İslam Düşmanı Ülkenin Yaptıklarına Bakın

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ModMan
    Senior Member
    • 02-11-2004
    • 4800

    İslam Düşmanı Ülkenin Yaptıklarına Bakın

    İslam Düşmanı Ülkenin Yaptıklarına Bakın

    Londra'da Ateist Otobüsler



    İngiltere'de belediye otobüslerinde ateist sloganlar içeren reklamlar yayınlanması için kampanya başlatıldı.

    İngiltere'deki ateistler, belediye otobüslerinde Ocak ayından itibaren ateist sloganlar içeren reklam yayınlanması için kampanya başlattı. Ateist otobüs kampanyası, reklam fikrini ortaya atan Guardian Gazetesi yazarlarından Adriane Sherine, İngiliz Hümanistler Derneği (BHA) ve İngiltere'nin önde gelen ateistlerinden Profesör Richard Dawkins tarafından başlatıldı.

    Ateist söylemler dışında Kur'an ve İslam'la alay eden ve sevdiren zıt pankartlarda sıkça otobüslerde yer alıyor...



    İlk etapta 5 bin 500 sterlin toplanması hedeflenen, toplanan bağışların miktarı kadar Profesör Dawkins'in de bağış yapacağı kampanyada şimdiden 86 bin sterlin toplandı. Kampanya Ocak ayı boyunca 30 otobüsün Londra caddelerinde, "Belki de Tanrı yoktur. Şimdi endişelenmeyi bırakın ve hayatın tadını çıkarın" şeklindeki ateist içerikli reklamını taşımayı hedefliyor. BHA bu kampanyayı Birmingham, Manchester ve Edinburgh gibi İngiltere'nin diğer şehirlerinde de başlatmayı düşünüyor. Fikir, Temmuz ayında, "İncil'den yapılan alıntı hassas insanları inanmaya korkutabilir" düşüncesinde olan yazar Adriane Sherine tarafından önerildi.
    Sherine, İHA'ya verdiği röportajında konuyla ilgili, "Bizimkisi bir eğlence ve dertsiz, tasasız bir mesaj vermek. Bence slogan oldukça eğlenceli ve web sitemize yorumlar yazan insanlarca desteklenen bir slogan. Kimse kampanyanın içerdiği mesajla aynı fikirde olmak zorunda değil. Fakat bir düşünce özgürlüğü var ve insanlar neye inanmak isterlerse ona inanabilirler" dedi.



    Kampanyaya verilen desteğin şaşırtıcı olduğunu ve elde edilen ekstra paranın daha tutkulu bir reklam kampanyası anlamında geldiğini belirten Sherine, "Halk desteği mükemmel ve 2 gün içinde 86 bin sterlin toplandı bu kampanyayla birlikte. Ayrıca radikal gruplar tarafından muhtemel bir saldırıya karşı da herhangi bir korkum yok. Çünkü bizim vermeye çalıştığımız mesaj, 'Korkusuz yaşa ve hayatın tadını çıkart' mesajıdır. Umarım kötü bir şey olmaz, umarım tüm dünyadaki ateistler ayağa kalkıp bu tarz bir kampanya başlatabilirler" şeklinde konuştu.



    BHA'nın Genel Müdürü Hanne Stinson ise İHA'ya yaptığı özel açıklamada, bu kampanyayı Hıristiyanların çeşitli kampanyalarına karşı olarak düşündüklerini ifade etti. Stinson, "Etrafta Hz. İsa'nın bizi kurtaracağı veya bizi sonsuz azapla tehdit eden çeşitli reklamlar görüyoruz. Bizim hazırladığımız reklamın da otobüslerde olmasının bize biraz temiz hava aldıracağını düşünüyoruz. Bu reklam insanları düşündürdüğü kadar, biraz da tebessüme neden olacaksa bu bizim için çok iyi olacaktır. Bazı Hıristiyan grupların da bu kampanyanın iyi bir fikir olduğunu düşünmeleri ve destek vermeleri hayret verici" diye konuştu.
    Chelsea Camisi İmamı Abdurrahman Zaidi ise İHA'ya yaptığı açıklamada ateistlerin bu kampanyasına tepki verilmesi gerektiğini söyledi. İmam Zaidi, "Tanrı yoktur dediğiniz zaman bu sizin ruhi yanınızın kaybolduğu anlamına gelir. Yarım beden ve yarım ruhsunuzdur. Allah'a inanmazsanız duyacağınız bir haz yoktur. Ateistlerin söyledikleri insaniyeti ve doğayı yok saymaktır. Dünyanın başlangıcından beri ateistler vardı. Onlar hiçbir zaman açık bir ideolojiyle gelmediler ve kendileriyle çeliştiler. Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar bir araya gelerek onlara yanlış yolda olduklarını göstermelidirler. Eğer hiçbir tepki göstermezseniz kendi ideolojinizle ters düşersiniz" ifadelerini kullandı.



