Kurbanlık kalpazanlar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Kurbanlık kalpazanlar

    Kurbanlık kalpazanlar yakalandı




    05.12.2008 - 18:42



    Bastıkları sahte paraları, kurbanlık hayvan satışı yapılan pazarlarda piyasaya sürmek istedikleri iddia edilen 1'i kadın 15 kişi gözaltına alındı.












    İSTANBUL - Bastıkları sahte paraları, kurbanlık hayvan satışı yapılan pazarlarda piyasaya sürmek istedikleri iddia edilen 1'i kadın 15 kişi gözaltına alındı.

    İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kendilerine kurban pazarlarını hedef seçen kalpazanlara yönelik çalışma yapan ekipler, Türkiye'nin çeşitli illerinden sipariş alarak Bağcılar Demirkapı'daki bir adreste sahte para basan ve bu paraları kargoyla alıcılarına gönderen bir şebe***i ortaya çıkardı.
    Bu tespitin ardından İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki 25 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, şebekenin elebaşılığını yaptıkları öne sürülen İ.D ve R.K'nın da aralarında bulunduğu 1'i kadın 15 kişiyi yakaladı.
    Yapılan aramada, sahte olduğu çok zor anlaşılan 2 bin 250 adet sahte 100 YTL, 3 bin adet sahte 20 YTL, 2 bilgisayar ve suçta kullanılan renkli yazıcı ele geçirildi.
    Polis yetkilileri, sadece sipariş üzerine sahte para basan şebekenin, bastığı paraları kargoyla Türkiye'nin çeşitli illerine gönderdiğinin tespit edildiğini anlattılar.
    Şebekenin, son olarak kısa bir süre önce Diyarbakır'a 17 bin YTL sahte para gönderdiği, ayrıca bastığı başka sahte paraları da İstanbul'daki kurbanlık satılan pazarlarda piyasaya sürmek istediği belirlendi.
    Gözaltına alınan kişiler arasında bulunan bir taksi sürücüsünün de aracına binen müşterilere para üstü olarak sahte para verip, hazırlanan sahte paraların piyasaya sürülmesine yardımcı olduğu öğrenildi.

    BURSA'YA KARGOYLA GÖNDERİLDİ
    İstanbul'dan Bursa'ya kargoyla gönderilen sahte banknotları teslim alan kişi gözaltına alındı.
    Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı'ndan önce piyasaya çok miktarda sahte para sürüleceği ihbarı üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, Seyit Ahmet P'nin (51) İstanbul'dan kargo aracılığıyla gönderilen sahte paraları teslim alacağını belirledi.
    Kargonun gönderildiği şirketin bürosunda önlem alan ekipler, banknotların bulunduğu paketi almak için gelen zanlıyı suçüstü yakaladı. Pakette, sahte olduğu tespit edilen 51 adet 20 YTL'lik banknot ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar, sorgulamasının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. A.A)
İşlem Yapılıyor
X