Kayıp asker şehit olabilir....(Son Haberler)

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Kayıp asker şehit olabilir....(Son Haberler)

    Kayıp asker şehit olabilir


    Genelkurmay dünkü saldırıda kaybolduğu açıklanan 2 askerin şehit olabileceğimi açıkladı.





    Genelkurmay Başkanlığı'nın basına yönelik düzenlediği bilgilendirme toplantısında, Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırı ile ilgili bilgi verildi. Genelkurmay 2. Başkanı Orgenerla Hasan Iğsız, basın temsilcilerinin sorularını cevapladı.

    KAYIP ASKERLER ŞEHİT OLABİLİR
    Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Sınır karakolundaki çatışma sırasında irtibat kesilen iki uzman çavuşa halen ulaşılamadığını belirterek, ''Değerlendirmemize göre iki uzmanımız şehit olmuş olabilir. Aramalarımız aralıksız olarak devam etmektedir'' dedi.

    İSTİHBARAT ZAAAFİYETİ YOK
    Orgeneral Iğsız, saldırının ne şekilde gerçekleştiğini açıklarken, istihbarat zaafiyeti bulunmadığını açıkladı.

    AKTÜTÜN KARAKOLU TAŞINIYOR
    Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Aktütün Sınır Karakolu'nun, Berçar Tepe'ye taşınmasına ilişkin çalışmanın geçen yıl başlatıldığını, karakolun 2009 yılı yazına kadar buraya alınmasının planlandığını bildirdi.




    ABD İLE İLİŞKİLERDE SORUN YOK
    Orgeneral Hasan Iğsız, ABD ile ilişkilerde herhangi bir sorun yaşanmadığını ve istihbarat paylaşımının devam ettiğini açıkladı.

    PKK BAŞARILI OLAMADI
    Aktütün Karakolu'na düzenelenen baskının verilen şehit sayısıyla değerlendirilmememsi gerektiğini belirten Iğsız, "PKK hedefine ulaşamadı. Onların hedefi 'Bayraktepe' bölgesini ele geçirmekti. Ancak bölgedeki 62 askerimiz kahramanca savunma yaparak bu bölgeyi tslim etmedi" dedi.

    TERÖR ÖRGÜTÜ ÇÖZÜLME NOKTASINDA
    Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, ''Terör örgütü kırılma noktasına doğru gidiyor. Bu sadece bizim düşüncemiz değil'' dedi. Orgeneral Iğsız, terör örgütünün bir çıkış yolu arayışı içinde ses getirecek eylemlere yöneldiğini söyledi.

    BU MÜCADELE TSK İLE TERÖR ÖRGÜTÜ ARASINDA
    Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, ''Bu mücadele terör örgütüyle güvenlik güçleri arasındaki mücadeledir. Başka şeyler karıştırılmasın. Bireysel olaylar bireysel boyutta kalmalı'' dedi.
    13 ŞEHİT İLK ATEŞTE VERİLDİ
    Orgeneral Iğsız, 15 şehitten 13'ünün 'Bayraktepe' bölgesine teröristlerce açılan ilk havan ateşinde verildiğini, 6 uzman erbaşın ilk ateşte şehit düştüğü için bir sevk ve idare sorunu yaşanmış olabileceğini söyledi.

    AYRINTILAR GELİYOR...

    Son düzenleme TA2CCC; 05-10-2008, 16:20.
İşlem Yapılıyor
X