Devlet tiyatroları turnede

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Devlet tiyatroları turnede

    Devlet Tiyatroları turneye çıkıyor


    Devlet Tiyatroları, bu ay 18 yerleşim merkezinde, 16 değişik oyun sahneleyecek...





    AA
    Güncelleme: 14:42 TSİ 07 Kasım 2008 Cuma


    ANKARA - Devlet Tiyatroları’ndan (DT) yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımlarından “Tek Kişilik Şehir”, 6-8 Kasım tarihleri arasında Konya’da, 26-28 Kasım tarihleri arasında da İstanbul’da gösterilecek.
    Bunun yanında, “Pinti Hamit”, 20-22 Kasım tarihleri arasında Gaziantep’te; “Kanlı Nigar” 25 ve 26 Kasımda Rize’de ve 27-29 Kasım tarihleri arasında Trabzon’da; “Köşebaşı” ise 28 ve 29 Kasımda Çorum’da tiyatroseverlerle buluşacak.

    Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı, “Dünyanın Eski Zamanlarında” adlı çocuk oyunu, 18 Kasımda Adıyaman’ın Kahta ilçesine konuk olacak. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi de 24 Kasımda “Dünyanın Eski Zamanlarında” ve “Ceza Kanunu” adlı oyunlara ev sahipliği yapacak.

    Adana Devlet Tiyatrosu yapımı “Barış”, 7 Kasımda, “Küçük Kara Balık” adlı çocuk oyunu 14 ve 28 Kasımda Mersinlilerin karşısına çıkacak. “Küçük Karabalık” adlı oyun, 18 Kasımda da Osmaniye’de minik seyircilerin izlenimine sunulacak.

    Turneye çıkacak diğer tiyatroların eserleri ve sahneleneceği tarihler şöyle:

    Konya Devlet Tiyatrosu yapımı “Midas’ın Kulakları”, 11 Kasımda Uluslararası Eskişehir Festivali’nde, İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı “Delil Yetersizliği” 13 Kasımda Muğla ve 21 Kasımda Manisa’da; Sivas Devlet Tiyatrosu yapımı “Oyunun Adı Külkedisi” 17 ve 18 Kasımda Kayseri’de; Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı “İki Bavul Dolusu” adlı çocuk oyunu ile “İki Efendinin Uşağı” 24 Kasımda Bayburt’ta; Van Devlet Tiyatrosu yapımı “Çılgın Dünya” 24 Kasımda Iğdır’da; Antalya Devlet Tiyatrosu yapımı “Masallar ve Türküler” 24 Kasımda Alanya’da; “Benim Doktor Oğlum” 28 ve 29 Kasımda Denizli’de.
İşlem Yapılıyor
X