Erdoğan'dan IMF'ye açık kapı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    Erdoğan'dan IMF'ye açık kapı

    Erdoğan'dan IMF'ye açık kapı
    15 Kasım 2008 Cumartesi 23:24
    Erdoğan, Türkiye ile IMF arasındaki görüşmelerde gelinen noktayla ilgili sorulara cevap verdi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin IMF ile yaptığı görüşmelerle ilgili olarak, ''Burada bütün hedef karşılıklı olarak dayanışma içinde bir çözüm yolunu bulmaktı, yani çözüme en çok yaklaştığımız noktadayız diyebilirim'' dedi.

    Erdoğan, ''IMF'nin ortağı olarak da zaten buradan gelebilecek herhangi bir destek özellikle ülkemizdeki şu geçiş süreci için argüman olur diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

    Başbakan Erdoğan, katıldığı G-20 Zirvesi'nin ardından ikamet ettiği Hay Adams Otele gelişinde gazetecilere temaslarını değerlendirdi.

    Gerek dün akşam, gerekse bugün tüm G-20 ülkelerinin liderleriyle, başta ABD Başkanı George Bush olmak üzere, görüşme fırsatı yakaladığını ifade eden Başbakan Erdoğan, görüşmelerde genel itibariyle dünyadaki ekonomik krizle ilgili değerlendirmeler yaptıklarını ve bir zirve gerçekleştirdiklerini söyledi.

    Zirvede bir deklarasyon yayınlandığını dile getiren Erdoğan, ''Bu deklarasyonla birlikte olayın bir küresel dayanışma içerisinde sürdürülmesinin gerçeği üzerinde duruluyor'' dedi. Erdoğan şöyle konuştu:

    ''Bir dayanışmanın olmasının gereği üzerinde durulduğu gibi bu konularda özellikle gelişmekte olan ülkelerin ihmal edilmemesi ısrarla vurgulandı. Gelişmekte olan ülkelerin ihmal edilmemesinin yanında bir de geri kalmış ülkelere yönelik de Dünya Bankasının gerekli desteği vermesi IMF ile Dünya Bankasının müşterek olarak güçlendirilerek yine bu süreçte likidite sıkıntısı çeken ülkelere gerekli desteğin verilmesi noktası da var...

    Geneli itibariyle gerek IMF, gerekse Dünya Bankası gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere geri kalmış ülkelere gerekli noktada desteği vermesi. Tabi bu süreçte de IMF'nin ve Dünya Bankasının da özellikle desteklenmesi, sermaye noktasında güçlendirilmesi konuları üzerinde duruldu. Liderlerin genele verdikleri mesajlar bu istikamette yoğunlaşıyor. Bankaların gerek kredi çağırması durumları, gerekse bankaların kobileri destekleme noktasına hassasiyetle vurgu yapılıyor. Tabi bir çok ülkenin sıkıntılarının, bu noktadaki sıkıntılarının hemen hemen aynı olduğunu görüyoruz. Yani finans sektörünün bu konularda çok daha olumlu bir yaklaşım içerisine girmesinin isabetli olacağı üzerinde duruluyor. Bizler de kanaatlerimizi bu noktada pekiştirdik. Döner dönmez tekrar gerek finans sektöründeki aktörlerle bir araya geleceğiz, gerekse kendi ekibimizle görüşmelerimizi yapmak suretiyle bu sürece yönelik atacağımız adımları yeniden bir planlamanın gayreti içerisinde olacağız.''

    Erdoğan, bir gazetecinin IMF Başkanı'nın G-20 Zirvesi'ne ilişkin açıklamasına yönelik sorusu üzerine, Zirve deklarasyonuna aykırı bir durumun söz konusu olmadığını, mutabakatın sağlandığını kaydetti.

    Türkiye'nin bu krizi nispeten ağır atlattığını ifade eden bir gazetecinin, ''Meslektaşlarınız Türkiye ile ilgili herhangi bir takdir ifade ettiler mi?'' sorusuna, Başbakan Erdoğan, toplantıda ülke ülke bir değerlendirmenin içine girilmediği yanıtını verdi.

