Recm infazı bu kez Somali'de

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    #16
    Konu: Recm infazı bu kez Somali'de

    Hem tecavüz etsinler, hem de taşlayarak öldürsünler...

    Bunun namusla falan alakası yok. Düpedüz eşkiyalık. Zenci veya beyaz, orası hangi memleketse, Havva anamızın cinsinden doğmakla zaten en büyük suç işlenmiş kabul ediliyor. Madem bu kadar toplumsal düzen düşkünüsünüz; o taşları, tecavüz edenin bi tarafına, çimento kamyonuyla boşaltsanız ya...

    Bu olay doğru mudur yoksa yalan mıdır, resim gerçek midir yoksa canlandırma amaçlı mı koyulmuştur, orasını bilemem. Ama recm uygulaması malesef hala var ve acımasızca ifa ediliyor.

    Benzer bir cinayeti, cep telefonu çekimi izlemiştim. Tam izledim de sayılmaz, vicdan sahibi kimsenin tamamını gözünü kırpmadan izleyebileceğini sanmıyorum.

    Kalabalık bir güruh, ağızlarından tükrükler saça saça, toplu şekilde birşeyler söylüyorlar. Bu şekilde yaptıklarını (sözüm ona) inanç kisvesi altına saklamaya çalışıyorlar.

    Bunlar kadını toprağa da gömmediler, ortaya getirip, direk taşlamaya başladılar. Adamların gözleri dönmüş. Amaçları ceza vermek veya toplumsal düzeni sağlamak değil, namus bekçisine falan da benzemiyorlar. Etrafta kendilerinden başka kimse olmasa, onlar tecavüz edecek gibiler. Herkes bu anı cep telefonuna çekmeye çalışıyor. İşin cılkını çıkartmışlar, kimi ölmekte olan kadının eteğini kaldırıp altını çekiyor, kimi çekim yapan bir başkasına sırıtarak birşeyler anlatıyor. Düpedüz bastırılımış dürtülerini açığa çıkartıyorlar.

    Vatanımı da, milletimi de, Cumhuriyetimi de çok seviyorum. Allah milletimizi bu tarz sapkınlıklardan korusun.

    Yorum

    • Kadim
      Senior Member
      • 30-01-2004
      • 4782

      #17
      Konu: Recm infazı bu kez Somali'de

      Tecavüze uğradı recm edildi Somali'de zina yaptığı gerekçesiyle taşlanarak öldürülen Ayşe İbrahim Duhulov'un tecavüze uğramış, 13 yaşındaki bir çocuk olduğunu bildirdi.

      İSTANBUL
      02.11.2008 10:19:00



      Somali'nin güneydeki Kismayo liman kentinde bir stadyumda binden fazla kişinin gözleri önünde taşlanarak öldürülen Duhulov'un babasının, 3 kişinin tecavüz ettiği kızının 13 yaşında olduğunu söylediğini belirtti.

      27 ekimde öldürülen Duhulov'un yaşını görgü tanıkları ve Somali medyasına dayanarak 23 olarak vermişti. Recmi izleyen gazetecilerin Duhulov'un fiziksel görüntüsüne aldanarak 13 yaşındaki kızın yaşını yanlış verdiği belirtiliyor.

      İhlas Haber Ajansı

      Yorum

      • Kadim
        Senior Member
        • 30-01-2004
        • 4782

        #18
        Konu: Recm infazı bu kez Somali'de

        Haberin içeriğinden çok resmine kafa takanları, T.C kanunlarına aykırı laf söyleyenleri kınıyorum. Yukarıda delilsiz ithamlar da var. Aklınızı başınıza alın arkadaşlar. Hakka göre laf söyleyin...

        Artı yukarıdaki olayı yalan haber diye itham edenler, arap dünyası haber ajanslarına göz gezdirin arapçanız varsa. Yoksa Al-Jazeera'ye, Associated Press'e, Reuters'e bakın. Topu da mı yalan bunların. Somali medyasının dahi raporladığı bu olaya kim nasıl göz yumabilir?

