ABD'de yeni dönem

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    ABD'de yeni dönem






    Barış, demokrasi ve özgürlük


    06.11.2008




    ABD'nin yeni başkanı seçilen siyahi lider Barack Obama zafer konuşmasında, barış mesajları verdi. Obama, "Demokrasi, özgürlük, fırsat ve umut gibi ideallerin peşinden gideceğiz" dedi..

    44'üncü başkan seçilen ve ABD'nin ilk siyah başkanı olarak tarihe geçen Barack Obama zafer konuşmasında, "Amerika'nın hala her şeyin mümkün olduğu bir ülke olduğundan, kurucularımızın rüyasının günümüzde hala canlı olduğundan hala şüphesi olan, demokrasinin gücünü hala sorgulayan birileri varsa, bu gece size cevaptır!" dedi. Chicago'da kendisini bekleyen onbinlerce kişilik taraftar topluluğuna, kurşun geçirmez camların arkasından seslenen Obama ABD başkanlığını kazanmasının ardından ilk konuşmasını gerçekleştirdi. Obama, ABD'den şüphesi olanlara karşı genç, yaşlı, zengin, fakir, Demokrat Partili, Cumhuriyetçi Partili, siyah, beyaz, Hispanik, Asyalı, Amerikan yerlisi, eşcinsel, eşcinsel olmayan, özürlü ve özürlü olmayan bütün Amerikalılar tarafından, Amerikalılar'ın, sadece bir bireyler topluluğu, kırmızı ya da mavi eyaletler topluluğu olmadığı, daima "Amerika Birleşik Devletleri" olduğu ve olacağı mesajının verildiğini vurguladı. Dinleyicilerin büyük kısmı, Obama'nın konuşmasını gözyaşları içinde dinledi. Siyahi lider Obama, "bu seçim, bizim alaycı ve şüphecilere cevabımızdır. Bu gece yaptığımız şey, Amerika'ya değişimi getirdi" dedi.

    ABD'NİN YENİ BAŞKANI BARACK OBAMA</B>

    İŞTE ABD'NİN YENİ "FIRST LADY"Sİ!</B>

    JAPONYA'NIN OBAMA KASABASINDA BAYRAM HAVASI</B>

    ABD'DE BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDEN FOTOÐRAFLAR</B>

    MCCAIN'E TEBRİK
    Cumhuriyetçi Partili rakibi John McCain'den tebrik mesajı aldığını söyleyen Obama, McCain'in seçim kampanyası sırasında uzun ve zorlu bir savaş verdiğini belirtti ve hem McCain'i hem de başkan yardımcısı adayı Sarah Palin'i tebrik etti. Obama, "ül***i yenilemek için", onların yardımına da ihtiyaç duyduğuna işaret etti ve kendisine oy vermeyenlerin de başkanı olacağını vurgulayarak uzlaşma mesajı verdi.

    AİLESİNE TEŞEKKÜR
    Obama ile birlikte ABD'nin başkan yardımcısı seçilen Joe Biden'a da teşekkür eden Obama, ABD'nin ilk siyah başbayanı olacak olan eşi Michele Obama'ya da ayrıca teşekkür etti. Kızları Sasha ve Malia'ya da seslenen Obama, "ikinizi de tahmininizin ötesinde seviyorum. Beyaz Saray'a bizimle beraber götüreceğimiz o köpek yavrusunu hakkıyla kazandınız" dedi. Obama'nın kızlarına, zorlu seçim kampanyasının sonunda bir köpek yavrusu almaya söz verdiği yönünde haberler bulunuyordu. Kanserden ölen anneannesinin bu tarihi günü görememesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Obama, "bütün kızkardeşlerim ve erkek kardeşlerime teşekkür ediyorum" dedi. Seçim kampanyasının yöneticisi David Plough ve baş strateji uzmanı David Axelrod'a özellikle teşekkürlerini ileten Obama, "Onlara minnettarım. Bu ekip ABD tarihindeki en iyi seçim kampanyası ekibidir. Ayrıca şunu hiç unutmayacağım. Bu zafer bana ait değil. Bu zafer size ait. Bizim seçim kampanyamız, Washington'ın arka bahçesinde başlamadı. Sizin gönderdiğiniz 5 dolar, 10 dolar, 20 dolarlarla başladı. Bu sizin zaferiniz" diye konuştu.

    "YOLUMUZ UZUN VE ZORLU"
    Obama, bugün seçimi kazanmayı kutlamakla birlikte yarın ülkenin problemleriyle yüzleşmek gerekeceğine işaret etti ve "İki tane savaş var, gezegenimiz tehlikede ve finansal bir krizin içindeyiz" dedi. Ülkede yeni bir enerji olduğunu belirten Obama, "Önümüzdeki yol uzun ve zorlu olacak. Belki önümüzdeki 4 yılda istediğimiz yere gelemeyeceğiz. Ama size söz veriyorum, bir gün hedeflerimize ulaşacağız. Evet, yapabiliriz!" ifadelerini kullandı. Hatalı başlangıçlar ve geri tepmeler olabileceğini, iktidardaki her tercihinin herkesçe kabul görmeyebileceğini vurgulayan Obama, her durumda halka karşı dürüst olma sözü verdi ve ül***i tuğla, tuğla, sokak, sokak birlikte inşa edeceklerini söyledi. ABD'de Wall Street zenginlikleri yaşarken, "diğer sokakların" sıkıntı çekmesinin önüne geçeceğini belirten Obama, "Biz bu seçimi alçakgönüllülükle kazandık ve bölünmeleri iyileştirme kararlılığımızı da sürdürüyoruz" dedi.

    DÜNYAYA MESAJ GÖNDERDİ
    Kendisini dünyanın farklı köşelerinden dinleyenlere de seslenen Obama, "ABD'de bugün yeni bir liderlik doğdu" diyerek önemli bir mesaj verdi. Obama, dünyaya zarar vermek isteyenleri yenecekleri ve barışın yanında olanları da destekleyeceklerini, "demokrasi, özgürlük, fırsat, umut" gibi ideallerin peşinde gideceklerini


    Haberin fotoğrafları








    kaynak:sabah
  • KüR_ÞaD
    Junior Member
    • 22-09-2007
    • 194

    #2
    Konu: ABD'de yeni dönem

    İnşallah sözde Ermeni Soykırımı safsatalarından başımız ağrımaz.Ermeniler için soykırım diyecek mi demeyecek mi bunu artık ilerleyen zamanlarda göreceğiz.Ayrıca Kıbrısla alakalı olarakta ''Türkler İşgalcidir'' dediğini duymuştum.Ya kendisinden ya da yardımcısından ama ne kadar doğru haberlerdir bilgim yok.

    Öte yandan şunu da eklemek istiyorum.Abd'de başkan değiştikçe ya da bu ermenilerin her yıl belli bir tarihte hangi tarih bilmiyorum şebeklik etme tarihleri geldiğinde ;Abd Başkanı soykırım diyecek mi demeyecek mi? diye sürekli kafa yoracak olursak işimiz var demektir.Neden hep savunmadayız ki?Artık bizde saldırıya geçelim bizde lobi oluşturabilelim.Biz de ermeni kansızlarının Hocalı Katliamını tüm dünyaya anlatabilelim,bizde 1. Dünya savaşında ermenilerin nasıl vahşetler yaptığını herkeslere gösterebilelim.Sürekli savunma da kalmak bir yere kadar.Biz de Ankara'ya Ermenilerin yapmış olduğu soykırımlara ait bir anıt dikelim ve Ermenistan Cumhurbaşkanı ya da Başkanı herkimse gelsin bizi ziyaret etsin maç seyredelim.....

    Yorum

    • AYRIMSIZLAR
      Junior Member
      • 16-04-2008
      • 439

      #3
      Konu: ABD'de yeni dönem

      Yav her şeçim öncesi adaylar bir takım vaatlerde bulunur aynen ülkemizde olduğu gibi ama iş başa düşünce şartlar değişir..ülkeler arasında anlaşmalar vs vardır..

      Obama kendi kendine hiçbirşey yapamaz hele amerikada 2 tarafında aslında çok farklı olmadığı bilinirken....bir nevi anap-dyp ...

