AKP Erivan'a DTP Kuzey Irak'a gidiyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    AKP Erivan'a DTP Kuzey Irak'a gidiyor

    AKP Erivan'a, DTP Kuzey Irak'a gidiyor


    04.12.2008 - 23:05



    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erivan’daki futbol maçını izleyerek başlattığı Ermenistan açılımı devam ediyor. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AKP milletvekili Zafer Üskül Erivan’a, DTP’liler de 13 Aralık’ta Kuzey Irak’a gidiyor.












    Yusuf SAHİCİ

    ANKARA- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erivan’daki futbol maçını izleyerek başlattığı Ermenistan açılımı devam ediyor. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AKP milletvekili Zafer Üskül Erivan’a gitme kararı alırken, DTP Eş Başkanı Ahmet Türk de Kuzey Irak’a gidiyor. Türk Kuzey Irak’ta Barzani ve Talabani ile görüşecek.

    AKP’li Üskül, Avrupa Konseyi üyesi ülkeler ile Orta Asya ülkelerinin Ombudsmanlarını bir araya getirecek ve “İfade Özgürlüğü ve Adil Yargılama” konulu uluslararası konferansına katılacak. Bu konunun ele alındığı TBMM İnsan hakları Komisyonu toplantısında MHP’li Mehmet Ekici, bu toplantıya katılmaya gerek olmadığını söyledi. Ancak yapılan görüşmelerin ardından Başkan Üskül’ün toplantıya katılması kararlaştırıldı. Konferans 25-26 Mayıs 2009 tarihinde Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yapılacak.

    DTP’DE İKİNCİ GEZİ
    DTP ise, geçen Mayıs ayından sonra bir kez daha Ahmet Türk’ün başkanlığındaki bir heyetle Kuzey Irak’a çıkarma yapacak. DTP heyeti Talabani ve Barzani ile görüşecek. Türk’ün başkanlık edeceği heyette, Mardin milletvekili Emine Ayna ile İstanbul milletvekili Sabahat Tuncel de yer alıyor. DTP heyeti, 13 Aralık’ta Erbil’e gidecek. Burada Mesut Barzani ile görüşecek olan heyet, ertesi gün de Süleymaniye kentine geçecek. DTP heyeti burada Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşecek.

    Edinilen bilgiye göre, görüşmede bölgede yaşanan gelişmeler ve Kürt sorunun geldiği aşama konusunda görüş alış verişinde bulunacak. DTP heyeti sorunların çözümü için kimi talepleri de Barzani ve Talabani’ye iletecek. DTP heyeti, Barzani ve Talabani’nin örgüt liderleriyle görüşerek, Kürt sorununda arabulucu rolü oynamaları talebini de iletecek. Türk ve Ayna, iki lidere de Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde PKK’ya karşı operasyonuna destek vermemeleri ve Kürtler arasında “yeni bir kardeş kavgasına” zemin hazırlamamaları mesajı verecek. Ahmet Türk’ün başkanlığında bir DTP heyeti 8 Mayıs’ta da Irak’ın kuzeyine gitmiş ve Celal Talabani ile diğer yetkililerle görüşmeler yapmıştı.
    kaynak:gazeteport
İşlem Yapılıyor
X