Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

    Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın
    22 Eylül 2008 Pazartesi 20:25
    Manisa'da çiftçiyi azarlayan AK Partili Arınç'a tepkiler büyüyor. 65 yaşındaki Aksu, Arınç'a hem kızgın hem de kırgın!

    İlgili Haberler
    Bülent Arınç çiftçiyle kapıştı



    TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın dün Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki kongrede, “Öldük bittik, sizden çare bekliyoruz” dediği için azarladığı çiftçi Süleyman Aksu konuştu. Bülent Arınç kadar AK Partili olduğunu söyleyen Aksu, hakkını helal etmiyor!

    Manisa Turgutlu'da dün akşam yapılan AKP ilçe kongresinde, Manisa AKP Milletvekili Bülent Arınç'ın, “Öldük bittik, sizden çare bekliyoruz” dediği için azarladığı ve daha sonra apar topar salondan çıkarılan Musacalı Köyü'nden çiftçi Süleyman Aksu yaşadıklarını anlattı. Milliyet'te yer alan habere göre 65 yaşındaki çiftçi Aksu, şunları söyledi:


    “Kongreye gitti, orada güllük gülüstanlıktan bahsediyorlardı. Benim vilayetimde üzüm ayak altında, onu ifade ettim. Bana (kalk ayağa) dedi, (sen yalan söylüyorsun) dedi. Ben de (yalan söylemiyorum) dedim. 65 yaşındayım. Kimse beni bu yaşmıma kadar yalancılıkla suçlamadı. Bana (sen CHP yanlısısın) dedi. Ben (değilim, en az senin kadar AKP'liyim, bu kongrenin yarısı beni tanır) dedim. Olaydan sonra çok kötü oldum. Azarlanmayı hak etmedim. Turgutlu Belediye Başkanı AKP'li Serhat Orhan, Manisa İl Genel Meclisi Üyesi AKP'li Cemal Ölmez, AKP'li Mustafa Muharrem Aksoy geldi. (Arınç adına özür diliyoruz) dediler. (Yanlış oldu) dediler. Oturduk birlikte çay içtik. Benim kimseden korkum yok, çiftçinin yaşadığı sıkıntıyı anlattım.”

    Müstemleke valisi gibi
    Çiftçi ve AKP'li Bülent Arınç arasında yaşanan tartışmaya, MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan'dan da tepki geldi. MHP'li Orhan, şunları söyledi:

    “AKP iktidarı her sene çiftçiye hakaret amacı taşıyan yeni bir slogan ortaya koymakta son derece maharetli. Dün Turgutlu'da yaşanan da böyle bir beceriydi. Sloganı da Sayın Bülent Arınç'ın ağzından ifade bulmuş olan, ‘kalk ayağa’ komutuydu. Artık bu iktidar, şımarıklığını, sandıktan yüksek oranda oy alarak çıkmayı bu millete, çiftçiye, fakire, fukaraya hakaret etme vesilesi olarak gördüğünü ispat etmiştir..”

    Köylü milletin efendisidir
    Turgutlu'da çiftçiyi azarlayan Manisa AKP Milletvekili Bülent Arınç'a bir tepki de CHP'den geldi. Manisa CHP Milletvekili Şahin Mengü, çiftçinin içinde bulunduğu sıkıntıyı anlatmaya çalışan Musulcalı Köyü'nden Süleyman Aksu'ya ‘yalancısın’ diyen AKP'li Arınç'a Atatürk'ün sözleriyle yanıt verdi. Mengü şöyle konuştu:

    “Arınç’ın köylü vatandaşa ‘kalk ayağa, söyle bakalım’ diye hitap edilemeyeceğini bilmesi gerekir. Üzülerek belirtmeliyim ki, hukuk fakültesinden mezun olmak insandaki cehaleti gidermiyor. (...)Mustafa Kemal Atatürk'ü kendisine örnek alsaydı, böyle sert bir üslupla vatandaşı terslemezdi. Unutulmamalıdır ki, köylü milletin efendisidir.”
  • black belt
    Senior Member
    • 08-06-2004
    • 6523

    #2
    Konu: Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

    Seçimlerde tüm vatandaşlar da tüm siyasileri Seçmeyip de bir bağırtmalı ki (parti gözetmeden)
    seslerini Mısır'daki Sağır Sultan bile duysun...


