Zemzem suyu azaldı mı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Zemzem suyu azaldı mı

    Zemzemin kaynağında dinamit patlatmışlar

    Fatma AKSU / MEKKE.hurriyet2008-Köşe yazarları arasında ’Tükendi mi tükenmedi mi’ tartışması süren, son bir yıldır kutsal topraklarda yaşanan ’zemzem suyu’ sıkıntısının nedenini, Hürriyet ortaya çıkardı.

    Kral Abdullah’ın emriyle hayata geçirilen Mekke’nin Büyük Dönüşüm Projesi kapsamındaki genişletme çalışmaları nedeniyle, Ramazan ayında, Suudi yetkililerinin büyük bir titizlikle gizlediği talihsiz bir kaza yaşandı. Kabe’yi genişletme çalışmaları kapsamında kayaları kırmak için yapılan patlatmalar sonucu, zemzemin 28 metre 90 santimetre derinliğindeki en büyük gözü olan yerdeki suda birdenbire azalma oldu ve ardından da tamamen kayboldu. Kuyunun suyu azalınca Harem dışındaki zemzem kaynaklarında da dağıtım durduruldu.

    Başkan yalanladı

    Zemzem kuyularının kuruyup kurumadığı tartışmalarına açıklık getiren ve zemzemin eksilmesinin söz konusunu olmadığını öne süren Mekke Belediye Başkanı Usame el Bar, Zemzem’in "Allah-ü teala’nın Müslümanlara bir nimeti" olduğunu söylemişti. İslamiyet’e göre zemzemin kutsal olduğunu hatırlatan Bar, "Mekke’nin susuz kaldığı, yer altı sularının kuruduğu dönemlerde bile, zemzemin seviyesinde bir alçalma olmadı. Zemzem kuyusundan ne kadar çok su çekerseniz, o kadar fazla dolar" dese de, Kabe’nin altındaki kuyuda zemzemin azaldığı ifade edildi.

    Üç büyük gözden zemzem çıkıyor

    MEKKE’de zemzem üç gözden çıkyor. En büyük göz, saraylar yönünden gelen Cebeli Kubeys. Zemzem’in geldiği diğer iki göz ise Hacerül Esved ve Kuzey tarafında yer alıyor. Soğutucu ünitelerdeki zemzem önce kalın sonra ince çakıl, daha sonra da mor ötesi ışık lambasının altından geçirilerek soğutulup Harem’in içindeki zemzem suyu şebekesine (Kabe’ye) veriliyor.
  • YÜZBAÞI OÐULLARI
    Diamond Group
    • 01-04-2004
    • 19785

    #2
    Konu: Zemzem suyu azaldı mı

    zemzem hala keşfedilememiş bir kaynaktır. 1,5metrelik kuyudan tonlarca su çıkması ne anlama geliyor?bilim çözemedi, imanla anlaşılabilinecek bir durum. zemzem içme suyu olarak kullanılamaz,sebebi kutsal bir su olduğu için(dünyadaki en saf su) bağırsaklara inmiyor, yani sadece ter yoluysa vücuttan atılabiliniyor. dolayısıyla bağırsaklar tembelleşiyor ve iç hastalıklar kapıda..

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X