Türksat'tan Atv ve muhafazakar kanallara ince bir kıyak!

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • stadyum
    Member
    • 24-09-2004
    • 548

    Türksat'tan Atv ve muhafazakar kanallara ince bir kıyak!

    TÜRKSAT'TA ATV VE DİNCİ KANALLARA KIYAK MI
    27.10.2008 09:48:00
    Uydudan kanalları izleyenler için dün akşam kötü bir gündü. Çünkü TV kanalları yeni frekanslarından yayın yapmaya başladı. Durumdan habersiz olanlar, bilip de bir şey yapamayanlar birden bire kara bir ekranla karşı karşıya kaldı. Zamanla sorunlar çözülecek ama Medyatava'ya ulaşan bir okur mail'i Türksat'ın şebeke aramasında haksızlık yaptığını, özellikle atv'nin korunduğunu söylüyor.
    İŞTE OKUYUCU MEKTUBU
    Türksat şebeke arama frekansı yine 12731 v 3333... Tabii kanalların frekansı değiştiği için sistem yenilenmiş yenilenmesine de yapılan bir haksız gözüme çarptı.
    Uydu alıcılarında bu Türksat resmi şebeke arama frekansından otomotik arama yapanlar bilir. Buradan şebeke arama yapıldığında ekrana düşen kanal sıralaması Türksat'ın sisteme verdiği TP sıralamasına göre belirlenir ve doğal olarak şebeke aramada öncelik verilen yani ön sıralara konulan Tp'ler ve bunların bulunduğu kanallar listedeki sıralamada daha ön sırada yer alır.
    Daha önce kısmen de olsa Türksat bu konuda adil bir sıralama yapmıştı. 12731 v 3333'ten şebeke arama yapılınca genel olarak izlenmo oranı yüksek ve genel izlenme eğilimine ve halkın genel tercihlerine uygun kanallara öncelik veriliyor ve şebeke aramada kanal yüklemesi sıralaması belli bir mantık dahilinde yapılıyordu.
    27 EKim'deki bu düzenlemeyle bu denge ortadan kaldırılmış ve sanki Türksat uydu operatörünün kendi ***fi ya da siyasi eğilimleri konusunda bir sıralama yapılmış izlenimi edindim.
    Yeni sıralama, Türk halkının genel tercihlerini, genel izlenme oranını, genel tv izleme eğilimlerini yansıtmıyor.
    12731 V 3333'ten şebeke arama yapınca TRT'lerden hemen sonra ATV kanalının gelmesini ve ATV'ye bu derece öncelik verilmesini sadece bir tesadüf olarak algılayamam.
    Algılayamam çünkü, yine muhafazakar kanallar olarak bildiğimiz Samanyolu, Kanal 7, Ülke tv'nin de atv'nin HEMEN ARDINDAN ŞEBEKE ARAMA SİSTEMİNDE İLK ÇIKAN KANALLAR OLMASI BUNUN BİR TESADÜF OLMADIÐINI ve Türksat uydu operatörünün kanallara network arama desteği veren sistemde muhafazakar kanallara bir hayli kıyak yaptığını düşünüyorum...


    MEDYATAVA - TÜRKSAT’TA ATV VE DİNCİ KANALLARA KIYAK MI
    -
    Türksat'ta ATV ve dinci kanallara kıyak!

    Türksat'ın şebeke aramasında haksızlık yapılmış...
    Türksat şebeke arama frekansı yine 12731 v 3333... Tabii kanalların frekansı değiştiği için sistem yenilenmiş yenilenmesşne de yapılan bir haksız gözümne çarptı. Uydu alıcılarında bu Türksat resmi şebeke arama frekansından otomotik arama yapanlar bilir. Buradan şebeke arama yapıldığında ekrana düşen kanal sıralaması Türksat'ın sisteme verdiği TP sıralamasına göre belirlenir, ve doğal olarak şebeke aramada öncelik verilen yani ön sıralara konulan Tp'ler ve bunların bulunduğu kanallar listedeki sıralamada daha ön sırada yer alır. Çoğu kullanıcı ya da tv. ayarlayıcı da kanalları daha sonra taşısa da taşımasa da bu kanalları daha ön sıralatda göreceği yani daha çok göze batacağı için bu kanallar genelde kanal listelerinde ön sıralarda bırakılacağı için uydu alıcılarında olması gerekenden yüksek bir izlenme oranına ulaşır. Daha önce kısmen de olsa Türksat bu konuda adil bir sıralama yapmıştı. 12731 v 3333'ten şebeke arama yapılınca genel olarak izlenmo oranı yüksek ve genel izlenme eğilimine ve halkın genel tercihlerine uygun kanallara öncelik veriliyor ve şebeke aramada kanal yüklemesi sıralaması belli bir mantık dahilinde yapılıyordu. 27 EKim'deki bu düzenlemeyle bu denge ortadan kaldırılmış ve sanki Türksat uydu poeratörünün kendi ***fi ya da siyasi eğilimleri konusunda bir sıralama yapılmiş! Türk halkının genel tercihlerini, genel izlenme oranını, genel tv. izleme eğilimlerini yansıtmıyor yansıtmıyor. Eğer tesadüfse bu kadar tesadüfün bir arada olmasını matamatikte MUCİZE ÖTESİ olarak tanımlarlar doğrusu. 12731 V 3333'ten şebeke arama yapınca Trt,'lerden hemen sonra ATV kanalının gelmesini ve ATV'ye bu derece öncelik verilmesini sadece bir tesadüf olarak algılayamam. Algılayamam çünkü, yine muhafazakar kanallar olarak bildiğimiz samanyolu, kanal7, ülke tv, 24 ve KANALTÜRK TV'NİN DE atv'NİN HEMEN ARDINDAN ŞEBEKE ARAMA SİSTEMİNDE İLK ÇIKAN KANALLAR OLMASI BUNUN BİR TESADÜF OLMADIÐINI ve Türksat uydu operatörünün kanallara network arama desteği veren sistemde muhafazakar kanallara bir hayli kıyak yaptığını ve de özellikle ATV'yi en özel yere koyduğunu; Türkiye'nin genel izlenme ve sosyo kültürel eğilimlerini görmezden geldiğini ve ne yazık ki bu konuda da YANLI davranıldığını görüyor ve bu durunmunda haksız rekabete yol açacağını düşünüyorum...
    --------------
    Şebeke arama sisitemişndeki haksızlıkla ilgili Türksat'a da mail atmayı düşünüyorum. Şu an benim vaktim yok ama daha iyi anlaşılması için bir arkadaşın tüm tp ve kanalları silerek sadece Türksat'ın şebeke arama frekansınını girerek manuel şebeke atama yapmasını ve çıkan kanalları liste halinde yazmasını -sırasıyla- istiyorum. O vakit operatörün ne yazık ki bazı kanallara, üstelikte aynı portföyde olan bazı kanallara öncelik tanıdığı görülüyor... Bu tesadüf olamaz. Tesadüfün bu kadarı olamaz. Türksat'ın şebeke arama sisiteminde en üstte sadece muhafazakar olmamalıydı, Türkiye ortalamasını yansıtacak bir sıralama yapılmalıydı... Denge aranmalı, hiçbir kesime haksızlık yapılmamalıydı oysa sadece muhafazakar kanallara tp sıralamasında öncelik verilmiş, tesadüfün böylesi olmaz. Yapılan haksızlık. Bir denge gözetilmeli ve genel tercih ele alınmalıydı. Haksızlığa uyrayan kanalların mağdur edildiğini ve taraflı davranıldığını düşünüyorum.
  • duzceli
    Junior Member
    • 28-02-2005
    • 17

    #2
    Konu: Türksat'tan Atv ve muhafazakar kanallara ince bir kıyak!

    Komiksiniz nediyelim :D

    Yorum

    • ÝMD
      Member
      • 24-09-2004
      • 920

      #3
      Konu: Türksat'tan Atv ve muhafazakar kanallara ince bir kıyak!

      sende muhakkak şebeke araması yaptırmışsındır.peki ilk önce TRT daha sonra ATV yi buldu mu?bende böyle birşey söz konusu değil.yine de bunlardan korkulur...

      Yorum

      • erkendem
        Junior Member
        • 30-10-2005
        • 13

        #4
        Konu: Türksat'tan Atv ve muhafazakar kanallara ince bir kıyak!

        Öküz altında buzağı aramak diye bir deyim geldi aklıma nedense

        Yorum

        • murat6606
          Junior Member
          • 20-04-2005
          • 78

          #5
          Konu: Türksat'tan Atv ve muhafazakar kanallara ince bir kıyak!

          sizin hiç mi işiniz yok arkadaşlar.......

          Yorum

          • forza_kenan
            Junior Member
            • 07-02-2008
            • 323

            #6
            Konu: Türksat'tan Atv ve muhafazakar kanallara ince bir kıyak!

            harbiya bnde sebeke arama yapdım trt buldu atv yi bile bulamadı bole mal insalar ne diyeyim gulmekden baska :d

            Yorum

            • mehmet 1905
              Junior Member
              • 10-03-2007
              • 66

              #7
              Konu: Türksat'tan Atv ve muhafazakar kanallara ince bir kıyak!

              Hemen adamı yalan söylüyor; öküz altında buzağı arıyor diye suçlamanın. Arkadaşın dediklerinin hepsi doğru TRT paketinden sonra ATV ve diğer muhafazakar kanallar geliyor. Burda açık bir şekilde haksızlık yapılmış.

              Yorum

              • cunuyil
                Senior Member
                • 27-09-2005
                • 7297

                #8
                Konu: Türksat'tan Atv ve muhafazakar kanallara ince bir kıyak!

                Siyaset ile uydu'nun ne alakası var?:confused:

                Gereksiz bir topic olmuş!

                Yorum

                İşlem Yapılıyor
                X