        Yukarıdaki resim zaten temsili. Önemli olan ise İslam dünyasında yüzyıllarca haktır diye uygulanagelmiş bir ceza yönteminin inkar edilemezliğidir ve bu anlayışın bazı İslam ülkelerinde hala daha uygulanıyor oluşudur. Hatta kendi ülkemizde doğu illerinde buna benzer olaylar yaşanmakta tecavüze uğrayan kızlar namus belası ve din kisvesi altında katledilmektedir. Akleden, başkalarını eleştirdiği kadar kendi atalarının uygulamalarını da vicdan terazisinde dosdoğru ölçüp eleştirsin de kurtulsun ikilikten ve ardından gerçek İslam'ı görsün. İslam-Türk tarihi bu gibi nice kız çocuklarının katlediliş öykü, şiir ve ağıtları ile doludur. Sadece bizim tarihimiz değil Dünya'da bir çok dinin ve ülkenin(Avrupa dahil) tarihinde bu tür olaylar üstü örtülemez biçimde mevcuttur. Dünya'da ve ahirette cenneti ayaklarınıza getirecek hakikatleri görün. Diri diri bir kızı gömmenin neresi hakikat olabilir... Allah sözlerime şahit ki eğer elimde imkanım olsa idi bu katliamı engellemek için elimden geleni yapardım. Şu anda o kıza Allah'tan rahmet diliyorum. Allah'ın 13 yaşındaki bir kuluna bu nankörlüğü yapanları da buğz ediyor, nefretle kınıyorum. Allah'a havale ediyorum.

        Kızlar, oğlanlar bu gencecik insanlar sadece babasının ve anasının evladı değildir. Bütün bu gençlik bizlere, müslümanım diyenlere evlattır, emanettir. Çünkü özünde hiç kimse anasına, babasına ne de kocasına ne de devlete ait değildir.Herkes Allah'a aittir. Hiç kimse hiç kimseyi sahiplenemez. Bu benim deyip eğer benim dediklerinizi gerçek Allah yolunda değil de kendi sığ düşüncenizin emrettiği yönde zorlamaya giderseniz bu da sizin vebaliniz. Her yaratılan bir vesile ile Allah'a kul olmak üzere doğar ve büyür. Yaşamım ölümüm ve hak ölçüyle uyumlu yaptığım herşey alemlerin rabbi Allah içindir.

        81:1-14 Güneş büzülüp dürüldüğünde,Yıldızlar ışıklarını yitirdiğinde,Dağlar yürütüldüğünde,O bakmaya kıyılmayan develer kendi hallerine bırakıldığında,Vahşi hayvanlar bir araya toplandığında,Denizler kaynatıldığında,Benlikler çiftleştirildiğinde,O diri diri gömülen kız çocuğuna sorulduğunda,Hangi günah yüzünden öldürüldü diye!Sayfalar açılıp göz önüne konduğunda,Göğün örtüsü soyulup indirildiğinde,Cehennem kızıştırıldığında,Cennet yaklaştırıldığında,Her benlik, önceden ne hazırlamışsa bilmiş olacaktır.
        Son düzenleme Kadim; 03-11-2008, 10:26.

        Yorum

        • Kadim
          Senior Member
          • 30-01-2004
          • 4782

          #19
          Konu: Recm infazı bu kez Somali'de

          MOGADISHU, Somalia (AP) -- A 13-year-old girl who said she had been raped was stoned to death in Somalia after being accused of adultery by Islamic militants, a human rights group said.
          Dozens of men stoned Aisha Ibrahim Duhulow to death Oct. 27 in a stadium packed with 1,000 spectators in the southern port city of Kismayo, Amnesty International and Somali media reported, citing witnesses. The Islamic militia in charge of Kismayo had accused her of adultery after she reported that three men had raped her, the rights group said.
          Initial local media reports said Duhulow was 23, but her father told Amnesty International she was 13. Some of the Somali journalists who first reported the killing later told Amnesty International that they had reported she was 23 based upon her physical appearance.
          Calls to Somali government officials and the local administration in Kismayo rang unanswered Saturday.
          "This child suffered a horrendous death at the behest of the armed opposition groups who currently control Kismayo," David Copeman, Amnesty International's Somalia campaigner, said in a statement Friday.
          Somalia is among the world's most violent and impoverished countries. The nation of some 8 million people has not had a functioning government since warlords overthrew a dictator in 1991 then turned on each other.
          A quarter of Somali children die before age 5; nearly every public institution has collapsed. Fighting is a daily occurrence, with violent deaths reported nearly every day.
          Islamic militants with ties to al-Qaida have been battling the government and its Ethiopian allies since their combined forces pushed the Islamists from the capital in December 2006. Within weeks of being driven out, the Islamists launched an insurgency that has killed thousands of civilians.
          In recent months, the militants appear to be gaining strength. The group has taken over the port of Kismayo, Somalia's third-largest city, and dismantled pro-government roadblocks. They also effectively closed the Mogadishu airport by threatening to attack any plane using it.