  • Kadim
    Senior Member
    • 30-01-2004
    • 4782

    #2
    Konu: İslam Düşmanı Ülkenin Yaptıklarına Bakın

    Çok normal... Ben hiç bir dinin mensubu olmasaydım, müslüman ülkeleri izleseydim bunlardan farklı bir bakış açısı edinmezdim. Hakiki İslam nerde, tanıtılan İslam nerde... Kendi milletimiz bilmezken İslam'ı bunlara mı şaşıracağız?
    Son düzenleme Kadim; 26-10-2008, 21:31.

    Yorum

    • ali_ekber
      Member
      • 15-11-2004
      • 2525

      #3
      Konu: İslam Düşmanı Ülkenin Yaptıklarına Bakın

      Originally posted by Kadim View Post
      Kendi milletimiz bilmezken İslam'ı bunlara mı şaşıracağız?
      doğru söze şapka çıkartılır.

      Yorum

      • ATmaCA_53
        Member
        • 12-11-2004
        • 1945

        #4
        Konu: İslam Düşmanı Ülkenin Yaptıklarına Bakın

        onlar pislik yapmaya devam etsinler, islam dini her geçen gün çoğalıyoruz, onlarında korkusu bu, islamın yayılması, güç kazanması onları bu tür provakatörlük eylemlere itiyor onları.

        Yorum

        • Aydýn Þahin
          Junior Member
          • 23-06-2008
          • 10

          #5
          Konu: İslam Düşmanı Ülkenin Yaptıklarına Bakın

          Siz dışarıdaki islam düşmanlarıyla uğraşıp onları kınayacağınıza içimizdeki islam düşmanlarına bakın. Başımızdakiler din kisvesi altında ne yolsuzluklar yapıyor, milletin çoluğunun çocuğunun rıskı kimlere peşkeş çekiliyor, inançlı insanların allah(cc) adına bağışladığı paralar nasıl iç ediliyor farkında değil misiniz. Tüm bunlar yapılırken tek satır yazmayanlar kınamayanlar, hatta bu yapılanları doğru bulup hala bunların peşinden gidenler şimdi ingilteredeki bu olaydan rahatsız olmaya zerre kadar hakları yoktur. Allah (CC) gerçek inananların yardımcısı olsun........

          Yorum

          • aaron_1212
            Senior Member
            • 03-11-2006
            • 4376

            #6
            Konu: İslam Düşmanı Ülkenin Yaptıklarına Bakın

            Eğer hiçbir tepki göstermezseniz kendi ideolojinizle ters düşersiniz
            Zaten bunu demekle kendi ideolojilerine çoktaaaaaaaann ters düşmüşler bile

            inanın bunların ideolojilerinianlamak için tam yarım saattir bu cümlenin anlamını öğrenmeye çalıştım neyseki anladım

            Eğer hiç bir tepki göstermezseniz kendi ideolojinizle ters düşersiniz cümlesi
            Tamamen mantık dışı...
            O halde bunların hiçbir ideolojilerinin olmadığı görünüyor.
            Bu cümleden vardığım sonuç Adamlar bu dünyada ne aradığını bilmiyorlar...
            Rahatlık batıyor

            Yorum

            • emin_070
              Senior Member
              • 03-07-2006
              • 3337

              #7
              Konu: İslam Düşmanı Ülkenin Yaptıklarına Bakın

              Bir gün Hak Teala belalarını verecektir.Bunların şerrinden Allah'a sığınırım.

              Yorum

              • kanarya1958
                Member
                • 01-06-2008
                • 1306

                #8
                Konu: İslam Düşmanı Ülkenin Yaptıklarına Bakın

                allaha şükür müslümanız onların yaptıkları kendi cehenemlerine ateş götürmektir. ama biz müslümanlarlarda yaşam şeklimize bakmalıyız, sorsalar allah varmı var deriz ama yok gibi yaşıyoruz.

                Yorum

                İşlem Yapılıyor
                X