Bir ressamın fırçasından Bing Bang

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Bir ressamın fırçasından Bing Bang

    Ressamın fırçasından ''Big Bang''




    18.12.2008 - 12:22


























    ANKARA- Ressam Fikri Cantürk'ün farklı bir anlayışla resmettiği yapıtlarından oluşan ''Big Bang'' adlı sergi yarın izlenime sunulacak.

    G & G Sanat Galerisinin ev sahipliği yapacağı sergide, bugüne değin 19 kişisel sergiye imza atan Cantürk'ün ilgi çekici çalışmaları yer alıyor.

    1933 yılında Ankara'nın Karalar Köyü'nde dünyaya gelen ve ilk 3 yılı köyündeki eğitmenli ilkokulda, geri kalan 2 yılı Hasanoğlan Köy Enstitüsü Uygulama İlkokulu'nda tamamlayan Cantürk, 1952'de Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nden mezun oldu.

    Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Bölümünü bitiren ve çeşitli öğretmen okullarında yöneticilik ve resim öğretmenliği yapan Cantürk, 1965-66'lı yıllarda Paris'te öğretmen yetiştiren kurumlarda inceleme ve araştırmalar ile sanat çalışmaları yaptı.

    Cantürk, 1970'de Samsun Eğitim Enstitüsü'ne atandı, Resim İş Bölümü'nün kurulmasında görev yaptı ve 10 yıl süreyle bölüm başkanlığını yürüttü. Cantürk, sonradan 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne bağlanan Resim İş Bölümü'nde 1985 yılına kadar çalıştı.

    1987'de doçent olan Cantürk, 1989 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümünde yeniden görev aldı. Fikri Cantürk, 1992'de bölüm başkanlığı görevini üstlendi ve emekliliğine değin bu görevi sürdürdü. Cantürk, 1993 yılında profesör oldu ve 1996'da emekliye ayrıldı.

    Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT, Genelkurmay Başkanlığı, Anadolu Üniversitesi Modern Sanatlar Müzesi gibi kurum ve müzelerde yapıtları bulunan sanatçı, halen Eskişehir'deki atölyesinde sanat çalışmalarını sürdürüyor.

    BÜYÜK PATLAMA
    Prof. Dr. Neriman Samurçay, ressam Fikri Cantürk'ün sergisiyle ilgili hazırladığı tanıtım yazısında sanatçının sergisine ilişkin şunları paylaşıyor:
    ''Bu, 'Büyük Patlama' acaba ne patlaması? Bu patlama bence, içrel dünyamızın özgürce ortaya çıkması, yoğun bir insan sevgisiyle devrime yönelmesi anlamı taşıyor. Kendi dünyamı saklarsam, ortaya çıkarmaktan çekinirsem 'özgür bir yaşam' felsefesine katkıda bulunabilir miyim?

    Ağaçlar yer değiştiremez ama, kuşlar özgürdür, istedikleri yönde istedikleri yere uçarlar. Fikri Cantürk'ün, 'Özgürlük özlemini simgeleyen kuşlar özgür mü gerçekten? O kocaman kanatlı beyaz kuşların iç dünyasında neler neler var, bir patlamaya görsün'. Bilim-sanat yolculuğunda Fikri Cantürk ile beraberliğimiz devam ediyor. Daha anlatacak çok şey var, patlama olsa da...''

    ''Big Bang'' isimli sergi, 17 Ocak 2009 tarihine kadar sanatseverlerle birlikte olacak. (AA)
  • hasix
    Junior Member
    • 01-09-2008
    • 63

    #2
    Konu: Bir ressamın fırçasından Bing Bang

    biri saçma ama hangisi
    bumu yoksa bizim bildiğimiz big bang mi

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X