Ergenekon'un Kilit İsmi 29 Yaşında Emekli Olmuş!

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ModMan
    Senior Member
    • 02-11-2004
    • 4800

    Ergenekon'un Kilit İsmi 29 Yaşında Emekli Olmuş!

    Ergenekon'un Kilit İsmi 29 Yaşında Emekli Olmuş!


    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon davasında ilginç gelişmeler yaşandı. Tutuklu sanıklardan Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, Mahkeme Başkanlığı'na iki sayfalık bir yazı yazarak bazı taleplerde bulundu.

    Ergül, sunduğu yazıda; Tuncay Güney'in 398. klasörün 167. sayfasında yer alan nüfus kayıt örneğinde “T.C. Emekli Sandığı kurumundan maaş almaktaö olduğunun yazıldığını belirterek, “Tuncay Güney 25 Ağustos 1972 tarihinde doğmuştur. Yaptığımız araştırmalarda Tuncay Güney'in herhangi bir surette bir kamu kurumunda çalışması yoktur. Bu halde emekli olabilmesi imkansızdır. Üstelik şüpheli Tuncay Güney, iltica etmek için Kanada'ya kaçtığı 2001 yılında henüz 29 yaşında idi. Emekli Sandığı ve sair ilgili mevzuat hükümlerine göre bir kamu çalışanı bile olsa hiç kimse 29 yaşında emekli olamaz dedi.



    Ergül, Güney'in gazi, özürlü ya da yetim aylığı almadığını da yaptığı araştırmalarda açıklığa kavuşturduğunu belirterek şunları belirtti:

    “Zaten 29 yaşında herhangi bir kimsenin yetim aylığı alması da olası değildir. Daha önce de kamuoyuna birçok kez yansıdığı üzere MİT çalışanları ile ad ve soyadları devletçe gizlenen kişilerin sosyal sigorta kayıtları gizlenmektedir. Bilindiği üzere bu gizli çalışanlara ilişkin emeklilik işlemleri özel kuryeler ile yapılmaktadır. Gizli kişilere ilişkin bilgiler yalnızca bilgileri getiren ve işleyen görevlilerce bilinmektedir. Güney'in öğrenimi nedeniyle babasından yetim maaş alabilecek olsa bile bu maaşı en çok 1990 yılına dek alabilecekti. Emekli Sandığı'ndan yazı yazılarak kendisine yapılan ödemelere ilişkin bilgi istenilmesi ile Emekli Sandığı'ndan Güney'e ait dosyanın örneğinin gönderilmesini talep ediyoruz".


    Ergül, Mahkeme heyetinden aynı zamanda Güney'in 2001 yılından bu yana Türkiye'ye giriş çıkış yapılıp yapılmadığının da sorulmasını istedi. Ergül, Mahkeme Başkanlığı'na Güney'in ikametgah adres bilgilerini de sundu.
  • cunuyil
    Senior Member
    • 27-09-2005
    • 7297

    #2
    Konu: Ergenekon'un Kilit İsmi 29 Yaşında Emekli Olmuş!

    Tuhaf bir adam bu!

    Yorum

    • hikmet24
      Member
      • 28-11-2005
      • 1724

      #3
      Konu: Ergenekon'un Kilit İsmi 29 Yaşında Emekli Olmuş!

      Adı Tuncay Güney…
      2001 yılında evine yapılan baskında bilgisayar kayıtlarında çok özel bir belge bulundu…
      Belgenin adı şuydu:
      ERGENEKON LOBİ ÖRGÜTLENMESİ (GİZLİ)
      O dönem polis, olayın üzerine gitti sorgulamalar yapıldı, ifadeler alındı.
      Ve aradan yıllar geçtikten sonra ERGENEKON LOBİ ÖRÜTLENMESİ GİZLİ RAPORU, evinde Ümraniye’de evinde el bombaları bulunan Astsubay Oktay Yıldırım’ın bilgisayarında ortaya çıktı.
      Yine aynı rapordu: ERGENEKON LOBİ ÖRGÜTLENMESİ
      Polis olayın üzerine gidince aynı rapor, bu sefer Danıştay saldırısında adı geçen Muzaffer Tekin’in evinde bulundu.
      Ve bugün, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk’un gözaltına alınmasına kadar uzanan soruşturmaların kaynağının ilk kez Tuncay http://www.hurriyet.com.tr/_ne wsimages/5229127.jpg Güney’in evinde bulunan bu belge olduğu anlaşıldı.
      Saygı ÖZTÜRK araştırdı, Kanada’nın Toronto kentinde Tuncay Güney’i buldu.
      Ancak inanılmaz bir gerçekle karşılaştı.
      Bir zamanlar Fethullah Gülen’in Samanyolu TV’sinde talk şov yapan Tuncay Güney’in şimdi Kanada’da bir sinagogda hahamlık yaptığı ortaya çıktı.
      Böylece belki de Cumhuriyet tarihinde ilk kez askerin, tarikatın ve hahamlığın bir arada bulunduğu karma karışık bir olaylar zinciri ortaya çıktı.
      Ankara (http://www.hurriyet.com.tr/in dex/Ankara/) şu anda en derin istihbarat faaliyetlerinden MOSSAD’a kadar uzanan iddialarla çalkalanıyor.
      Şu soru hala cevap bulamadı:
      - Bu kadar hassas bilgilere Samanyolu TV’de talk şov yapan Tuncay Güney nasıl ulaştı?
      - Veli Küçük’le ne ilgisi vardı?
      - Nasıl Toronto’ya gidip sinagogda haham olabildi?
      Hürriyet - Saygı Öztürk