    Toplantıda global anlamda krizle ilgili değerlendirmeler yapıldığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

    ''Burada şu anda atılacak adımda daha çok her ülke kendi sorularını kendi içinde bir defa çözme gayretine gireceği gibi, bir de uluslararası bir kurumla birlikte bir dayanışmayı nasıl ortaya koyabiliriz, bunları görüşme fırsatı bulduk. Tabi tüm bu görüşmelerden sonra, yani her ülkenin burada alacağı kendi ülkesi içinde bir çok tabi çözüm yolları söz konusu. Biz de tabi buna benzer bazı tüm bu açılımlardan sonra ülkemizde yapabileceğimiz ve finans sektöründeki aktörlere sunabileceğimiz argümanlarımız olacak.''

    Erdoğan, ''İki gün öncesine kıyasla IMF ile anlaşmaya varma yönünde daha yakın olduğunuz ya da aynı noktada olduğunuz söylenebilir mi?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

    ''Şuana kadar tabi ülkemizdeki IMF temsilcisi arkadaşlarla arkadaşlarımızın görüşmeleri oluyor. Şimdi burada gerek bakanım, gerekse ben, bildiğiniz gibi dün Sayın Başkanla (IMF Başkanı) görüşmelerimiz oldu, bugün yine görüşmelerimiz oldu. Dünya Bankası Başkanı ile aynı şekilde görüşmelerimiz oldu. Burada bütün hedef karşılıklı olarak dayanışma içinde bir çözüm yolunu bulmaktı, yani çözüme en çok yaklaştığımız noktadayız diyebilirim. IMF'de burada bu anlayışını bize gösterecektir. Çünkü IMF zaten bu dönemlerde bu tür destekleri verme için kurulmuş olan bir kurum. Kaldı ki biz de Türkiye olarak küçük de olsa bunların bir ortağıyız. IMF'nin ortağı olarak da zaten buradan gelebilecek herhangi bir destek, özellikle ülkemizdeki şu geçiş süreci için argüman olur diye düşünüyorum''

    Bir gazetecinin ''IMF ile ilgili ''şikayetlerini'' anımsatması üzerine Başbakan Erdoğan, ''O şikayetlerimle ilgili herhangi bir değişiklik yok. Eğer o şikayet konuları ortadan kalkarsa biz de memnun oluruz'' dedi.

    Aynı gazetecinin ''Şikayette değişiklik yok'' sözleri üzerine Erdoğan, ''Onu göreceğiz şimdi. Aşacağız gibi geliyor bana'' diye konuştu.

    Çalışmalarla ilgili bir takvimlemeye gidilip gidilmediği sorusuna da Erdoğan, şu cevabı verdi:

    ''Bunlar ülkenin performansı ile ilgili şeyler. Bizim şu andaki performansımızı ben iyi görüyorum. Yani öyle umutsuzluk veya bir panik böyle bir şey görmüyorum. Şu anda biz o bakımdan iyiler arasındayız. Burada bütün mesele... Ben bir örnek vereceğim, o da şu; Bizim bankacılık sektörümüz geçen yıl 11.7 milyar dolar kazanmış, kar etmiş. Bu yıl ki görüntü 11 milyar dolar gibi. Şimdi geçen yıl bunu kazanmış olan bir finans sektörü var. Şimdi de neredeyse buna yakın bir karı olan bir sektör... Şimdi bu sektörün bu noktada paniklemesinin hiçbir anlamı yok diye düşünüyorum. Kuruluş amacına uygun olarak da bizim finans sektörümüz atması gereken adımları atmalıdır. Temenni ederiz ki bu konularda da kendi finans sektörümüzle mutabık kalırız. Çünkü finans sektörü dediğimiz zaman en garanti de olanlar onlar.''

    -ERDOÐAN'IN ZİRVE TEMASLARI

    Bu arada Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı George Bush'un zirveye katılan liderlere verdiği yemekte bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla da ayak üstü sohbet etti.

    Erdoğan, başta ABD Başkanı Bush ile bir süre sohbet ederken, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medevedev, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ve Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono ile görüştü.

    G-20 toplantısında ise Başbakan Erdoğan, devlet başkanlarının konuşmasının ardından hükümet başkanlarının konuşma yapacağı 2. oturumda ilk sözü aldı.