      Yorum

      • KüR_ÞaD
        Junior Member
        • 22-09-2007
        • 194

        #4
        Konu: ABD'de yeni dönem

        Obama aldatmacası
        Amerika’nın son 10 yıllık geçmişine baktığımızda gerçekten ortaya çok kötü bir imaj çıkıyor. Baba ile oğul Bush’lar ve bunların arkasındaki güçler Amerika’yı uçurumun eşiğine getirdi.
        Özellikle İslam düşmanlığı ile ülke açık terör hedefi haline getirildi. Irak başarısız bir operasyon. Afganistan yine öyle. İran konusundaki restleşme satranç oyununa dönüştü ve sonu belli olan bir yenilgi var. Ekonomiyi anlatmaya hiç gerek yok.
        Peşinden bütün dünyayı uçuruma sürükleyen bir Amerika..
        İşte bu bitmiş ülke bir hafta gibi kısa sürede yeniden imaj değiştirdi, yeniden dikkatleri üzerine çekti. Zenci bir lider bir anda Amerika’ya başkan oldu.
        Dünyanın her tarafında bayram ilan edildi. Bizim Van’da bile birileri 40 koyun kesti. Gerekçe basit: Müslüman kökenli ve zenci.
        Gerek Ermeni lobisine, gerekse Yunan lobisine verdiği desteğe rağmen Obama Türkiye’de bile alkışlandı. İşin en komik yanı ise İslamcı basın olarak bilinen bazı gazetelerin Amerikan düşmanı yazarları bile Obama’nın başkan seçilmesini dünyanın kurtuluşu olarak yazmaya başladı. Sadece onlar mı, kendilerini solcu sananlar bile Obama’yı alkışladı. Sanki komün hayatından gelen biriydi Obama..
        Obama Amerika’nın derin devleti CIA’nın bir oyunudur.
        Bu Amerika’nın imajını değiştirme oyunudur.Mutfaktakiler aynı, sadece servis yapan garsonlar değişti. Ve bitmiş, tükenmiş, yıpranmış bir imajı zenci bir adamla bir hafta gibi kısa bir sürede yenilediler.
        O Amerikan çıkarlarını savunmak için hazırlanmış sadece bir araçtır.
        İşte o araç bugün bütün dünyayı peşinden sürüklüyor.
        Irak batağından Amerika’yı kurtaracak olan bir bahanedir Obama... Obama “Çıkıyoruz” dediği zaman dünya alkışlayacak. Kimse geride bırakılan bir enkazın ve kaldırılması gereken bir cenazenin hesabını sormayacak.
        Obama iyi insan ve Amerikan askerlerini hemen Irak’tan çekti!
        Aynı olay Afganistan’da da olacak.
        Obama’nın bir başka yararı ise ekonomide olacak.
        Bush hükümetinin yaşadığı güven bunalımı bitecek. Her türlü ekonomik tedbir alınmasına rağmen bir türlü durulmayan kriz, Obama ile birlikte duracak. Çünkü Obama farklı biri... Farkı Amerikan derin devletinin adamı.
        Unutmayın Obama bir Amerikalı ve ana felsefesi “God Bless America Again” yani Tanrı Amerika’yı yeniden kutsasın!
        Biz dublörlerin ise söyleyeceği tek şey var: Amin ya da amen!
        Yeniçağ Remzi ÖZDEMİR

        Yorum

        • serdo
          Senior Member
          • 30-04-2006
          • 5368

          #5
          Konu: ABD'de yeni dönem

          Hillary, Dışişleri Bakanı mı oluyor

          Kasım CİNDEMİR / WASHINGTON Demokrat Parti içindeki başkan adaylığı yarışında 18 milyon oy toplamasına rağmen Barack Obama’ya yenilen New York Senatörü Hillary Clinton, ABD’nin Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturabilir. NBC televizyonu, 4 Kasım günü ABD Başkanı seçilen Obama’nın adı belirtilmeyen iki danışmanına dayanarak, Dışişleri Bakanlığı için düşünülen isimler arasında Senatör Clinton’ın da yer aldığını duyurdu.

          Clinton’a yakın kaynaklar ise, bu kararı Obama’nın vereceğini ifade ettiler. Bu sözler, Clinton’ın, görev verilirse Dışişleri’ne geçeceği şeklinde yorumlandı. ABD Dışişleri Bakanlığı için adı geçen diğer isimler arasında, Senatör John Kerry, Senatör Chuck Hagel, New Mexico Valisi Bill Richardson ve eski Senatör Sam Nun’un da adı geçiyor.

          Senato’ya veda

          20 Ocak günü yemin ederek başkanlık görevine başlayacak olan Barack Obama, yarın Senato’dan istifa ediyor. Obama, Illinois Eyaleti’nden seçilerek dört yıl hizmet verdiği Senato’daki yıllarını "yaşamının en büyük onur ve imtiyazlardan biri" olarak niteledi. Illinois Valisi Rod Blogojevich, Obama’nın Senato’da kalan iki yılı için yeni bir isim atayacak. Ünlü siyah toplum lideri Jesse Jackson olası adaylardan biri.


          kaynak:hürriyet

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X