Çorum'a gökten köpük yağdı!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ASIM MAVZER
    Member
    • 14-05-2007
    • 1601

    Çorum'a gökten köpük yağdı!

    Çorum'a gökten köpük yağdı!
    25 Ekim 2008 06:29
    İki köye gökyüzünden köpük yağdı. Köylüleri heyecanlandıran köpüğün ne olduğu araştırılıyor. Köylüler, köpüğün çok pis koktuğunu söyledi



    Çorum’da merkeze bağlı Kadıkırı ve Bozboğa köylerine köpük yağdı. Gökyüzünden yağan deterjan köpüğüne benzer madde incelemeye alındı.
    Kent merkezine 15 kilometre uzakta bulunan Bozboğa köyünde dün sabah gökyüzünden yağmur gibi köpük yağdı.

    Köy muhtarı Ünal Boztilki, “Sabah kalktığımda havadan bloklar halinde deterjan köpüğüne benzer köpük yağıyordu. Biyolojik atık olabileceği korkusuyla hiç kimse dokunmadı. Özellikle çocukları koruduk. Yere düşen köpüklerin bir kısmı hava sıcaklığına bağlı olarak eridi. Hemen jandarmaya haber verdik” dedi.
    ‘Pis kokuyordu’
    Jandarmaya, merkeze bağlı Kadıkırı Köyü’nden de aynı yönde ihbarlar geldi. Kadıkırı Muhtarı Ahmet Pehlivan, köpüklerin çok pis koktuğunu ve ne olduğunu anlayamadıklarını söyledi.
    Pehlivan, “Köpükler, bizim tarlalarımızda da vardı. Atık madde gibiydiler. Açıkçası, filmlerde de izlediklerimiz aklımıza gelince, onlara dokunmadık. Önemli kısmı zaten yetkililer gelene kadar eridi. Şimdi, tarladaki ürünlerimize zarar verip vermediklerini merak ediyoruz” diye konuştu. Köpükle ilgili inceleme başlattıklarını açıklayan Çevre ve Orman Müdürü Ziya Çöpür, müdürlük görevlilerinin köpüklerden numune aldığını, laboratuvar incelemesinin başladığını söyledi.
    Çorum Çevre ve Orman İl Müdürü Ziya Çöpür, merkez Bozboğa ve Kadıkırı köylerine yağdığı ileri sürülen köpüğün, Çorum Şeker Fabrikası’ndaki pancar çökertme havuzundan çıktığını belirlediklerini söyledi.


    Hatip Çayı’nda da köpük
    Ankara’da bulunan Hatip Çayı’nda kirlenmenin arttığı belirtildi. Son 3 yılda kurulan sanayi işletmelerinin kimyasal atıklarının Hatip Çayı’na bırakıldığı iddia edildi. Çaydaki köpüklerin de bu kimyasal atıkların sonucu olduğu belirtildi.
    (Milliyet)

  • kanarya1958
    Member
    • 01-06-2008
    • 1306

    #2
    Konu: Çorum'a gökten köpük yağdı!

    allah allah ilginç.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X