Kandil vuruldu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Kandil vuruldu

    Türk savaş uçakları Kandil'i vurdu

    Türk savaş uçakları terör örgütleri PKK ve PJAK'ın barındığı Irak'ın kuzeyindeki bazı bölgeleri bombaladı.

    Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yaptığı açıklamada Irak´ın kuzeyinde Kandil bölgesinde tespit edilen terör örgütüne ait hedeflerin, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçaklarınca vurulduğunu belirtti.

    Açıklamada; ´ Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçaklarınca, 05 Aralık 2008 günü icra edilen hava taarruzuyla etkili bir şekilde vurulmuştur. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir. İcra edilen harekatta, her zaman olduğu gibi sadece PKK/KONGRA-GEL terör örgütü hedef alınmış, sivil halkın olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir´denildi.

    TÜRK TOPÇUSU ZAP KAMPI´NI TOP ATIŞINA TUTTU

    Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesi, Türk Savaş uçaklarının Kandil'i, bombaladığını, Türk topçusunun da Zap Kampı'nı top atışına tuttuğunu yazdı.

    Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesi, Türk savaş uçaklarının bugün saat 15.00 sıralarında PKK'nın Kuzey Irak'taki en büyük kampı Kandil'i bombaladığını duyurdu. Site, iki savaş uçağının Kandil'de bulunan Kuzune, Perdeşal, Zergeli, Bukriska ve Levce köyleri semalarında uçuş yaptığı ve daha sonra bölgeyi bombaladığını ve bombalamanını saat 18.00'e kadar sürdüğünü yazdı.

    Site ayrıca sınırda konuşlu Türk birliklerinin PKK'nın Zap Kampı'nı topçu atışı yaptığını da kaydetti. Öte yandan yerel Kürt yönetimi kaynakları Iran topçu birliklerinin de Kandil ve top atışı yaptığını bildirdi.

    kaynak:hürriyet
İşlem Yapılıyor
X