          Associated Press

          Yorum

          • Kadim
            Senior Member
            • 30-01-2004
            • 4782

            #20
            Konu: Recm infazı bu kez Somali'de

            Al-Jazeera Africa News


            Somali fighters stone 'rape victim'



            In recent months the Islamic Courts' al-Shebab group appears to have gained strength [EPA]
            A Somali girl who said she had been raped has been stoned to death in Somalia after being accused of adultery, a human rights group has said.
            Amnesty International said in a press release on Friday that the victim, Aisha Ibrahim Duhulow, had been 13 years old - not 23 as earlier reports had suggested.
            Duhulow was stoned to death on October 27 by dozens of men in a stadium packed with 1,000 spectators in the southern port city of Kismayo, Amnesty International and Somali media reported, citing witnesses.
            The armed group in charge of Kismayo had accused her of adultery after she reported that three men had raped her, Amnesty said.
            "This child suffered a horrendous death at the behest of the armed opposition groups who currently control Kismayo," David Copeman, Amnesty International's Somalia campaigner, said in a statement.
            Initial local media reports said Duhulow was 23, but her father told Amnesty International she was 13.
            The Islamic Courts took control of much of Somalia in 2006, triggering an intervention by neighbouring Ethiopia, which propped up the UN-backed transitional government and ousted the movement.

            While the group's political leadership largely fled the country, the movement's military and youth wing, the al-Shaabab, switched to guerrilla warfare.
            In recent months the group appears to have gained strength, taking over the port city of Kismayo, and dismantling pro-government roadblocks.
            Son düzenleme Kadim; 03-11-2008, 10:06.

            Yorum

            • cunuyil
              Senior Member
              • 27-09-2005
              • 7297

              #21
              Konu: Recm infazı bu kez Somali'de

              @Kadim ve @Anterior arkadaşlarım;

              Eğer yukarıdaki yazdıklarıma bakarsanız hiçbir şekilde recm cezasını meth etmediğimi görürsünüz...

              Temsili fotoğraf diye sunulan resimin birçok haber ajansında aynı şekilde verilmiş olması ve hiçbirinde ''bu temsili fotoğraftır'' ibaresini görmediğim için yaş konusuna değindim.

              Ayrıca bu ne ilk ne de son maalesef...Şeriat ile yönetilen ülkelerde mutlaka bundan önce de recm cezası uygulanıyordu.Ben konunun ülke gündemine sunulmasının arkasında siyasi tarafgirlik olduğu kanaatindeyim.Ara ara insanımıza hatırlatarak,birilerini hedef göstermeye çalışılmasını doğru bulmuyorum.

              Bizim en sıradan insanımız bile namus kavramı söz konusu olduğu zaman ölümü bile göze alır.Ben, @delphin'in yaptığı yorumdan da kızların dilediği şekilde zina yapabileceği sonucunu çıkarıyorum.Kaldı ki sanıyorum bu topiğe göz gezdirmiş hiçbir kişi;
              Ben de kız babasıyım ve namus kavramı yüreğimi titretiyor...
              bundan farklı düşünmeyecektir.Peki bugün ülke gençliğinin ****e doymuş,evli olmadan evliliğin özelliklerini kullanmak,bekaretin önemsizliği,ahlaki değerlerde yozlaşmalar...Bunlar da bu ülkenin asil problemleri değil midir?

              Neden bu gayri ahlaki ilişkiler birer güzellikmiş gibi insanların beynine pompalanıyor...

              Ben olayın insanlık dışı olmadığını da yazmadım.Ama elden de birşey gelmez...

              Yorum

              • Kadim
                Senior Member
                • 30-01-2004
                • 4782

