Kırsalda yaşayan daha sağlıklı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Kırsalda yaşayan daha sağlıklı

    Kırsalda yaşayan daha sağlıklı oluyor


    Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Başer, kırsal kesimde yaşayanların, kentlerde yaşayan bireylere göre daha sağlıklı beslendiklerini ve buna bağlı olarak daha sağlıklı olduklarını kaydetti.



    AA
    Güncelleme: 12:02 TSİ 01 Aralık 2008 Pazartesi


    AYDIN - Kırsal kesimlerde oturan vatandaşların daha sağlıklı gıdalarla beslendiğini belirten Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Başer, kırsal kesimde yaşayanların yedikleri besinleri yakma açısından kentlerde yaşayanlara göre daha avantajlı olduklarını söyledi.
    “Sağlıklı beslenmenin ilk kuralının sigara ve alkolden uzak durmak. Bu da en güzel kırsalda görülüyor” diyen Başer, uyuşturucudan mutlaka uzak durulmasının önemini dile getirdi. Başer, şöyle devam etti:
    “Sağlıklı beslenmek bu zararlı ürünlerden uzak durulması halinde kanser riskini yüzde 85 aşağıya çekebiliyor. Sağlıklı bir yaşam için otlardan mutlaka faydalanılması gerekir. Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız, kentlerde yaşayan vatandaşlarımızdan daha sağlıklı besleniyor. Kırsal kesimde yaşayan bireyler protein değeri ve yağ oranı düşük besinlerle beslenirken, kentlerde yaşayanlar bunun tam tersine yağlı ve protein değeri yüksek gıdalar tüketiyor. Köylüler güce dayalı çalışmaları nedeniyle egzersiz de yapmış oluyor. Şehirde günlük olarak düzenli egzersiz yapamayan bireyler, besinleri yakma konusunda sorun yaşayabiliyor. Kırsal kesimde yaşayan bireyler, çalışma koşulları nedeniyle her türlü besini tüketse de bunu yakabiliyor.”
İşlem Yapılıyor
X