Filipinler ve G.Afrika'da iftar - İzle

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ATmaCA_53
    Member
    • 12-11-2004
    • 1945

    Filipinler ve G.Afrika'da iftar - İzle

    Filipinler ve G.Afrika'da iftar - İzle
    Ramazan dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı dil, din ve ırktan insanları buluşturuyor. Filipinler ve Güney Afrika farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

    Ülkedeki 4 Türk okulunu bünyesinde bulunduran ICAD Vakfı'nın geleneksel olarak düzenlediği "hoşgörü ve barış iftarı" siyaset, sanat ve medya dünyasının önde gelen isimlerini biraraya getirdi. Filipinler ve Güney Afrika'da düzenlenen iftar yemeklerinde biraraya gelen siyaset, bilim ve medya dünyasının önemli isimleri diyalog ve barış adına önemli mesajlar verdi. Güney Afrika devlet başkanı Motlanthe, Türk okullarının dünya barışına hizmet ettiğini söyledi.
    Finlandiya televizyonlarında da yayınlanan iftar yemeğinde Finlandiya'da büyük başarılara imza atan Türk okullarından övgüyle bahsedildi.


    FİLİPİNLER MİLLİ EÐİTİM BAKANI JESLİ LAPUS:
    “İcad Vakfı’na böyle bir eğitim standardını Filipinler’e getirdiği için çok teşekkür ederim. Filipinli öğrenciler Türk okullarında okuyarak birçok uluslararasi yarışmada derece almıştır. Biz Filipinler devleti olarak Türk eğitim modelini takdir ediyoruz. Düzenlediğiniz iftar programı da kültürler arası değerler paylaşımına büyük katkı sağlamasi açısından çok önemli bir faaliyet...”

    FİLİPİNLER SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEÐİ BAŞKANI SAMMİE LİM:
    "İlk defa katıldığım bu programı çok ufuk açıcı buldum, bizler böylelikle biribirimizi daha iyi tanıyor, dostluklarımızı geliştiriyoruz. Beni en çok etkileyen şey ise Türkiye'de devlet ve özel sektorün elele verip böyle başarılı okullar açmaları ve Filipinlere kadar gelmeleri... Benim yeğenimin de buradaki Türk okulunda öğrenci olduğunu öğrendim ve ona çok iyi bir tercih yaptığinı söyledim."

    GUİA GOMEZ:
    Türk okulunun San Juan ilçesinde bulunmasından cok memnunuz, umarım uzun yıllar burada kalırsınız. Bu okul ilçemiz için çok şey yapıyor ve yapmaya da devam edecek.

    Dünyanın bir diğer ucu Güney Afrika'da Cape Town Dinlerarası Diyalog Vakfı'nın 3. kez düzenlediği geleneksel iftar yemeğine de ilgi büyüktü.

    TÜRK OKULLARI KOORDİNATÖRÜ TARIK HASAN ŞEN:
    "Bu sene konumuzu çok renkliliğe adanmışlık olarak seçtik. Şu anda savaşlardan, çatışmalardan, akan kanlardan, işlenen zulümlerden bıkmış olan insanlığın evrensel bir diyaloğa ve barışa hazır olduğuna ve böyle bir diyalog için atılacak doğru adımlarin kabul göreceğine ve birgün bu zemini hazırlayanlarin diyaloğun kahramanları olarak isimlendirileceğine inanıyorum. Diyalog ve barış mesajlarının verildiği yemeğe, başta Güney Afrika devlet başkanı Kgalema Motlanthe olmak üzere siyaset, bilim ve medya dünyasının önemli isimleri katıldı. "

    GÜNEY AFRIKA DEVLET BAŞKANI KGALEMA MOTLANTHE:
    "Burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyor ve tüm Müslüman kardeşlerimizin Ramazanını kutluyorum. Güney Afrika Cumhuriyeti ırkçılıktan çok çekmiştir ve şu anda da yabancı karşıtlığı problemi ile yüzyüzedir. Bu ancak diyalog ve hoşgörü ile çözülebilecek bir problemdir. Bu iftarı önemli buluyorum. Fethullah Gülen'in dünyanın birçok ülkesinde okul ve kültür merkezleri açtiğindan haberdarım. Ülkemizde onun fikirlerinden esinlenen insanlarin açmIş olduğu 7 okul ve 5 kültür merkezi mevcuttur ve bu merkezler ülkemizin iç barışına ve dünya barışına katkı sağlayacaktır. Farklı dinlerin temsilcileri de dinlerin ortak yönlerine dikkat çekti ve müslümanların ramazan bayramını kutladılar."

    TEMPLE OF ISRAEL RABAY GREG ALEXANDER:
    Yahudiler de şu anda Müslümanlar gibi oruç tutmakta. Hepimiz bir olan Allah'a inanmaktayiz, örf ve adetlerimiz birbirine çok yakın. Burada Müslümanlarla birarada olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz ve Güney Afrika Dinlerarasi Diyalog Vakfi'na (İFSA) davetlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum.

    GEOFF QUINLANN, ANGLİKAN KİLİSESİ BAŞPİSKOPOS:
    Bütün Müslümanların Ramazan aylarını tebrik ediyor ve bayramlarını huzur içinde kutlamalarını diliyoruz. Güney Afrika Dinlerarasi Diyalog Vakfi güzel çalışmalara imza atıyor, burada farkli dil, din ve ırklardan insanların biraraya gelmeleri çok güzel…

    Filipinler ve G.Afrika'da iftar - İzle - SAMANYOLUHABER
  • ati456
    Member
    • 07-12-2007
    • 1154

    #2
    Konu: Filipinler ve G.Afrika'da iftar - İzle

    türklüğümden gurur duydum..

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X