                #22
                Konu: Recm infazı bu kez Somali'de

                Sevgili cünuyil

                İçine aşk girmemiş hiç bir kişiye öğüt aldıramazsınız. Zina suçtur deyip te zorla engellemeye kalkarsınız sadece. Bununla beraber insanların içine aşkı soktuğunuzdaise kişiler işin aslını astarını nedenini öğrenmek isterler ve ona göre sorgulama yaparlar. Kişiye yukarıda sayılan genel geçer evrensel kabul görmüş ahlaki yozlukların neden yasak olduğunu anlatırsınız anlatabiliyorsanız. Ancak millet şu şöyle dedi bu böyle dedi deyip kestirip atıyor. Bir erkeğe ya da kıza zinanın niçin yanlış olduğu %100 mutmain olacağı bir biçimde, bu yasağın kendi iyiliği için var olduğu olgusuyla birlikte anlatılmadıkça insanlarda bu tür yasaklardan kaçınma bir aşk haline dönüşmez ve toplumlar her zaman yozlaşmaya açık bir halde bulunur. Bahsini ettiğiniz konu hakkında ne camilerde, ne de örgün eğitimde düzgün bir eğitim verilmemektedir. Bu halde iken kızmak, öfkelenmek hiç bir fayda sağlamayacaktır. İnsanlar önce Dünya yaşamının aslı konusunda bilinçlendirmelidir. Dünya odaklı yaşamalarının zararlarını nasıl göreceklerini bildirmedikçe de sağlıklı bir toplum yapısı oluşamaz. Sen yasağa uy aslını nedenini sorma dedikçe gençlik temiz benliklerini pislikle örtmeye devam edecektir.
                Son düzenleme Kadim; 03-11-2008, 18:24.

                Yorum

                • anterior
                  Senior Member
                  • 06-11-2006
                  • 6453

                  #23
                  Konu: Recm infazı bu kez Somali'de

                  Bu kez kaynak İhlâs Haber Ajansı. Haberin doğruluğundan hareketle, ezber bozmadan, yine benzer şeyler yazacağım.

                  Ortada taşlanarak öldürülen bir kız var. İnfaz, bir futbol sahasında ve devlet güçlerinin dışında, militanların kontrolünde gerçekleşiyor.

                  Önce kızı, yüzü kapatılmış şekilde stadyumun ortasına getiriyor, kazılan bir çukurun içine atarak başına kadar toprağa gömüyorlar. Ardından çevrede bulunan insan(!?)lar tarafından taşlanarak öldürülüyor. Bölgede hakim silahlı güçler, kızın öldüğünden emin olmak için, birkaç kez topraktan çıkartarak kontrol ediyor, sonra tekrar çukura atarak ölmesini bekliyorlar.

                  Kızın akrabaları ve vicdan sahibi bazı insanlar itiraz ediyor. Bu akıl almaz eylemi gerçekleştirenler, yaptıklarının haklılığına o kadar eminler ki; itiraz edenlere ateş açıyorlar ve bir çocuk ölüyor. Tek sesliliğe alışkın olanların verdikleri cevap çok net: "Onu yalnız bırakmak istemiyor musunuz, öyleyse bir kaçınız daha onunla birlikte ölün!"

                  Daha bitmedi. Öldürülen kızın babası, gazetecilere kızının yaşının daha 13 olduğunu söylüyor. Sonrasında anlattıkları daha da korkunç. Kızının suçu, üç erkek tarafından tecavüze uğramak!

                  Ben burada iki şey görüyorum. Birincisi, güçlünün her zaman için güçsüze tahakküm göstermesi. Gücün kaynağı farklı olabilir. Güçlü bazen paralıdır, bazen arkası sağlamdır, bazen biat edeni fazladır, bazen diplomalıdır, bazen silahlıdır, bazen kraldan daha kralcı yalaktır, bazen rüzgara göre yön değiştiren dönektir, bazense her hakkı kendinde gören erkektir. Ortada işlenen bir suç var. Çocuk sayılabilecek yaştaki bir kıza, kendi rızası haricinde cinsel suistimalde bulunuluyor. Kendi rızası haricinde diye belirtiyorum ancak, rıza sahibi olsa bile yaşı henüz onüç. Tabi ki farklılıklarımız var. Ortam farklıdır, yöre farklıdır,inanç farklıdır, fizyolojik olgunluğa erişim süreci farklıdır, ama bırakın onbeşi onaltıyı, bizde olsa ilköğretim çağındaki kız çocuğu… 70 küsurluk dedesi yaşındaki siyasi, bürokratik, toplumsal nüfuz gücü olan ve maddi yönden erk sahibi köşe yazarına ilaçlı gazoz içirebilecek yaşa dahi ulaşmamış. Üç erkek tarafından tecavüze uğruyor. Gittiği mahkeme onu suçluyu buluyor. Havva anamızın cinsiyetindendir, katli vaciptir.

                  Değişmeyen gerçek; güçlü her zaman haklıdır. 13 yaşındaki kıza tecavüz et, mahkemede sen kurtul, kız çocuğu katledilsin. Sizce bu örnek, o bölgede yaşayan art niyetli erkeklerde ne etki yapmıştır?