    Kapalı yapılan oturumlarda dünyadaki ekonomik sıkıntıların aşılması ve bu konularda nasıl yakın çalışılacağı üzerinde duruldu.

    Zirvede Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile de görüştüğü bildirilen Erdoğan, Sarkozy ile AB ilişkileri üzerinde durdu.

    İki lider, daha önce mutabık kalınan hususlarda tarafların uygun hareket ettikleri konusunun altını çizdiler.

    -ERDOÐAN CENEVRE'YE GİDECEK

    Bu arada Başbakan Erdoğan'ın ABD'deki temaslarını tamamladıktan sonra Cenevre'ye geçeceği bildirildi.

    Erdoğan'ın İspanya Başbakanı Jose Luise Zapatero'nun daveti üzerine restorasyonu biten ''Medeniyetler ittifakı kubbesinin'' açılışı için İsviçre'nin Cenevre kentinde salı günü yapılacak toplantıda bulunacağı belirtildi.
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    #2
    Konu: Erdoğan'dan IMF'ye açık kapı

    işte hamdolsun ekonomisinin aldığı yol arkadaşlar.

    Yorum

    • AYRIMSIZLAR
      Junior Member
      • 16-04-2008
      • 439

      #3
      Konu: Erdoğan'dan IMF'ye açık kapı

      )

      Zigana'dan kaçmaz haber...

      IMF den alınan kredi 2 türdür..

      Biri normal standart stand by kredi...diğeri ihtiyati stand by kredi.
      IMF kriz çıkınca normal kredi vermek istedi.. zor durumda Türkiye'nin kabul edeceğini zannediyordu...ama hükümet Erdoğan'la rest çekti bu duruma..

      NTV
      Güncelleme: 11:36 TSİ 27 Ekim 2008 Pazartesi


      ANKARA - Partisinin Altındağ İlçe Kongresi’nde konuşan Erdoğan, bakanları aracılığı ile IMF heyetine, “Bütçe ile ilgili bizimle esneklik çerçevesinde anlaşmaya varırsanız anlaşın” mesajı gönderdiğini söyledi.

      “Ama böyle bir fırsatı bulduk, ümüğünü sıkalım, yaklaşımında olurlarsa biz buna evet demeyiz. Bedeli ne olursa olsun” ifadesini kullandı.
      NTV-MSNBC
      Güncelleme: 12:02 TSİ 30 Ekim 2008 Perşembe


      ANKARA - Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 19 stand-by anlaşması yapan Türkiye’nin yola nasıl devam edeceği belirsizliğini koruyor. Pakistan Başbakanı Seyid Yusuf Rıza Gilani ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, “IMF düşmanı bir iktidar değiliz. Ama IMF de bize bu noktada anlayışla yaklaşmazsa, o zaman biz yolumuza devam etmek durumunda kalırız” dedi.
      Görünen o ki rest sonuç verdi ve hükümetin isteği doğrultusunda kredi anlaşması oldu...

      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin IMF ile yaptığı görüşmelerle ilgili olarak, ''Burada bütün hedef karşılıklı olarak dayanışma içinde bir çözüm yolunu bulmaktı, yani çözüme en çok yaklaştığımız noktadayız diyebilirim'' dedi.
      --------------------------------------------------------------------------------------------
      Ek notlar:

      İhtiyati stand-by nedir?
      Türkiye’nin daha önce uyguladığı ve geçtiğimiz mayısta biten stand-by anlaşması ‘standart stand -by’ anlaşmasıydı. Her gözden geçirmenin ardından IMF, değerlendirmesini yapıyor ve kredi dilimini serbesk bırakıyordu. Bu anlaşmanın temel özelliği fiilen kredi kullandırılmasıydı.
      İhtiyati stand-by’da IMF yine programlanmış gözden geçirmeler oluyor. Ama her gözden geçirme sonrasında serbest bırakılan bir kredi limiti olmuyor. Bu tip anlaşmada da kredi var ancak o ihtiyat parası olarak IMF kasasında bekliyor. Ülke likidite sıkışıklığı çektiği zaman IMF’den bu krediyi kullanabiliyor.
      Bakanı Şimşek şöyle dedi:
      “İhtiyati stand-by anlaşmasına ilişkin teknik düzeyde var olan diyalog tabii ki (IMF heyeti) buradayken de devam etti. Şu anda o konuda herhangi bir teknik açıklama söz konusu değil. Diyalog devam edecektir. Başından beri söylüyorum, tabii ki biz kamu sektörü olarak IMF’nin kaynaklarına ihtiyaç duymayacak bir noktadayız. Ama yine de bir çıpa niteliği taşıyacak bir ihtiyati stand-by anlaşmasına ilişkin yapıcı bir yaklaşımımız var.”
      “Bu yapıcı yaklaşımın bir programa dönüşmesi için de tabii ki alacağınız sigortanın niteliği, kapsamı çok önemli” diyen Şimşek şöyle devam etti:
      “Böyle bir ortamda tabii ki Türkiye’nin bir miktar esnekliğe ihtiyacı olacak.
      IMF ile şimdiye kadar 19 defa stand-by anlaşması yapan Türkiye, bunlardan sadece son iki stand-by'ı başarıyla tamamlayabildi.
      Bu kriz döneminde sıcak para piyasada olmalıdır , nakit darboğazı olmaması için... Abd nin bu yüzden 750 milyar doları piyasaya sürmeside bundan dolayı idi..

      İş çevreleri IMF ile anlaşmayı istiyordu... zira yarın krizin ciddi yansıması olursa şirketler ciddi darboğaza girebilirdi..

      Şimdi Hükümet bu parayı garanti olarak kenara koydu...
      İsterse çeker istemezse çekmez... yani gerekmedikçe kullanmak zorunda değil...diğer yandan ise ciddi kriz durumlarında sigorta niteliğinde köşede hazır para bekliyor olacak...

      Olay bu...

      IMF zor durumdan yararlanmak istedi... Türkiye restini çekti.. almayız , almak zorunda değiliz , vereceklerse adam akıllı şartlarda versinler... falan filan diyerek...

      ve sonuç aldılar..

      Eleştirecek durum yok ...
      Son düzenleme AYRIMSIZLAR; 16-11-2008, 03:51.

      Yorum

      • zigana
        Senior Member
        • 26-01-2004
        • 3796

        #4
        Konu: Erdoğan'dan IMF'ye açık kapı

        lafı dolandırmaya gerek yok
        şu kriz durumunda dunyada kac ülke imf ile flortleşiyor.
        kac ülke kredi aldı
        ona bakın yeter.durumunuzu anlarsınız

        Yorum

        • AYRIMSIZLAR
          Junior Member
          • 16-04-2008
          • 439

          #5
          Konu: Erdoğan'dan IMF'ye açık kapı

          ah zigana vah zigana...

          Yorum

          • NicK-EL
            Member
            • 14-07-2008
            • 1137

            #6
            Konu: Erdoğan'dan IMF'ye açık kapı

            hani kriz yoktu
            hani biz sağlamdık
            hani yolsuzluklar nedeniyle çıkan bu kriz bizi teyet geçecekti

            kriz yoksa neyin tartışması yapılıyor ...

            keriz miyiz biz?

            Yorum

            • AYRIMSIZLAR
              Junior Member
              • 16-04-2008
              • 439

              #7
              Konu: Erdoğan'dan IMF'ye açık kapı

              Dünyada bir kriz var... dünya ülkeleri ki buna ABD ve ingiltere de dahil bizden çok daha ciddi kriz içindeler.. krizin nedeni de Türkiye değil..

              Bize yansıması elbette olacak ama yinede dünyanın diğer ülkelerine göre daha selim atlatıyoruz en azından mecliste ciddi önlem paketleri konuşulmuyor..

              Hatta gündemimiz ekonomik kriz dahi değil...

              Yalnız dünyadaki krizden dolayı bir darboğaz var.. dünyada ithalat olayları azaldı yani kemer sıkmalar başladı... bizim ihracatımız da ister istemez etkilenir... bunda yine Türkiye'nin hatası yok..

              Sonuç olarak işletmelerin darboğaz zamanlarında yatırımlarını , üretimlerini sürdürebilmesi için sıcak paraya ihtiyaçları vardır...

