1000 dolardan 50 milyon dolar kazanan Türk

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    1000 dolardan 50 milyon dolar kazanan Türk

    Bin dolardan 50 milyon dolar kazanan Türk

    Borsalarda deprem yaşanıyor, emlak piyasasında yaprak kıpırdamıyor. Ama o, bin dolardan 50 milyon dolar kazanmayı biliyor. İşte krizden etkilenmeyen Türk...

    Eşsiz bir mağaza
    ABD'nin Palm Beach kentinde yaşıyor ve kentin en gözde yerlerinden birinde, dünyada eşi benzeri olmayan bir dükkanın sahibi. Dışarıdan bir kuyumcu dükkanına benziyor ve içerideki "ürünler" mücevher gibi korunuyor.

    Ahmet Sandıkçı (42) Palm Beach'teki "Arcade Para Sarayı" adlı dükkanyla bugün dünyanın en büyük tedavülden kalkmış banknot satıcısı.

    Tedavülden kalktığı için işe yaramaz gibi göründen eski paralar elbette artık kullanılamıyor ama aralarında öyleleri var ki tarihe ışık tutuyor ve bu yüzden birer sanat eseri değerinde.

    Ahmet Sandıkçı'ya göre ise "En iyi yatırım işte böyle tedavülden kalkmış paralara yapılır. Bir gün gelir aralarından bazıları birer Picaso tablosu kadar değerli olur..."

    Birkaç yıl önce tesadüfen bir antikacıdan aldığı 1000 dolarlık banknot, işte öyle bir şey. 1928'de basılan ilk 1000 dolarlık banknotlardan biri ve Vali Cleveland'ın mührünü de taşıyor. Bu nedenle bugün, bu 1000 dolarlık banknot 50 milyon dolar değerinde. Ama Sandıkçı, şimdilik bu parayı elinden çıkarmak istemiyor.

    George Washington'ın resminin yer aldığı, altın baskılı 1905 tarihli 20 dolarlık banknota da gözü gibi bakıyor. Çünkü onun da değeri 40-50 bin dolar civarında... Üstelik müşterisi de hiç eksik olmuyor.

    kaynak:hürriyet
İşlem Yapılıyor
X