                  İkincisi, hangi kaynağa dayanırsa dayansın, her çeşit değerden önce gelen erdemin; akıl sahibi, merhamet sahibi, vicdan sahibi olmak gerektiğidir. Her çeşit hurafelere açık olan zihniyet, inancın günlük yaşama en sert biçimde müdahalesi konusunda tartışmayı, insanların akıllarını ve vicdanlarını kullanmasını kabul etmeyebilir. Özellikle hukuki konularda gelişim ve ilerlemelere müsaade etmeyip, masum ve suçsuz olanın hakkı saklı kalmak ön şartı ile, işlenilen cürümlerde uygulanılacak cezai müeyyidelerde teknolojik, toplumsal ve bilinçsel farkındalıklardaki gelişmeler ışığında yeni yaptırımlar geliştirilmesine direnç gösterebilir. Hatta, kendi çıkarlarını gözetmek veya rahatlarının bozulmasını engellemek için, inandığı değerlere tamamen zıt uygulamaları dahi meşru kılmak kastıyla; insanların kafasını karıştırarak, düşünme gücü yok edilmiş, olup bitenleri görmeye meyil etmeyen, gördüğünü de anlaması gerektiği gibi anlayan, itiraz etmeyen, yumuşak başlı, itaatkar, kısacası hakim güçler tarafından kendisine biçilen rolü oynayan, birey olmaktan öte işletilen çarkın parçası olacak kimselerden oluşan bir toplum meydana getirme uğraşında olabilir.

                  Bu, her çeşit ideoloji veya inanç sisteminde yaşanabilir. Adolf Hitler’in meşhur konuşmalarıyla kendinden geçen Almanları, koyu bir Hıristiyan tarikatı olduğunu iddia ederek kendi mensuplarını açlıktan ölmeye ikna edenleri, sonsuz mutluluğa erişebilmeleri için kendi çocuklarını inandıkları güce kurban edenleri, çok küçük yaştaki çocukları birbirleriyle hatta hayvanlarla evlendirenleri sıkça gündeme getiriyor ve hafızamızda yaşatıyorsak; açlığın, hastalıkların, sefaletin, eğitimsizliğin ve terörün hüküm sürdüğü topraklarda barış ve hoşgörü dini olan İslam’ın adını kullanarak diledikleri gibi cana kıyan insanlara da hafızamızda yer vermeliyiz.

                  İşte @delphin’in yaptığı da budur. Yazdığı mesaj bende, özgür bir biçimde zina yapmaya yönelik bir atmosfer oluşturduğu izlenimi uyandırmadığı gibi, namus kavramına yönelik hiçbir olumsuz açılım da göremedim. Kızların istediği düzenin tam içinden verilmiş olan örneğin iyi irdelenmesini istemiştir. İslam Şeriatı uyguladığını iddia eden, ancak çoğunlukla k e yfi uygulamaların hayat bulduğu, güçlünün güçsüzü sömürdüğü sistemlere dikkat çekmek istemiş ve genç kızlarımıza, adalet ve eşitliğin uygulanmadığı sistemlerde (kendilerini hangi isimle tanımlarsa tanımlasınlar), tecavüze uğrayan kızların dahi salt cinsiyetinden dolayı suçlu görülebileceğini hatırlatmıştır.

                  Eğer bu mesaja karşılık: “Bizim kızlarımızın istedikleri şeriat düzeninde; ne haksız uygulamalar, ne k e yfi davranışlar, ne halka zulüm, ne de adaletsiz ölüm vardır. Şeriat isteyen kızlar, dünyada sadece Hak’kın ilahi adaletinin yer bulmasını istemektedirler. Onlarınki; kadınları et yığını birer meta olarak gören, her çeşit ahlaksızlığa müsait, gönül gözlerini mühürleyerek üç günlük fani dünyalarını kararttığı gibi, türlü günahlar işlemelerine ön ayak olarak ahiretlerini de ebedi saadetten uzaklaştırıp ebedi azaba doğru hızla iten bir düzenin varlığına karşı onurlu bir başkaldırıdır. Birkaç kendini bilmez silahlı eşkiyanın yaptığı zulüm veya şeriat düzeninin dünyanın herhangi bir köşesinde bilerek veya bilmeyerek hatalı uygulanmasından örnekle, Allah’ın emirlerini uygulamaktan başka hiçbir amacı olmayan hakiki Müslümanların ermek istedikleri kutlu amaca aynı gözle bakamazsınız” denilseydi, inanın cevap vermezdim. Ancak yaptığı uyarıya karşılık zinaya teşvikle itham edilmesine çok şaşırdım.