    Temel'in dediği gibi : (Temel'in mezar taşında yazarmış )) )
    "bu da bana bir ders "olsun...
    -----------------------------------------------------------------------------------

    (tüm siyasilere ders olmalı..
    halka kibar,hoşgürülü ve anlayışlı davranmalılar..
    Aziz Milletin oylarıyla seçilip, Vergileriyle maaş aldıklarını unutmuş gözüküyor hepsi ??)
    Son düzenleme black belt; 22-09-2008, 22:33. Reason: yazým kurallarý...

    Yorum

    • ati456
      Member
      • 07-12-2007
      • 1154

      #3
      Konu: Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

      haberi bu gece izledim.
      ayıp Bülent Arınç'ın yaptığı..

      Yorum

      • cunuyil
        Senior Member
        • 27-09-2005
        • 7297

        #4
        Konu: Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

        Benim dahi memnun olamadığım bir Tarım Politikası maalesef...

        Sayın ARINÇ da sesini yükselterek olayı kapatmaya çalışmış!:(

        Yorum

        • necatikaya
          Member
          • 20-12-2005
          • 1066

          #5
          Konu: Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

          Çeşitli bahanelerle tenkit edenleri susturmaya ve hiç utanmadan yaşanan sıkıntıları örtbas etmek içinde azarlamaya devam ediyorlar.Eğer halk uyandıysa ilk tokatı yerel seçimde vurur.

          Yorum

          • zigana
            Senior Member
            • 26-01-2004
            • 3796

            #6
            Konu: Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

            hepsi boyle değil mi.gecen donemde tarım bakanı yine aynı uslupla gözünüzü toprak doyursun demedi mi.sayın başbakan başka birine ananıda al git demedi mi.milli egitim bakanı erzurumda kahve onune geldiğinde ayaga kalkmayan genci mahkemeye vermedi mi.bakana saygısızlık yaptı diye.şimdi de sayın arınc.

            halkın verdikleri yetkiler vekilliklerini unutuyorlar ancak birde diğer dünya var.

            halkın halen daha bunları tanıdıgına inanmıyorum.

            Yorum

            • eren511
              Member
              • 29-07-2006
              • 2805

              #7
              Konu: Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

              sıkışınca bahane hazır sen diğer parti adına konuşuyorsun..........
              söylenecek çok şey yok aslında amca kendisinin seçtiği vekile (bülent arınç manisa milletvekili yanlış hatırlamıyorsam) tarım politikasının içler acısı durumunu anlatamadan azarı yedi daha öncede çok örneği var gözünü kara toprak doyursun dan tutup vatandaşın anasına laf edenine kadar hepside provakatördü hepside yalancı yola devam daha neler duycaz bakalım.........

              Yorum

              • emrahbey
                Member
                • 03-06-2008
                • 2145

                #8
                Konu: Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

                ya arınç'ı sevmiyorum arkadaş ben ya...

                Yorum

                • rubberman
                  Member
                  • 13-02-2006
                  • 1992

                  #9
                  Konu: Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

                  bende haberlerde rahşan affıyla (bkz mhp-anap-dsp koalisyon ecevit hükümeti) çıkıpta yine katliam yapıp insanlara tecavüz edip öldüren masum insanları katleden yüzlerce mahluklara bir yenisinin daha eklendiğini okudum.

                  okuyunca bir kez daha beddua ettim ölünün arkasından(bkz ecevit) , canı yanan ,ölen,intihar eden,batan,deliren,işsiz kalan ve türlü felaketlere uğrayan milyonlar aklıma geldi.

                  Sonra şu an kclarını yırtarcasına eleştirenlerin bu vahşetin ya sorumlusu yada seyircisi oldukları aklıma geldi.

