Erkek çocuklarını satıyorlar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    Erkek çocuklarını satıyorlar


    Erkek çocuklarını satıyorlar
    23 Aralık 2008 Salı 16:14
    Kızları satmak olağan. Ya eş, ya hizmetçi olarak pazarlanıyorlar. Şimdi erkek çocuklar da satışta. Onlar ise daha çok zengin ailelere veriliyor.


    İNTERNETHABER
    Haber:Melda Şeyhanoğulları

    Savaş, kıyım, sürekli patlayan bombalar derken, ABD işgali altındaki Afganistan, aile dramları ile çalkalanıyor. Bir çok aile, yokluk nedeniyle erkek çocuklarını satışa çıkardı.

    Savaş nedeniyle yiyecek ekmeği bile zor bulan aileler, diğer çocukları açlıktan ölmesin diye, zengin ailelere erkek çocuklarını satıyorlar.

    Afganistan Kabil'de yaşayan ve çocuğu olmayan zengin kadınlar, fakir ailelerden seçip satın aldıkları erkek çocuklar için para ödüyor. Kanal 4'ün kamerayla kaydettiği görüntülerle ispatlanan bu olay dünyayı şaşırtıyor ama savaşın hüküm sürdüğü her ülke gibi Afganistan için de çok normal bir olay.

    Nek Mohammed isimli bir Afgan'ın, oğlunu Sadiqa isimli bir kadına bırakırken, Sadıqa'nın çocuğa 'son kez anne-babanı öp, şimdi gitme vakti' dediği an yürek burkuyor.
    "KARDEŞLERİ ÖLMESİN DİYE"

    1500 dolara satın aldığı çocuğun ücretini babasının eline sayan Sadıqa'ya kameraman 'bu çok kaba bir hareket' deyince, Sadıqa "Haklısın kaba bir hareket. Ama ben ilk olarak bu çocuğa parlak bir gelecek ve iyi bir eğitim vermek için, ikinci olarak da diğer kardeşlerinin açlıktan ölmemesi için ailesine para veriyorum" şeklinde cevaplıyor.

    Baba Nek Mohammed ise "kalbimin bir parçasını satıyorum, ama diğer çocuklarımı kurtarmak zorundayım" diyor.

    ERKEK ÇOCUKLAR DAHA BÜYÜK PARALARA SATILIYOR

    Afganistan'da kız çocuk satmak olağan bir olay. Kızlarını ya para karşılığı evlendiriyorlar ya da zengin ailelere hizmetçi diye 'ucuza' satıyorlar. Ama erkek çocuklar kıymetli.

    Bunun bir nedeni savaş nedeniyle özellikle genç erkek nüfusun azalmış olması ki, Taliban'dan kurtulan çocuklar, bombalı saldırılarda ölüyorlar. İkinci neden olarak da, tüm doğu toplumlarında olduğu gibi erkek çocuk saplantısı. Soyu devam ettirmek, erkek evlat sahibi olmakla övünmek hele de zengin aileler için gurur kaynağı.

    KAÇIRILAN ÇOCUKLAR DA VAR

    Sadece aileler erkek çocuklarını satmak zorunda kalmıyor, bazı genç erkekler de kaçırılıyor Afganistan'da. Kabil'de şimdiye kadar rapor edilmiş 180 erkek çocuk kaçırma vakası mevcut.

    Genç erkekleri kaçıran suçlular, ailelerden 50 bin dolara varan fidyeler talep ediyorlar. Adının Mateen Khan olduğunu iddia eden bir suçlu, zengin ailelerin çocuklarını kaçırdıklarını, çünkü zenginlerin yabancı paralarla iş yaptığını ve sadece kendilerini düşündüklerini söylüyor.

    FİDYE ALAMAYINCA GÖZLERİNİ OYUYORLAR

    Çocuklarını kaçırdıkları ailelerin zenginliğini para çalarak elde ettiklerini söyleyen fidyeciler daha çok genç delikanlıları kaçırıyorlar. Ama 5-6 yaşlarında küçük çocuklar da oluyor kimi zaman kaçırılanlar arasında.

    Çocukalrın yüzlerini kapayan ve gözlerini bağlayan fidyeciler, bu şekilde bir gencin fotoğrafını da habercilere veriyorlar.

    Fidyeciler, eğer paralarını alamazlarsa, çocuğun gözlerini oyacaklarını ve hastaneye bırakıp ailesine haber vereceklerini; ya da onu Taliban'a satacaklarını söylüyorlar.

    Taliban'la bir alakaları olmadığını, sadece ticaret yaptıklarını söyleyen fidyeciler için radikal İslamcı deniliyor. Çünkü, Taliban'la bir ilişkileri olmadığı takdirde bu denli rahat hareket edemeyecekleri iddia ediliyor.

    Hem çocuğunu satmak zorunda kalan ailelerin durumuna, hem de bu fidyecilerin yaptıklarına bakıldığında, apaçık ortada olan tek bir şey var: Yine en çok çocuklar zarar görüyor!
  • hikmet24
    Member
    • 28-11-2005
    • 1724

    #2
    Konu: Erkek çocuklarını satıyorlar

    Allah belanızı verir inşallah afganistanda erkek çocuklara yönelik fiili livat en yaygın sapkınlıktır
    saygılar
    Son düzenleme hikmet24; 26-12-2008, 22:12.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X