                  Cumali hocam; biliyorsun benim de bir kız evladım var, ellerinden öper. Medyada her gün farklı rezillikler görüyor, okuyoruz. Senin duyduğun kaygıyı farklı boyutlarda hepimiz duyuyoruz. Diyorum ki; ben de kız babasıyım ve namus kavramı yüreğimi titretiyor... Ama bütün bunların çözümünü farklı yerlerde arayanlara da, bazı örneklerle hatırlatmalarda bulunmak gerekir.

                  Erzurum - Doğubeyazıt arasında sıkça gidip gelirim. Gürbulak'a gitmişliğim de çoktur. Oradan geçen İran'lı kadınların çoğunluğu için sınırın iki yanında, iki farklı hayat vardır. Erzurum çevre yolunda iki, Horasan'a giderken bir adet büyük tesis var. İran yolcu otobüsleri buralarda durur ve yolcular alışveriş yaparlar. Pek çok kaçak ürün ve her çeşit çayı bulabilirsiniz. Oralara gidip de, o otobüslerden inen bayan yolcuları bir kez de olsa görmenizi isterim. Ayrıca özellikle Doğubeyazıt pasajlarındaki dükkan sahiplerinin çoğu İran'dan mal getirirler. Pasajlara gide gele samimi olursunuz. Bir de onlardan, sınırın diğer tarafında yaptıkları alemleri dinleyiniz, çektikleri fotoğrafları görünüz. İnanın, bazılarınız çok şaşıracaklardır. Suudi zengin kadın ve kızların düzenledikleri partilerden bahsetmeme ise hiç gerek yok. Gizli de olsa çekilen fotoğraflar, hangi değerlerin nasıl korunur gibi yapıldığını, defalarca gözler önüne serdi.

                  Evli olmadan evliliğin özelliklerini kullanmak, bekaretin önemsizliğinden hareketle canının istediğiyle halvet olmak, bizi biz yapan ahlaki değerlerde yozlaşmalar… Bunlara hep birlikte itiraz etmedik mi hocam? Bu gayri ahlaki ilişkileri, birer güzellikmiş gibi insanların beynine pompalayanlar bu forumda değiller. Burada, aramızdaki hiç kimse, gözünden sakındığı kendi evladını, yarı çıplak köpüklü dans pistlerinde, zil zurna sarhoş yatak odası partilerinde veya her gün başka erkeklerin kollarında görmekten mutlu olmaz. Ama yine hiç kimsenin, kendi kızını yetmiş küsur yaşındaki bir adama bilmem kaçıncı eş olarak resmi nikahsız verebileceğini de düşünmedim, düşünemem. Her iki örnek de olumsuz örneklerdir. Birbirlerinin vazgeçilmez alternatifleri değillerdir. Kırk katırla kırk satıra benzerler.

                  Allah hiçbir kulunu, istemediği deveyi gütmek veya kendi vatanından gitmek zorunda bırakmasın.

                  Yorum

                  • serbest
                    Member
                    • 16-01-2006
                    • 1105

                    #24
                    Konu: Recm infazı bu kez Somali'de

                    Bu son derece ilkel ve vahşi bir cezalandırmadır.İnsan olan hiç kimse bunu savunamaz.Savunmak için had safhada yobaz olmak gerekir.Bu uygulamaların günümüzde hala uygulandığı bir gerçektir bu konuda herkes hemfikir sanırım.Bütün bunlara rağmen bu forumun malum kişileri hemen savunmaya geçerek,resim sahte,somaliler zenci,13 değil 30 gösteriyor,doğan medya gurubu,yahudi oyunu vb.gibi hayret verici inanılmaz laf kalabalığı ile yorumlar yazmışlar.cunuyil ve yarasa lakaplı bu kişileri şiddetle kınıyorum.Forum yönetimine sesleniyorum,burda ki yorumlarda insanlık ve vicdan adına asgari değerler yokmu?

                    Yorum

                    • cunuyil
                      Senior Member
                      • 27-09-2005
                      • 7297

                      #25
                      Konu: Recm infazı bu kez Somali'de

                      serbest;

                      Nasıl kınarsan kına kardeşim..

                      Senin istediğin tarzda yazıları yazmamı zaten bekleyemezsin.Malum kişiler tabiri için de iki taraflı düşünmek gerektiği de aşikardır.

                      Emin olun sizden daha hümanistim,sizin gibi lafta değil gerçekte...

                      Yorum

                      İşlem Yapılıyor
                      X