Eczanelerde katkı payı ödemeye devam

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Eczanelerde katkı payı ödemeye devam

    Akdağ: Katılım payını eczaneler ödemeye devam edecek


    23.12.2008 - 01:13



    Haftasonu eczacıların büyük protestosu ve toplumdan yükselen eleştirilere kulak tıkayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, muayene katılım payının eczanelere ödenmesi uygulamasını, şu anda kaldırmayı düşünmediklerini bildirdi.





    ANKARA - Sağlık Bakanı Akdağ ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TBMM Genel Kurulunda, bakanlıklarının bütçeleri üzerinde soruları yanıtladı.

    Akdağ, muayene katkı payının alınmasının Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulaması olduğunu anımsatarak, ''Ancak bunun kaldırılmasını şu anda düşünmüyoruz'' dedi.

    Akdağ, ''istatistiki verilerin abartıldığı'' söyleminin, yapılanları hazmedememekten kaynaklandığını savundu. Genel Kurulda dağıttırdığı kitapta, muayene sayısının artmasına rağmen, hekim başına düşen günlük muayene sayısının azaldığını ifade eden Akdağ, ''Bir alt satırını okusaydınız, sorun yoktu. Çünkü muayene oda sayısı bu hastanelerde 6 binden 21 bine çıkarıldı'' dedi.

    Muhalefet milletvekilinin tepkisi üzerine Akdağ, ''Sayın milletvekili hesap bilmediğini anladım. Bilmiyorsun işte'' dedi. Bu sözler üzerine MHP'li milletvekilleri, Akdağ'ın, milletvekillerini azarlayamayacağını söyledi.

    Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, milletvekillerini, ''daha özenli'' konuşması için uyardı.


    kaynak:gazeteport
  • fikrimin_zikri
    Junior Member
    • 15-12-2008
    • 88

    #2
    Konu: Eczanelerde katkı payı ödemeye devam

    Originally posted by serdo View Post
    Akdağ, muayene katkı payının alınmasının Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulaması olduğunu anımsatarak, ''Ancak bunun kaldırılmasını şu anda düşünmüyoruz'' dedi.
    Bu uygulama ne zaman başlamıştı?
    2007 seçimlerinden önce.
    Başbakan "Benim vatandaşım artık sağlık ocağında, hastanede para vermeyecek, elini cebine atmayacak" demişti.
    Evet hastanede vermeyecekti ama eczanede verecekti. Verirken de parayı devlet değil de eczacı alıyor sanacaktı. Gariban eczacı da doğrusunu anlatacağım diye uğraşıp duracaktı.
    Muayene olup da evdeki ilacı kullanan veya ilacı başka şekilde temin ettiği için eczaneye gitmeyen ve/veya reçete yazılmayanın durumu daha da karışık.
    2-3 sefer böyle yaptıktan sonra eczaneye gidince toplu ödeme ile karşılaşılıyor.
    Hasta ödemesini kredi kartıyla yapınca cebine girmeyecek para için bankaya komisyon devlete vergi veriyor üstelik.

    Yorum

    • serdo
      Senior Member
      • 30-04-2006
      • 5368

      #3
      Konu: Eczanelerde katkı payı ödemeye devam


      Akdağ: "Sorun çözülür"
      26 Aralık 2008 Cuma 10:18
      21 Aralık’ta miting yapan eczacılar, sorunları çözülmezse, kepenk kapatmaya kararlı. SGK ile anlaşma yok. Ama Bakan Akdağ, “Çözülür. Kimse ilaçsız kalmaz” dedi.



      ZÜBEYİR KINDIRA
      İNTERNETHABER

      ANKARA- Eczacıların, hükümet ile ilaç fiyatları, kar oranları, kesintiler başta olmak üzere bir çok konuda yaşadığı sıkıntılarda yeni bir sayfa açıldı. Üç bakan imzasıyla Ağustos ayında yapılan protokole uyulmadığını ve haklarının gasp edildiğini düşünen eczacılar, yeni yıl öncesi yeniden ayaklandı. Eczane camekanlarına önce miting ardından kepenk kapatma kararlılıklarını gösteren afişler asan, gazetelere tam sayfa ilan veren eczacılar, hükümet ile anlaşamazlarsa kepenk kapatacaklarını ilan ettiler.

      Türk Eczacılar Birliği (TEB) Merkez Yönetimi önceki gün Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yönetimi ile bir araya gelerek yeni sözleşme için masaya oturdu. Ancak görüşme oldukça gergin geçti ve karşılıklı restleşme yaşandı. TEB yöneticileri, Ağustos ayında Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Sağlık Bakanının ortak imzasıyla kabul edilen protokolün uygulanmasını ve yeni sözleşmenin buna göre hazırlanmasını istedi. SGK yönetimi ise buna karşı çıktı. Şimdi sorun yine büyüyecek. Her 6 ayda ya da en geç 1 yılda bir yaşanan bu sözleşme krizi; yine eczacıları öfkelendirirken, bu kez eylem yapmakta kararlı olduklarını açıkladılar. 21 Aralık’ta Ankara’da tüm eczacıların katılımı ile yapılan miting ile kararlılıklarını hükümete göstermeye çalışan eczacılar ile SGK yönetimi anlaşamazsa Şubat ayında ilaç alacak açık eczane bulunamayabilir.

      Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İNTERNETHABER’e yaptığı açıklamada, “Bana henüz bu görüşme ile ilgili bilgi gelmedi. Ancak ben eczacılar ile SGK’nın anlaşacaklarına inanıyorum. Bir sorun olmaz. Bana da geleceklerdir. Ben de dinlerim sorunlarını . Konuşulur ve bir çözüm bulunur. Hiçbir vatandaşımız endişe etmesin. Kimse ilaçsız kalmaz. Eczacılarımız da endişelenmesin, sorun mutlaka çözülür” dedi.

      Yorum

      • fikrimin_zikri
        Junior Member
        • 15-12-2008
        • 88

        #4
        Konu: Eczanelerde katkı payı ödemeye devam



        Devlet Hastanelerine giden hastalar eczaneye ilaç almaya geldiklerinde muayene ücretleri toptan karşılarına çıkınca eczanelerle papaz oluyorlar eczanelerde kendilerinin bu işle alakalarının olmadığını afişle anlatmaya çalışıyorlar. Haklılar ama gel de anlat.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X