İşte günün alkışlanacak haberi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ASIM MAVZER
    Member
    • 14-05-2007
    • 1601

    İşte günün alkışlanacak haberi

    İşte günün alkışlanacak haberi
    15 Kasım 2008 12:00
    Türkiye'de yalnız insan sevgisi değil hayvan sevgisi ve yaşama saygı bilinci de gelişiyor. İşte Denizli'den sizlere insanlık namına oldukça güzel bir haber:



    Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü kaza müdahale ekibi, Ankara asfaltındaki yaralı köpek için emniyet şeridi oluşturarak, Sokak Hayvanları Rehabilitasyonu ekiplerinin gelmesini bekledi.
    Pamukkale yönüne giden ve plakası belirlenemeyen bir otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen köpeğe çarptı.
    İhbar üzerine kaza yerine gelen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yaralı köpeğin yattığı yönde emniyet şeridi oluşturarak Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'ne durumu bildirdi. Polis, bu sırada trafik akışını tek şeritten sağladı.
    Trafik polislerinin bilgilendirmesi üzerine kaza yerine gelen Sokak Hayvanları Rehabilitasyon aracındaki görevliler, ağır yaralı köpeğe yaptıkları ilk müdahalenin ardından, köpeği araca alarak Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'ne götürdü.
    Klinikteki Veteriner Hekim Sinan Kılınç'ın müdahalelerine rağmen kurtarılamayan köpek, klinik morguna kaldırıldı.

    - DUYARLI TRAFİK POLİSLERİNE TEŞEKKÜR -

    Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği sorumlu veteriner hekimi Emine Dangal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, durumu öğrenen trafik polislerinin yaptığı çağdaş ve duyarlı uygulamanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
    Gün boyu bu tür olaylarla karşılaştıklarını, ancak her zaman bu şekilde duyarlı davranılmadığını belirten Dangal, ''Trafik polislerine yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederiz'' dedi.
    Dangal, ''Çok memnun olduk. Çünkü maalesef hayvanları sevmeyen insanlar da çok fazla. Çok tepki gösteren insanlar var. Sadece havlıyor diye gürültüsünden korkup şikayet edenler var. Çok üzülüyoruz. Çünkü onların da yaşama hakkı var. Onlarla olan diyalog, sevgi olarak geri dönüyor'' diye konuştu.
    Yaralı köpeğe müdahale eden veteriner hekim Sinan Kılınç de köpeğin geldiğinde kalp ritminin çok düşük olduğunu ve fazla acı çekmemesi için mecburen uyutmak zorunda kaldıklarını söyledi.
    Ölen köpeğin klinik morguna kaldırıldığını anlatan Kılınç, ''Trafik polislerinin bu davranışı, Türkiye'de örnek teşkil edecek. Çoğu yerde sokak hayvanlarına iyi davranılmıyor. Örneğin gazetelerde yer alan Van'daki olaylar. Bu gibi kişilere polisimizin yaptığı bu davranış örnek olsun. Polisimize bu davranışından dolayı teşekkür ediyor, bundan sonra da bu şekilde duyarlı çalışmalarını sürdürmelerini rica edyoruz'' diye konuştu.
    (aa)

  • ATmaCA_53
    Member
    • 12-11-2004
    • 1945

    #2
    Konu: İşte günün alkışlanacak haberi

    çeşke her bölgede aynı duyarlılığı gösterilse.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X