              Alınacak bu kredi de birnevi sigorta olarak alınmaktadır..

              IMF den kredi ilk kez alınmıyor... eskiden kötü şartlarda alıp ödeyemediğimiz günlerden de çok uzağız..

              ve alınacak krediyi kullanmak zorunda da değiliz... adı üstünde ihtiyati stand by... yani gerekirse kullanılacak.. bir nevi sigorta...

              Bakınız dünya ülkelerine...özellikle ekonomisi gelişmiş ülkeler de dahil..

              Hayır anlamadığımbir şey daha var.. eskiden dünyada kriz yokken bizde ciddi krizler olurdu... şimdi dünyada kriz var bizde ise dolaylı hafif yansıması var..

              Halimize şükredeceğimize yargaya koparmanın alemi yok...

              Dünyadaki krizin nedeni sonuçta biz Türkiye değiliz..

              Saygılar
              Son düzenleme AYRIMSIZLAR; 16-11-2008, 17:13.

              Yorum

              • eren511
                Member
                • 29-07-2006
                • 2805

                #8
                Konu: Erdoğan'dan IMF'ye açık kapı

                evet dünyada amerika kaynaklı global bir kriz var bunun yansımaları er geç ülkemizede yansıyacak bankalar ve işletmeler aracılığı ile ama ülkemizde daha tam etkileri görülmemiştir...
                umarımda görülmez bu krizleri periyodik olarak herülke yaşar amerika rusya japonya kaldı ki amerika en güçlü zamanında yaşıyor önemli olan ülkemizde krizin geçiş sürecini en az hafif hasarla atlatması evet türkiyede krizi hissediyor hissetmese kara parayı bile sorgusuz soğalsiz ülkemize buyur etmezdi unakıtan.
                evet ekonomimiz kırılgan bir yapısı eskiye nazaran yok bunun nedeni mali disiplin yani bundan önceki 3 lü kaolisyon hükümetinin imf ile anlaşıp uygulamaya aldığı ve günümüzde akp ile devam eden mali disipline büyük oranda borçlu bu alınan tedbirde son derece olumlu buluyorum piyasalara yansıması çok olumlu olcaktır sıcak paranın halehazırda bulundurulması tedbir i mekanda ferahlık yaratacaktır....

                Yorum

                • zigana
                  Senior Member
                  • 26-01-2004
                  • 3796

                  #9
                  Konu: Erdoğan'dan IMF'ye açık kapı

                  Originally posted by AYRIMSIZLAR View Post
                  Dünyada bir kriz var... dünya ülkeleri ki buna ABD ve ingiltere de dahil bizden çok daha ciddi kriz içindeler.. krizin nedeni de Türkiye değil..

                  Bize yansıması elbette olacak ama yinede dünyanın diğer ülkelerine göre daha selim atlatıyoruz en azından mecliste ciddi önlem paketleri konuşulmuyor..

                  Hatta gündemimiz ekonomik kriz dahi değil...

                  Yalnız dünyadaki krizden dolayı bir darboğaz var.. dünyada ithalat olayları azaldı yani kemer sıkmalar başladı... bizim ihracatımız da ister istemez etkilenir... bunda yine Türkiye'nin hatası yok..

                  Sonuç olarak işletmelerin darboğaz zamanlarında yatırımlarını , üretimlerini sürdürebilmesi için sıcak paraya ihtiyaçları vardır...

                  Alınacak bu kredi de birnevi sigorta olarak alınmaktadır..

                  IMF den kredi ilk kez alınmıyor... eskiden kötü şartlarda alıp ödeyemediğimiz günlerden de çok uzağız..

                  ve alınacak krediyi kullanmak zorunda da değiliz... adı üstünde ihtiyati stand by... yani gerekirse kullanılacak.. bir nevi sigorta...

                  Bakınız dünya ülkelerine...özellikle ekonomisi gelişmiş ülkeler de dahil..

                  Hayır anlamadığımbir şey daha var.. eskiden dünyada kriz yokken bizde ciddi krizler olurdu... şimdi dünyada kriz var bizde ise dolaylı hafif yansıması var..

                  Halimize şükredeceğimize yargaya koparmanın alemi yok...