                  Sonra her ne kadar tarım politikasında eksiklikler görsemde bu iktidarın bu halk için çok büyük bir şans ve nimet olduğunu düşündüm.

                  Yanlışlara elbette karşıyız.Ama henüz bunamadık.Yakın zamana kadar yaşananları unutmadık,unutturmayacağız.

                  Halkı değil azarlamak,yumruklayan geçmiş hükümet üyelerinide unutmayacağız.

                  Yanlışa yanlış deriz ama dinime dahleyleyen bari müselman olsa demişler.Savunana bak mhp li .gitsin o önce halkı yumruklayan abilerine bir sorsun hesap,sonra konuşsun.

                  evet arıncın daha kibar olması gerekir,kaldıki kendisi kibar tabiatlı bir insandır.Genelde üslubu naziktir.Sanırım ani bir refleksle o şekil konuşmuştur.Kaldıki kalk ayağa demiş , bu ülkede .suruktan bir bekçinin bile milleti sıraya asker gibi dizdiği günler çok eskilerde değil.Şu an bile herhangi bir polis memuru size kalk ayağa şeklinde hitap etse % 95 gıkınız çıkmaz.O zaman bu ifade demekki o kadar ağır değilmiş.

                  Tarım politikalarına gelince hükümetin önündeki engeller malum.Tarım politikasını değiştirmek o kadar kolay değil.Padişah abdurrahman dururken,alman vakfından para yardımı alarak iş bankasının ciddi miktar hissesinden faydalanarak duran chp yalan dolanla saldırırken (hatırlayın önder sav peygambere dil uzatmıştı,kaçınız ses çıkardı buna ? ) (dinlenme iddiası ile aylarca ortalığı birbirine katan savın telefon kullanmaktan aciz olduğu ortaya çıkınca nasıl mesele arsızlıkla yine saldırı ile devam etmişti) yani sözün özü evet hükümetten daha iyi şeyler bekliyoruz,
                  ama engeller kalkmalı , bürokrasi değişmeli ve en önemlisi halk değişmeli...
                  bunlar olmadan düzelme olmaz.
                  denemek isteyen insanların sık geçtiği kalabalık bir caddeye 5 YTL koysun görülebilir şekilde eğer o paranın çok değil 10 dakika orada durduğunu kimsenin almadığını ispatlarsa ben bu yazının kağıda çıktısını alır yerim ve bir daha da tek satır yazmam.
                  eğer halk 5 lira için bile çatır çatır haram yerse bu yöneticiler bize çoooook lüks bile...
                  Allah'a ne kadar şükretsek azdır.Başımıza musibet gelmiyorsa bu Allah'ın rahmetidir.

                  (ben istisnayım o yüzden rahat rahat eleştirebilirim,çünkü ben 1 kuruş harama hayatım boyu tenezzül etmedim,elhamdülillah kul hakkı anlamında çok dikkatliyim,hakkım olmayana el uzatmam,Elhamdülillah 250 milyar para kazanabileceğim ihalede 1,5 milyar rüşvet vermedim ve vermediğim için işimde battı ,ihaleyide alamadım.Buna bile tenezzül etmediğim için hayatta 1 kuruş rüşvet vermiş değilim.yani yok araba ruhsatı içindi yok trafik cezası içindi bilmemneydi diye rüşvet verenlerden değilim.içim rahat.O yüzden eleştirebilirim.
                  Bu hükümeti taşlayacaksanız ilk taşı günahsız olanınız atsın,o yok ise içinizden en az günahı olan atsın, o da yok ise hakeme bile ana avrat dümdüz küfreden bir millet kalkıpta kalk ayağa dedi diye eleştirmesin....
                  umarım anlaşılmıştır.ilave cevap yazmak istemiyorum,polemiğe girmeyeceğim.siyasetten uzak durmaya çalışıyorum...
                  ilk taşı atacak günahsızla tanışırsam bende onu dinlemeye hazırım.

