İhanetin Adı Dersim!...

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • KüR_ÞaD
    Junior Member
    • 22-09-2007
    • 194

    İhanetin Adı Dersim!...

    Ümit Zileli - Düz Çizgi

    İhanetin Adı Dersim!..

    Sonunda bu da oldu ve nedense ben hiç şaşırmadım!..
    Brüksel’de, Avrupa Parlamentosu binasında düzenlenen Dersim Soykırımıkonferansında Prof. Dr. Ronald Mönch, Dersim’de (Tunceli) yaşananların insanlık suçu olduğunu vurguladı ve şu sözleri söyledi:
    - Atatürk ve dönemin Bakanlar Kurulu üyeleri ile üst düzey askeri yetkilileri yaşasalardı savaş suçlusu olarak yargılanmaları gerekirdi!..
    Yani. Yani, 1937’de, Türkiye sınırları içinde ağaların çıkardığı isyanı bastıran Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve arkadaşları, düpedüz soykırımla suçlanmaları bir yana, sanki yabancı bir ülkenin topraklarına tecavüz ederek bu suçu işlemişçesinesavaş suçlusuolarak da ilan edildiler!..
    Peki, Prof. sıfatlı Mönch bu konuşmayı cehaletinden mi yaptı. Tabii ki hayır!.. Diğer konuşmacıların konuşmaları ve sonuç bildirgesini bu alçakça konuşmanın yanına koyduğunuzda, amaç ve hedef olanca çıplaklığı ile ortaya çıkıverdi!..
    Aynı toplantıda Avrupa Ermeni Federasyonu Başkanı Hilda Çoboyan da bir konuşma yaptı. İşte söyledikleri:
    - Dersim Kızılbaşlığı, paganlık, Hıristiyanlık ve Alevilik karışımıdır Osmanlı döneminde çok sayıda Ermeni Dersime gelip din değiştirdi
    İyi mi. Şimdi bu konuşmayı Mönch’ün konuşmasının yanına koyun, ne çıkıyor
    - Dersim Türkiyeye ait değildir, üstelik Müslümanlıkla da ilgisi yoktur. Ermeni yoğunluğu fazladır. Öyleyse Atatürkün yaptığı hem soykırım hem de savaş suçudur
    Şu haysiyet düşkünlüğüne bakın…
    ***
    Konferansta Türkiye Cumhuriyeti’nin iki milletvekili ile bir belediye başkanı da vardı…
    DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk fazla konuşmadı, yalnızca Üstümüzden ordular geçti dedi.. DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ise Dersim isyanında Türk askerlerinin hamile Kürt kadınlarının karınlarını deşerek cinsiyet tespiti yaptıklarını anlattı… Halis, kendi sözlerinden heyecana kapılmış olsa gerek ki, soykırım değil isyan sözcüğünü kullandı!..
    Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil de Tunceli’deki yol yapım çalışmalarını şu sözlerle Dersim katliamına bağladı:
    - 1930’lu yıllarda yapılan Dersim Harekâtı tekrarlanmak isteniyor!..
    Yani başkana göre, devlet yeniden katliam yapmak için öncelikle Tunceli’nin yollarını yapıyor!..
    - Şu hastalıklı kafaya bakın…
    Sonra ne oldu. Hepsi el ele verdi, Dersim olaylarının soykırımolduğu bir güzel karara bağlandı ve Türkiye’nin soykırım mağdurlarına tazminat ödemesi talep edildi.
    - Tıpkı Ermeni talepleri gibi!..
    ***
    Gelelim Dersim meselesine…
    Dersim bir soykırım, bir katliam mıydı. Hayır, Dersim, Kürt ağalarının Şeyh Seyid Rıza önderliğinde, köleliğin, ırgatlığın dolayısıyla feodal düzenin sürmesi için Cumhuriyet rejimine başkaldırdığı bir isyandı…
    - Üstelik dış destekli hain bir isyandı!..
    Belgesini mi soruyorsunuz, buyurun; isyanın liderinin 30 Temmuz 1937 tarihinde İngiliz Dışişleri Bakanı’na gönderdiği “Dersim Generali Seyid Rıza” imzalı mektubu okuyun:
    - Üç milyon Kürt benim sesimden ekselanslarına sesleniyor ve hükümetinizin manevi etkisinden Kürt halkını yararlandırmanızı istirham ediyor
    Bu mektubu 1987 yılında Londra Public Record ofisinde bizzat ben buldum ve Nokta dergisinin 28 Haziran 1987 tarihli sayısına da kapak oldu!.. İşte, Dersim toplantısının gülleri, önceden tasarlandığı apaçık ortada olan, liderinin kendisine generalrütbesi yakıştırdığı bu ihanet isyanına soykırımetiketi yapıştırıyorlar!..
    Yoksa Prof. sıfatlı Mönch, savaş suçlusuilan ettiği kişinin 1930’larda Hitler rejiminden kaçan bilim adamlarına kucak açtığını bilmez mi. Soykırım diye yırtınan Hilda Çoboyan, Atatürk’ü hem de o yıllarda bizzat Yunanistan Başbakanı Venizelos’un Nobel Barış ödülüneaday gösterdiğinden habersiz olabilir mi. Peki, en alçakça yalanları Avrupa Parlamentosu salonlarından dünyaya haykıran Songül, Aysel, Şerafettin üçlüsü Atatürk’ün doğumunun yüzüncü yılında UNESCO tarafından olağanüstü bir devrimci, dünya barışının öncüsü, insanlar arasında hiçbir renk, din, ırk ayrımı gözetmeyen eşsiz devlet adamı ilan edildiğini bilmeyecek kadar cahil olabilirler mi.
    - Yoksa insan vasıfları mı yetersiz.
    (Ümit ZİLELİ-Düz Çizgi-Cumhuriyet)

