsan taksiler artık esnafımızın sabrını taşırmış bulunmaktadır. Oda Başkanlığımıza binlerce esnafımız tarafından bu konunun sona erdirilmesi için şikayet yağıyor. 1970 yıllarından beri çoğalarak günümüze kadar aşımızı, işimizi çalan bu illegal çalışan taşımacılığın artık çözümlenlemesini istiyoruz

    Korsan taksi olgusu şoför esnafımıza karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Yasalara kısıtlı saygılı kısıtlı sermayesiyle bedeni gücünü birlikte kullanarak trafik terörünün yaşandığı şehrimize gece gündüz vatandaşlarımza hizmet veren meslektaşlarım can güvenliği sorunlarının hala çözülemediği koşullarda çalışmalarını sürdürürken bir de korsan taksiler tarafından çoluk çocuklaruınıun nafakalarını paylaşmak istemiyor."

    Ücret tarifeleri bastıran ve çeşitli isimlerle karşımıza çıkan korsan taksicilere artık dur demenin zamanı geldi. Korsan taksi olgusu bıçak kemiğe dayandı. İstanbul'da BAÐ-KUR ve vergilerini ödeyemeyecek durumda olanlara karşı gücümüz tükendi. Bunlar çok ortadan kalkması lazım. Biz günde 1 milyon kişi taşıyorduk. Ama artık bu rakam yarı yarıya düştü. Duraklardan arabalarımız çıkamaz hale geldi çünkü iş yok. 2010'da İstanbul Kültür Başkenti olacak. Biz taksilerimizi yenilemeye çalışıyoruz. Bu inancımızı bizim kırmasınlar. Yetkililerin soruna çözüm getirmesini istiyoruz"

    İÇİŞLERİ BAKANI SORUNUN ÇÖZÜMÜNE EL ATMIŞTI

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Şubat ayında İstanbul 'da korsan taksi avının başladığını açıkladı. Bunun için 4 müfettişin görevlendirildiğini belirten Bakan Atalay , 'Çalışmalar sonuçlandığında bu tür yasadışı oluşumların önlenmesi ve daha etkin tedbirlerin ivedilikle alınmasına yönelik yeni planlama ve uygulamalar da geliştirilecektir' diye konuşmuştu.

    Atalay, Temmuz ayında ise yolcu ve yük taşıma araçlarının korsan kullanılmasını önlemek amacıyla yapılan denetimler sonucu, 2007'de 3 bin 640, 2008'in ilk 6 ayında 2 bin 21 araç ve sürücüsü hakkında cezai işlem uygulandığını bildirmişti.

    Begüm ÇELİKKOL- HABERTURK.COM
  • ayhanerguder
    Junior Member
    • 06-10-2004
    • 269

    #2
    Konu: Günde 200 YTL kazanıyorlar!

    İnsan olmak kadar güzel birşey varmı bu ülkede insanlıkta öldü ya neyse. Maddiyat herşeyin üzerinde. Ah benim eski saf milletim sizi kimler bu sahtekar üçkağıtçı hale getirdiyse ALLAH şu Mübarek gün hürmetine onların cezalarını verecektir er yada geç.

    Yorum

    • anterior
      Senior Member
      • 06-11-2006
      • 6453

      #3
      Konu: Günde 200 YTL kazanıyorlar!

      Bakırköy-Kadıköy arası 25 YTL.
      Sudan ucuzmuş. Tabi plaka masrafı, vergi vb. olmayınca...

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X