                  Yorum

                  • serbest
                    Member
                    • 16-01-2006
                    • 1105

                    #10
                    Konu: Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

                    rubberman!
                    Görgüsüzler ve çapsızlar güruhundan oluşmuş bu iktidar bu memleketin başına gelen en büyük talihsizliktir.İktidarın her hatasına,yanlışına ve eksikliğine hemen "ama onlarda şunu yapmıştı,bunlarda şunu yapmıştı,af çıkarmışlardı (ne alakası varsa)gibi mazaretler üretmek neye hizmet ediyor anlamış değilim.Birde baştan peşinen yazılarınıza cevap verenleri pislik atmakla suçlamak ve potansiyel rüşvetçi,haram yiyen yediren hırsız durumuna sokmak hakkını size kim veriyor.Siz zaten boğazınıza kadar siyasetin içine batmışsınız birde siyasetten uzak durmaya çalışıyorum diyorsunuz.Siz gerçekten istisna bir kişiliksiniz.

                    Yorum

                    • kanarya1958
                      Member
                      • 01-06-2008
                      • 1306

                      #11
                      Konu: Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

                      ben siyasi bir tartışma başlatmak istemiyorum,gerçi başlamışta, mevcut iktidar yanlışları olmakla beraber, türkiyenin başına gelen en güzel şeydir.bu yanlışlar oy vermeyi gerektirmese bile .

                      Yorum

                      • zigana
                        Senior Member
                        • 26-01-2004
                        • 3796

                        #12
                        Konu: Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

                        Originally posted by rubberman View Post
                        bende haberlerde rahşan affıyla (bkz mhp-anap-dsp koalisyon ecevit hükümeti) çıkıpta yine katliam yapıp insanlara tecavüz edip öldüren masum insanları katleden yüzlerce mahluklara bir yenisinin daha eklendiğini okudum.

                        okuyunca bir kez daha beddua ettim ölünün arkasından(bkz ecevit) , canı yanan ,ölen,intihar eden,batan,deliren,işsiz kalan ve türlü felaketlere uğrayan milyonlar aklıma geldi.

                        Sonra şu an kclarını yırtarcasına eleştirenlerin bu vahşetin ya sorumlusu yada seyircisi oldukları aklıma geldi.

                        Sonra her ne kadar tarım politikasında eksiklikler görsemde bu iktidarın bu halk için çok büyük bir şans ve nimet olduğunu düşündüm.

                        Yanlışlara elbette karşıyız.Ama henüz bunamadık.Yakın zamana kadar yaşananları unutmadık,unutturmayacağız.

                        Halkı değil azarlamak,yumruklayan geçmiş hükümet üyelerinide unutmayacağız.

                        Yanlışa yanlış deriz ama dinime dahleyleyen bari müselman olsa demişler.Savunana bak mhp li .gitsin o önce halkı yumruklayan abilerine bir sorsun hesap,sonra konuşsun.

                        evet arıncın daha kibar olması gerekir,kaldıki kendisi kibar tabiatlı bir insandır.Genelde üslubu naziktir.Sanırım ani bir refleksle o şekil konuşmuştur.Kaldıki kalk ayağa demiş , bu ülkede .suruktan bir bekçinin bile milleti sıraya asker gibi dizdiği günler çok eskilerde değil.Şu an bile herhangi bir polis memuru size kalk ayağa şeklinde hitap etse % 95 gıkınız çıkmaz.O zaman bu ifade demekki o kadar ağır değilmiş.

                        Tarım politikalarına gelince hükümetin önündeki engeller malum.Tarım politikasını değiştirmek o kadar kolay değil.Padişah abdurrahman dururken,alman vakfından para yardımı alarak iş bankasının ciddi miktar hissesinden faydalanarak duran chp yalan dolanla saldırırken (hatırlayın önder sav peygambere dil uzatmıştı,kaçınız ses çıkardı buna ? ) (dinlenme iddiası ile aylarca ortalığı birbirine katan savın telefon kullanmaktan aciz olduğu ortaya çıkınca nasıl mesele arsızlıkla yine saldırı ile devam etmişti) yani sözün özü evet hükümetten daha iyi şeyler bekliyoruz,
                        ama engeller kalkmalı , bürokrasi değişmeli ve en önemlisi halk değişmeli...
                        bunlar olmadan düzelme olmaz.
                        denemek isteyen insanların sık geçtiği kalabalık bir caddeye 5 YTL koysun görülebilir şekilde eğer o paranın çok değil 10 dakika orada durduğunu kimsenin almadığını ispatlarsa ben bu yazının kağıda çıktısını alır yerim ve bir daha da tek satır yazmam.
                        eğer halk 5 lira için bile çatır çatır haram yerse bu yöneticiler bize çoooook lüks bile...
                        Allah'a ne kadar şükretsek azdır.Başımıza musibet gelmiyorsa bu Allah'ın rahmetidir.

                        (ben istisnayım o yüzden rahat rahat eleştirebilirim,çünkü ben 1 kuruş harama hayatım boyu tenezzül etmedim,elhamdülillah kul hakkı anlamında çok dikkatliyim,hakkım olmayana el uzatmam,Elhamdülillah 250 milyar para kazanabileceğim ihalede 1,5 milyar rüşvet vermedim ve vermediğim için işimde battı ,ihaleyide alamadım.Buna bile tenezzül etmediğim için hayatta 1 kuruş rüşvet vermiş değilim.yani yok araba ruhsatı içindi yok trafik cezası içindi bilmemneydi diye rüşvet verenlerden değilim.içim rahat.O yüzden eleştirebilirim.
                        Bu hükümeti taşlayacaksanız ilk taşı günahsız olanınız atsın,o yok ise içinizden en az günahı olan atsın, o da yok ise hakeme bile ana avrat dümdüz küfreden bir millet kalkıpta kalk ayağa dedi diye eleştirmesin....
                        umarım anlaşılmıştır.ilave cevap yazmak istemiyorum,polemiğe girmeyeceğim.siyasetten uzak durmaya çalışıyorum...
                        ilk taşı atacak günahsızla tanışırsam bende onu dinlemeye hazırım.
                        yani benim kötüm kötü olsa bile iyi ama sizin kötünüz kötü mü demek istiyorsun.rahşan affı tabikiki cok kötü keşke olmasaydı ama aynı şekilde ki pkk lıların dagdan indirilmesi affıfa kötüdür.
                        2001 krizi cok kötü ama 2008 krizide cok kötü
                        yani bendense iyi başkasındansa kötü mü demeli

                        Yorum

                        • hikmet24
                          Member
                          • 28-11-2005
                          • 1724

                          #13
                          Konu: Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

                          zavallı insanı aydın doğan zanetti o meclise yakışmayan insan

                          Yorum

                          • muratzen
                            Member
                            • 25-09-2004
                            • 717

                            #14
                            Konu: Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

                            icon2

                            Şu kutuplaşmalar yokmu!!!

                            Ah şu,sen şundansın sen de bundansın demeler...

                            Dinlemeden konuşmak,anlamadan tartışmak

                            Bölüm,bölüm bölülelim de ortada ne tartışacak insan

                            Ne de memleket kalsın...

                            Yorum

                            • hikmet24
                              Member
                              • 28-11-2005
                              • 1724

                              #15
                              Konu: Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

                              Originally posted by muratzen View Post
                              icon2

                              Şu kutuplaşmalar yokmu!!!

                              Ah şu,sen şundansın sen de bundansın demeler...

                              Dinlemeden konuşmak,anlamadan tartışmak

                              Bölüm,bölüm bölülelim de ortada ne tartışacak insan

                              Ne de memleket kalsın...

                              muratzen bey ne yapalım tayyibin şakşakçısım olalım,burda üzüldüğüm tek konu nedir biliyormusunuz,teknik olarak bırakın uzaya uydu gönderecek kapasiteden uzak insanlar olrak kendimizi uzak görmememzime rağmen kaderin böylesine yazıklar olsun

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X