Sağlıklı Tırnak ve El Bakımı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    Sağlıklı Tırnak ve El Bakımı

    Nasıl beslendiğinizi söyleyin,size tırnağınızı söyleyelim.Çünkü dengesiz beslenme tırnakların zayıflamasına yol açıyor.Peki,sağlıklı tırnaklar için hangi vitamin ve mineral takviyelerine ihtiyacımız var?Ve bu gerekli maddeler nerelerde bulunuyor?
    KÜKÜRT:Tırnakların yoğunluğu için önemli,enfeksiyonönleyici (lahana,salatalık,soğan)
    KALSİYUM:Tırnakları güçlendirir (süt ve süt ürünleri)
    İYOT:Tırnakların uzamasına katkıda bulunur (kabuklu deniz ürünleri,ıspanak)
    DEMİR:Kansızlığa karşı koruyucu,dokulara oksijen takviyesi yapar (ısbanak,kayısı,üzüm,meyve,sebze,karaciğer,yumurta sarısı,pekmez)
    A VİTAMİNİ:Tırnakları güçlendirir,uzamasına yardımcı olur (tereyağ,yeşil sebze,havuç,domates,kiraz,vişne)
    B VİTAMİNİ:Sinir sistemini dengede tutar,vücudun proteini özümsemesine yardımcı olur (lahana,yumurta sarısı)
    C VİTAMİNİ:Vücudun kalsiyumu kullanmasına izin verir (kabuklu deniz ürünleri,zeytinyağı,süt ve süt ürünleri,yumurta sarısı)
    E VİTAMİNİ:Antidoksan görevi görür (tahıllar ve bitkisel yağlar)
    SARMISAK Ne yapar: Tırnaklarda mucizeler yaratır; güçlenmelerini sağlar, kırılmalara karşı daha dirençli yapar ve sağlıklı görünmelerine yardımcı olur. Ayrıca tırnakların enfeksiyonlara karşı dayanıklılıklarını da artırır.



    Enfeksiyonlarla savaşan diğer yiyecekler: Taze soğan, arpacık soğanı ve pırasa.


    YUMURTA Ne yapar: Beslenme programınıza yumurta ekleyerek tırnaklarınızın güçlenmesini sağlayabilirsiniz. Elleri sık sık yıkamak ve hava sıcaklığındaki değişimler gibi çevresel faktörler nedeniyle kolay kırılan tırnaklarınız varsa, bu besin sizin için biçilmiş kaftan. Yumurta, genç tırnak hücrelerinin büyümesine de yardımcı olur ve böylece tırnaklarınız daha çabuk uzar. Keratin üretimini artıran diğer yiyecekler: Kırmızı et, somon balığı ve morina balığı.


    İSTİRİDYE Ne yapar: Diğer kabuklu deniz hayvanları gibi istiridyeler de düzgün ve sağlıklı tırnakların oluşumu için önemli besin maddeleri içerirler. Aynı zamanda, tırnakların beyaz kısmı ile pembe kısmının belirginleşmesini sağlar ve cilalı gibi duran, hoş bir görünüme sahip olmalarına yardımcı olurlar. Sağlıklı tırnak dokusu için gerekli diğer yiyecekler: Kırmızı et, tam buğday ekmeği ve susam.


    SUSAM Ne yapar: Eğer tırnaklarınız kabuk kabuk ayrılıyorsa, daha çok susam tüketin. Susam aynı zamanda tırnakların iyi nemlenmesini de sağlar. Tırnaklar için kan dolaşımını artıran diğer yiyecekler: Süt, kalsiyum takviyeli soya sütü, yoğurt, ketentohumu ve ay çekirdeği.


    KETENTOHUMU Ne yapar: Genel vücut sağlığı için çok faydalı olan ketentohumunun içindeki yağ, kırılmalara karşı dayanıklı, sağlıklı tırnak gelişiminde de önemli rol oynar. Ketentohumu, özellikle menopoz sonrasında, tırnakların iyi beslenmesini ve nemli kalmasını sağlayarak tırnak sağlığını korur. Bitkisel östrojen içeren diğer yiyecekler: Tofu, soya sütü, soya peyniri ve tam buğday ekmeği.

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






İşlem Yapılıyor
X