                  Dünyadaki krizin nedeni sonuçta biz Türkiye değiliz..

                  Saygılar

                  yahu bazan bakıyorum gercektwen cok yerinde şeyler söyküyorsun.
                  bazanda sadece muhalefet olsun diye acıklamalar yapıyorsunuz.sizin baykıl ile bir yakınlıgınız mı var demek içimden geliyor.

                  anlattıkların ülkemizin ekonomisinin iyi oldugu anlamını taşımaz.ben iş piyasası icerisinde oldugumdan cok iyi biliyorum ki bir cok müşterim zor durumda.piyasanın durumu 2001 yılından daha kötü.
                  2001 yılında da dünya genelinde kriz vardı. arjantin brezilya uzakdogu ülkeleri krizleri zaten 15 yıldır üzerinde hiçbir iyilerştirilme yapılmayan neşter vurulmayan Türk ekonomini zor duruma sokmuştur.
                  ve o donemin hükümeti şu anda da uygulanan mali disiplini kanunlaştırmıştır.biraz stabil kalmamızın sadece ve sadece sebebi budur.

                  ancak durumumuzun iyi olması gerekirken ki.
                  ne dış borcumuz azaldı,ne vergi gelirlerimiz azaldı nede ülkemizin yıllarca biriktirdiği kazanımlar elimizde kaldı.
                  hal böyle iken
                  başbakanın dünyanın 19. uncu ekonomisiyiz diye halka hava atarken
                  bu krizden en fazla etkilenmesi gereken ülkeler imf ile anlaşma ortamı aramazken biz imf ile anlaşma ortamı arıyorsak

                  işte ozaman ne sizn dediklerinize katılabilirim neden %47 nin

                  keşke bir onceki hükümet başımızda olsaydı derim

                  derim
                  cünkü

                  Türk telekom halen Türk olarak elimizde kalırdı.halen Türk halkının malı olurdu lübanlının değil.bankalarda oyle olurdu.keza borsa da ve bir sürü daha diğer kurumlar.

                  eger ülkenizin ekonomisi denilen hamdolsun şeklinde olsaydı borsadaki yabancılar neden borsadan cıkıp doviz aldılar.hemde cökmüş denilen bir abd ekonomisinin parasını.
                  doların yukselmesinin sebebi bu değilmidir.eger krizi en az siz hisstmiş olsaydınız durumunz stabil olsaydı krizin merkezine dogru kacış değilde size dogru bır kacış sözkonusu olacak tı.


                  yani anlatacagım cok şeyler var,cok orneklemeler var

                  ama atalarımız boş değil

                  gelen gideni aratır.
                  ,saglıcakla kalın

                  Yorum

                  • necatikaya
                    Member
                    • 20-12-2005
                    • 1066

                    #10
                    Konu: Erdoğan'dan IMF'ye açık kapı

                    Sayın zigana.Tesbitleriniz yerinde ve doğru.Birilerinin dediği gibi hamdolsunla kriz atlatılmaz, ancak halk aldatılır şimdi olduğu gibi..

                    Yorum

                    • AYRIMSIZLAR
                      Junior Member
                      • 16-04-2008
                      • 439

                      #11
                      Konu: Erdoğan'dan IMF'ye açık kapı

                      Gingobil fort 3*1

                      Yorum

                      • necatikaya
                        Member
                        • 20-12-2005
                        • 1066

                        #12
                        Konu: Erdoğan'dan IMF'ye açık kapı

                        Originally posted by AYRIMSIZLAR View Post
                        Gingobil fort 3*1
                        Sayın AYRIMSIZLAR bu ilaç ismimiYani kriz için geliştirilmiş ilaç ismimiTıp bilgim olmadığı için sordum..

                        Yorum

                        • þef
                          Junior Member
                          • 17-06-2005
                          • 115

                          #13
                          Konu: Erdoğan'dan IMF'ye açık kapı

                          Hamdolsun kriz bizi bulmadı, teğet geçti!!!
                          Biz krizin (pardon İMF'nin) ayağına gidip onu bulduk, şaşılacak bişey yok.

                          Yorum

                          İşlem Yapılıyor
                          X