      ------------------------------
      Samanyolu TV’de program yapmış.
      Yemek programı falan değil.
      Bakanları, başbakanları ağırladığı, Samanyolu TV’nin en ağırlıklı programını.
      Sonra başka kuruluşlarda da çalışmış.
      Ergenekon’la ilgili sorgulandıktan sonra da korkmuş ve Türkiye’den tüymüş.
      Kanada’ya.
      7 yıldır orada.
      İltica başvurusuna henüz yanıt alamamış.
      Kanada’da bir sinagogda çalışıyor.
      Hahamlık yapıyor.
      Bu arada Kanada’daki Mısırlı ev arkadaşı Mossad ajanı olduğu gerekçesiyle tutuklanmış ve 15 yıl hapse çarptırılmış.
      Cumartesi günü canlı yayında telefonda konuştuğum Tuncay Güney,
      bugün adı geçen isimlerden pek çoğunun Ergenekon oluşumuyla ilgisinin olmadığını, Ergenekon’un bambaşka bir oluşum olduğunu söyledi.
      Yahudi olduğunu ve sinagogda hahamlık yaptığını da doğruladı.
      Ergenekon olayının başlangıcı bu.
      Gerisinin gerçeğini hep beraber bulacağız inşallah.

      Fatih Altaylı
      --------------------
      Bilgisayarında Türkiye’nin en karanlık ilişkilerinin iddia edildiği Ergenekon Lobi Örgütlenmesi gizli raporu bulunan yine o Tuncay Güney…
      Veli Küçük’ü tanıyan, “en az 100 defa görüşmüşüzdür” diyen Tuncay Güney…
      Kuzey Irak’a gidip Barzani ve Talabani’yle görüşen ve Diyarbakır’a döndüklerinde dönemin Emniyet Müdürü (sonradan suikasta kurban gitti) Gaffar Okkan’la bağlantıya geçen yine Tuncay Güney…
      Ve şimdi kendi ağzından Toronto’ya gidip Sinagog’de görev yaptığını ve Musa’nın kitabına inandığını söyleyen Tuncay Güney…
      Hadi bakalım çıkın işin içinden…
      Bu kadar karmaşık olaylar zinciri nasıl açıklanabilir?

      Olay Haber
      -------------------------
      TUNCAY GÜNEY YEDİ YILDIR NEWYORK'TA CIA'NIN PARAVAN KURUMLARINDA

      Basın organlarında açıkça yazıldığına göre, İstanbul Savcısı Zekeriya Öz, Ergenekon soruşturmasını Tuncay Güney'in 2 Mart 2001'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'nde verdiği ifade ve teslim ettiği bazı belgelere dayandırmaktadır. Tuncay Güney, o tarihten beri yedi yıldır New York Institutes gibi CIA denetimindeki paravan kurumlarda görev yapmaktadır. New York Institutes'ün internet sitesini açanlar, orada Tuncay Güney isminin karşısında İngilizce olarak Genel Yayın Yönetmeni sıfatını göreceklerdir.

      Tuncay Güney, sekiz yıl önce, 2000 yılında CIA tarafından ele geçirilmiş, kendisine o zaman 10 yıllık ABD vizesi verilmiş, uydurma ifade vermesi sağlandıktan sonra ABD'ye yerleştirilmiştir.

