Nükleer gemilerle tehlikeli oyun

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Nükleer gemilerle tehlikeli oyun


    Nükleer gemilerle tehlikeli oyun

    Rusya’nın Venezuela’ya donanma yollamasına karşılık veren ABD, USS George Washington nükleer uçak gemisini Japonya’nın Yokosuka Limanı’na gönderdi

    Kafkasya’da yaşanan savaştan sonra ABD-Rusya arasında başlayan derin kriz, restleşmelerle sürüyor. Rusya’nın Venezuela’ya Tu-160 bombardıman uçakları göndemesinin hemen ardından yine bu ül***e, nükleer savaş gemisinin de bulunduğu bir donanma göndermesine Amerika sessiz kalmadı. ABD Başkanı George Bush yönetimi de nükleer uçak gemisi USS George Washington’u Japonya’nın Tokyo yakınlarındaki Yokosuka Limanı’na doğru yola çıkardı. USS George Washington, yarın Tokyo ınlarındaki Yokosuka Limanı’na demirleyerek, bir Japon limanına yanaşan ilk nükleer uçak gemisi olacak. Yokosuka limanı Rusya ve Çin’i kontrol etme gibi büyük bir stratejik öneme sahip. USS George Washington, yıllardır Japonya’da demirli dizel motorlu “Kitty Hawk” uçak gemisinin yerini alacak.

    Japonya karıştı

    Gemide iki nükleer reaktör bulunuyor. Denizde 18 yıl boyunca yetecek enerjiye sahip gemide 70 uçak görev yapıyor. ABD gemisinin gelecek olması, ilk atom bombası Hiroşima’nın kurbanı olan Japonya’yı karıştırdı. Halk, geminin gelişini protesto etmek için için yarın gösteri yapacak. Amerikan üssü Yokosuka yakınlarında geçen pazar da gösteri yapılmıştı. Amerikan uçak gemisinin gelişine karşı çıkan bir grubun sözcülerinden Tamio Eda, “nükleer reaktörlere sahip bir geminin bu denli kalabalık nüfusa sahip bir bölgeye ilk kez geldiğine” işaret etti ve “Gelmeseydi herkes için daha iyi olurdu. Şimdi muhtemel bir nükleer kazaya karşı hazırlıklı olmalıyız” dedi.

    USS George Washington’da iki nükleer reaktör bulunuyor. Denizde 18 yıl boyunca yetecek enerjiye sahip gemide 70 uçak görev yapıyor.

    Uçaklardan sonra Büyük Petro

    Rus donanması, Venezuela ile yapacağı ortak askeri tatbikat için yolla çıkmıştı. Rusya nükleer kruvazör Büyük Petro ile beraberindeki 3 geminin Kuzey Filosu Üssü Severomorsk’dan yola çıktığını açıklamıştı. Moskova, Venezuela’ya Tu-160 bombardıman uçakları da göndermişti.

    Yeniçağ
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #2
    Konu: Nükleer gemilerle tehlikeli oyun

    Bu iş döner dolaşır bize patlar neden gemileri boğazdan saldın kaldıkları süreyi takip etmedin diye .

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X