    Yukarıda ki yazıyı geçen günlerde hiçte alakalı olmayan bir konuda ;Dersim katliamı-dersim katliamı diye diye başımızın etini yiyen sözde ayrılıksız herşeye acaayipp derecede hoşgörülü saman altından su yürütme çabalarında olan arkadaş daha dikkatli okusun diyorum.Ayrıca ikide bir önümüze dersim soykırımı saçmalığını sunanların ne kadar kötü zihniyetlere sahip olduğunu da iyice idrak edebilelim.Bakın görün işte zihniyet aynı ermeni soykırımı şaklabanları ile dersim isyanını soykırım diye göstermeye çalışan bölücülerin hep amaçladıkları Türkiye'den önce tazminat koparabilmek sonra imaj zedelemek ve sonra ise toprak talepleridir....
    Son düzenleme KüR_ŞaD; 21-11-2008, 14:27.
  • black belt
    Senior Member
    • 08-06-2004
    • 6523

    #2
    Konu: İhanetin Adı Dersim!...

    Originally posted by KüR_ŞaD
    Ümit Zileli - Düz Çizgi

    1930’larda Hitler rejiminden kaçan bilim adamlarına kucak açtığını bilmez mi. Soykırım diye yırtınan Hilda Çoboyan, Atatürk’ü hem de o yıllarda bizzat Yunanistan Başbakanı Venizelos’un “Nobel Barış ödülüneaday gösterdiğinden habersiz olabilir mi. Peki, en alçakça yalanları Avrupa Parlamentosu salonlarından dünyaya haykıran Songül, Aysel, Şerafettin üçlüsü Atatürk’ün doğumunun yüzüncü yılında UNESCO tarafından olağanüstü bir devrimci, dünya barışının öncüsü, insanlar arasında hiçbir renk, din, ırk ayrımı gözetmeyen eşsiz devlet adamı ilan edildiğini bilmeyecek kadar cahil olabilirler mi.
    - Yoksa insan vasıfları mı yetersiz.
    (Ümit ZİLELİ-Düz Çizgi-Cumhuriyet)

    Güneş balçıkla sıvanamaz...

    Ulu önder Atatürk ,insanlık alemi üzerine doğmuş bir Güneştir..

    Bu gerçeği değil UNESCO, tüm insanlık alemi takdir etmiş ve görmüştür...

    Bir insanı düşmanı dahi takdir etmiş ise (işgalci Yunanistan'ın lideri Venizelos) başka söylenecek söz var mı dır takdir haricinde ?

    Yalancılar ve Hainler ise utanç denizinde boğulmaya mahkımdur...

    Ulu Önder, Yaradan'ın Türk Ulusu'na Armağanıdır...

    Erdem sahibi insanlar, gerçekleri izliyor ve biliyor...

    Çok şükür ki... Atatürk gibi Ölümsüz bir Lideri var bu Milletin...
    Son düzenleme black belt; 21-11-2008, 15:29.

    Yorum

    • necatikaya
      Member
      • 20-12-2005
      • 1066

      #3
      Konu: İhanetin Adı Dersim!...

      Atatürk'e iftira atmak cesaretini kendinde bulan adam müsvetteleri, bu hükümetin ve dışişleri bakanlığının hala sessiz kalması ve gaflet içinde olmasındandır.Türkiye üzerinde oynanan oyunun diğer eksik kalan kısımları sahneleniyor.Top yekün hücuma geçtiler.Her emre 'evet ' diyen bir hükümet.Böyle bir hükümeti gökte arasalar bulmazlardı, buldularda.
      Dışişleri bakanlığı suskunluğunu devam ettirirse,ülkenin içine düşeceği durumu düşünemiyorum.
      Türkiyenin bu duruma düşmesinin tek sorumlusu bu iktidar ve onun mensuplarıdır.Halkımızın bu durumu görüp değerlendirmesi dileğimdir.
      Sarızeybeğin dediği gibi, muhalefet partilerinin tamamının istifa ederek bu hükümetin düşürülmesi ve acil olarak milli bir hükümetin kurulmasıdır.Başka çaremiz yok.Ülke elden gidiyor birileri oy avcılığında..

      Yorum

      • sak55
        Banned
        • 30-05-2008
        • 2059

        #4
        Konu: İhanetin Adı Dersim!...

        siyasilerin oy için yapmayacakları yok içerde aslan dışarıda fare gibi oluyorlar koskokoca TÜRKİYE CUMHURİYETi bunların elinde oyuncak oldu beceriksizler
        üç beş çapulcuyu böyle konuştuyorlar zoruma gidiyor daha çok söylenecek var ama................................
        Son düzenleme sak55; 21-11-2008, 18:10.

        Yorum

        • black belt
          Senior Member
          • 08-06-2004
          • 6523

          #5
          Konu: İhanetin Adı Dersim!...

          Arkadaşlar,

          Düşüncelerimizi ifade ederken forum kurallarına ve Genel olarak kanunlarımıza dikkat edelim.

          Özenli ve sakin olalım..

          Gereken sözleri zaten Ulu Önderimiz Seneler önce söylemiştir.Yol göstericimiz olmuştur..



          Yorum

          • AYRIMSIZLAR
            Junior Member
            • 16-04-2008
            • 439

            #6
            Konu: İhanetin Adı Dersim!...

            Şimdi dersim deki bölücülerin olduğu , mecvut hükümeti tanımadıkları doğrudur ama sorunu çözmek için gidilen yol fazlasıyla ağırdır... aynı uygulamanın günümüz uygulaması diyarbakır'ı bombalamakla eşdeğer... hal böyle olunca yapılan uygulama hatası bölücülerce halen daha kullanılmaktadır.. işte böyle hatalar insanlık ayıbı olduğu gibi bölücülerinde ekmeklerine yağ sürmektedir ama sorunlarıda asla çözmemektedir... kısmen ertelemektedir... ve şu an Tunceliyi bölücü bir partinin belediye başkanı yönetmektedir.. Yapılan uygulamayı anlatmak istemiyorum... çevrenizdeki Tunceli'li dostlarınıza sorabilirsiniz.. sonuç : devlete daha fazla bir nefret ve bitmek tükenmek bilmeyen bölücülük... geçenlerde görüldü işte Tunceli Mv si Londra'da yine TC için ayrı gayri konuştu...resmen bölücülük yaptı...

            Kanımca bölücülükle mücadele ederken sonradan bahaneye mahal verecek hatalar olmamalı.. her hata sonradan misliyle geri dönmekte... sahada silahlı mücadeleye evet ama sivil yaşamda silah veya şiddet hiçbir şekilde olmamalı... terörle mücadele eden komtanlar da bunları televizyonlarda anlatmaktalar , dinlemenizde fayda var...bölücü teröre asla malzeme vermemek lazım..

            Yorum

            • eren511
              Member
              • 29-07-2006
              • 2805

              #7
              Konu: İhanetin Adı Dersim!...

              demokratik açılımlar vurgu yaptıkları ne işssizlik ne eğitim istekleri demokratik açılımlar ne özerk vilayet nasıl aynı k.ıraktaki gibi....
              dersim olayları sınırsız güç kullanılmıştır soru işaretleri olabilir ama kullanılan yöntem doğru buluyorum o zaman ki şartlara göre tabi tarihi o zamanki şartlara göre değerlendirme bilimidir tarih tanımına uygun olmalıdır...
              ab ülkeleri bizi yargılıcak seviyede görmüyorum oralar terör ve o kadar insanın mebalini almış yerler portekiz ispanya fransa hollanda belçika ingiltere almanya italya vs vs sömürge ve kolonilerindeki yerli halklara ne insalık ayıbı yapmışlardır okumak araştımak yüzlerine vurmak gerekir ama malesef onlar güneşi balçıkla sıvamayı çok iyi başarıyorlar
              bizim basiretli yöneticiler yetiştirmemiz gerek
              fatih gibi ''bizim hayal edemediğimiz o yapıcak''
              yavuz gibi devleti için babasına padişahına karşı çıkma cesaretini göstericek
              atatürk gibi dünyaya kafa tutacak
              o zaman ne dersimi konuşuruz ne hakkariyi....

              Yorum

              • black belt
                Senior Member
                • 08-06-2004
                • 6523

                #8
                Konu: İhanetin Adı Dersim!...

                hiç Sevmem Putin'i..

                Ama Devlet adamlığını takdir etmeyen var mı ?

                Sorunun cevabı burada...

                "Güçlü Devlet Adamı"

                kendi ülkesinin çıkarlarını koruyan,milliyetçi,vatandaşının karnını doyuran,ülkesini ezdirmeyen devlet adamı nasıldır?

                Güçlü....

                Yorum

                İşlem Yapılıyor