      OPERASYONDAN BİR AY ÖNCE İSTANBUL'A GELDİ

      Tuncay Güney, Ergenekon operasyonu başlatılmadan hemen önce Türkiye'ye getiriliyor. İstanbul Kağıthane'de Yahya Kemal Mahallesi'ndeki eve gelip gittiği saptanıyor.
      TUNCAY GÜNEY CIA'NIN AVUCUNA NASIL DÜŞTÜ

      Aydınlık dergisinin 3 Şubat 2008 tarihli sayısında yayımlanan haber, Tuncay Güney'in ifadesi alınmadan önce, CIA'nın avucuna nasıl düştüğünü anlatmaktadır. 2000 yılında CIA'nın İstanbul'daki Operasyon Şefi ile Meşrutiyet caddesindeki Amerikan Başkonsolosluğu'nda görüşmelerle başlıyor. Tuncay Güney, o sırada CIA şefi sayesinde ABD'den 10 yıllık vize aldığını çevresine açıklıyor. İngilizce bilmeyen Tuncay Güney, Amerika'daki yaşam hayallerini yakınlarına anlatıyor.

      10 yıllık vize verildikten başka ABD'de güvenli ve lüks yaşam vaatleriyle Tuncay Güney'den istenen ifade sağlanıyor. Tuncay Güney'in gözaltına alınma nedeni, dolandırıcılık. Ancak kendisini gözaltına alan şube, Emniyet İstihbaratı! Organize Suçlar'daki sorgusunda kendisine dolandırıcılık suçu soruluyor, Tuncay ise Ergenekon örgütünü anlatıyor!

      MİT eski Kontr-terör Merkezi Başkanı Mehmet Eymür. 4 Haziran 2000'de "atin.org" isimli web sitesinde "Çift Meslekliler" başlıklı yazısında Tuncay Güney'in 1997 yılında Susurluk'un ünlü "düğün fotoğrafını" basına, istihbarattan alıp sattığını yazıyor. Zamanlama dikkat çekici. Olayın üzerinden üç yıldan fazla geçmiş. Ancak, Tuncay Güney'i himaye ettiği söylenen Tuğgen. Veli Küçük'ün emekli olacağı o günlerde kesinleşmiş. Tuncay Güney, Eymür'ün yazısı üzerine telaşa kapılıyor ve kısmen korku, kısmen Amerika'da lüks yaşam hayalleriyle CIA'nın kucağına düşürülüyor.

      Tuncay Güney, istenen ifadeyi verdikten sonra ABD'ye götürülüyor. Amerika'da kalacağı yeri, çalışacağı kurumu ayarlayan, Eski MİT Kontr-Terör Merkezi Başkanı Mehmet Eymür. New York Institutes adlı paravan kurumda, Türkiye'ye ve Ortadoğu'ya ilişkin raporlar hazırlaması için işe alınıyor. İngilizce bilmeyen ve Türkçeyi bile doğru dürüst kullanamayan Tuncay Güney'in ABD'ye varır varmaz işe alınıp, maaşa bağlanması dikkat çekici. New York Institutes adlı kuruluşun merkez bürosu Kanada'ya taşındığı için, Tuncay Güney ABD ile Kanada arasında gidip geliyor.

      TUNCAY GÜNEY'İN CIA'YA BAÐLI NEW YORK INSTITUTES'DEKİ GÖREVLERİNew York Institutes'ün Kanada'daki adresi 216 Westmount Ave, M6E 3M8, Toronto, O.N, Canada.

      ABD'deki adres ise dikkat çekici. Bir posta kutusu: PO Box 353 Dumont New Jersey 07628. New York Institutes sitesinin telif hakları "lifezion.inc" adlı internet şirketine ait.

      Bu şirket ise Güney Kore merkezli "Today and Tomorrow Co.Ltd" isimli şirketinin.
      http://www.instituteus.com/new s/turkish/

      bağlantısında Tuncay Güney'in fotoğrafının yanında "Editor in Chief" yazıyor. Türkçesi Genel Yayın Yönetmeni. Müdür sıfatıyla bir başka Türk ismini görüyoruz: Yakup Can. Bir tek Can'ın fotoğrafı yok.
      İki Türk ismi Murat Özcan ve Melis Nacar ise İngilizceye uyarlanarak Morad Ozjan ve Meliss. T. Nacar şeklinde yazılmış. Ekibin diğer üyeleri ise: Vahid Garousi, Estelle Swettenham, Tim Syevens, Renat Elizarov, Aleksander Ivanov.

      Tuncay Güney'in sitesinin yan tarafında "Congregation Melech Yisrael" diye bir başlık var. Tıklayınca başka bir siteye geçiliyor. İsa'yı peygamber olarak benimseyen bağnaz bir Yahudi tarikatının resmi sitesi. CIA varsa, MOSSAD'ın bulunması olağan.

      TUNCAY GÜNEY'İN CIA'NIN TÜRK VE MÜSLÜMAN DÜŞMANI PSİKOLOJİK HAREKÂTINDAKI GÖREVLERİ

      Tuncay Güney'in yayın yönetmenliğini yaptığı sitedeki makaleler CIA ve MOSSAD bağlantısını ortaya koyuyor. Bir başlık: "Ermeniler Türkler Tarafından Baltalarla Öldürüldü. Anatolia College Müdüründen Sinirleri Altüst Eden Açıklama."

      Kasım 1917 tarihli The New York Times'taki makale Türkçe olarak yayınlanıyor: "Hükümet adamları Merzifon'un Ermeni mezarlığını da tarla gibi sürerek dümdüz ettiler ve oraya tohum ektiler. Bu yerde bundan böyle hiçbir Ermeni yaşamasın, ölmesin, gömülmesin diye.

      Anatolia College'de hiçbir Ermeni öğrenci bırakılmadı. Kentteki Protestan topluluğu 950 kişiydi.

      900'den çoğu pastörleriyle birlikte katledildi. Bir uçtan öbür uca hükümet programıydı bu. Ermeni halkına karşı jenosit."

      19 Eylül 2004 tarihli Tuncay Güney imzalı "Evanjelizm" yazısı, Ergenekon Operasyonu'nunda kullanılan kışkırtıcı ajanın kimliğini ele veriyor: "Evanjelizm, Kutsal Kitap'a yönelmektir.…Müslüman topluluklar yıllarca, İsa-Mesih'e iman edenlere karşı asılsız iddialar ortaya attılar. Bu yüzyılda saçma sapan iddialar devam ediyor. Kutsal Kitap'ı okusalar ve anlasalar iddia sahiplerinin suçlamalarının asılsız olduğunu görecekler."

      Yine Tuncay Güney imzalı 5 Mayıs 2006 tarihli "Sabetay Sevi ve Kuzu Bayramı" başlıklı yazıda Siyonizme müthiş övgü var, işte Tuncay Güney'in "Türkçesiyle" o makale:

      "Dönemin büyük Rabay'ı Sabatay Sevi, bu tehditler karşısında Müslüman olduğunu açıkladı. Ve adı Mehmet oldu. O sıkıntılı dönemde imanlılarına Sarayın kapalı kapıları ardında olan bitenleri anlatan Sabatay Sevi faaliyetlerini ve ibadetlerini gizli devam ettirmek zorunda kaldı. Fakat, Büyük Israel Sevdasından hiç bir zaman vazgeçmedi.

      Israel'i sevenler olarak hareket eden Rabay'i ve öğrencileri iki isim kullanmaya ve Müslüman gibi yasamak zorunda kaldılar. Bugüne kadar Sabayatcilar olarak anılan bu grup'un öğrencileri gizliliğe önem verdiler.

      Yeni Israel kurulurken destek ve diplomatik yardımlarını esirgemediler. Sabatay Sevi'yi sevenler bir aile teşkilatı değildir.

      Sabatay Sevi'ye inan ve gönül bağlayan o dönem birçok Hristiyan ve Müslüman kişilerde oldu….Rabay- Sabatay Sevi hareketi bir kaç ailenin tekelinde gizli bir örgütlenme gibi gösterilmeye çalışılıyor. İmanlılar sion'nun ışık askerleri iken karanlığın ordusu gibi tanıtılmaya çalışılıyor… Kutlu olsun bahar-kuzu ve Sabatay'ın doğum günü."

      TUNCAY GÜNEY'İN KİMLİÐİ
      Tuncay Güney, İmam Hatip Lisesi mezunu, sonra İsmailağa dergahına yerleştiriliyor. Hızla ilerliyor ve Fethullah Gülen tarikatına dahil ediliyor. 1989-1991 yılları arasında Fethullah Gülen'in özel kalemi. Altunizade'deki FEM Dersanesi'nin en üst katındaki bürosunda, Fethullah'ın randevularını düzenliyor. Görüşmelere katılıyor. Samanyolu televizyonunun kurulmasını sağlayan ekipten. O sırada Samanyolu televizyonunda programlar yapıyor.
      ALINTIDIR.Saygılar

      Yorum

      • black belt
        Senior Member
        • 08-06-2004
        • 6523

        #4
        Konu: Ergenekon'un Kilit İsmi 29 Yaşında Emekli Olmuş!

        bu adamı bugün tüm basın irdeledi...inceledi..

        1. sayfadan hem de...

        1.Sayfa linki ...Alıntıdır..

        YENİÇAÐ - Haber Güncel haberler Yazarlar Siyaset Sondakika Spor Yeniçağ Yeniçağ Gazetesi Ekonomi Güncel Araştırma Haberalanı Haberleri Gazetesi




        Bütün Sayfanın yalnızca konuyla ilgili kısmı...

        ALINTIDIR
        Son düzenleme black belt; 21-11-2008, 21:14.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor