Amino asitlerin bitkilerede yararı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Amino asitlerin bitkilerede yararı

    Amino asitler, erkekler kadar ağaçlara da yararlı


    İsveçli araştırmacılar, erkeklerin cinsel gücünü artıran amino asitlerin ladin ağacı köklerinin güçlenmesini sağladığını belirlediler.






    AA

    AA
    Güncelleme: 18:08 TSİ 23 Aralık 2008 Salı


    ANKARA - Vasterbotten-Kurrien gazetesinin haberine göre, İsveç Tarım Bilimleri Üniversitesinde yapılan araştırmada, bir amino asit olan argininle harmanlanan bir çeşit gübre geliştirildi.
    Tarım bilimleri Profesörü Torgny Nasholm başkanlığındaki ekip, bu gübrenin verildiği ladin ağaçlarının köklerinin güçlendiğini tespit etti.

    Ekip ayrıca, gübrenin çevreye yararlı olduğunu, ağaçların nitrojeni daha etkin çekerek, gübrede daha az nitrojen kullanılmasına olanak tanıdığını belirledi.

    Proteinin yapı taşı amino asitler, erkeklerde sperm üretimini artırırken, genital bölgede kan dolaşımını hızlandırıyor.

    AMİNO ASİTLER
    Amino asitler kimyasal olarak popüler isimlendirilmeleriyle yapı blokları olup,vücutta protein üretirler. Bütün yaşayan canlıların yapılarını oluşturan proteinlerdir. Proteinler, insan vücudunda adale, bağlar, tendonlar, organlar, bezler, tırnaklar, saç, safra ve idrar hariç tüm vücut sıvılarının üretiminden direkt sorumludur. Proteinler kemiklerin büyüme ve gelişmesinde esas rol oynarlar. Enzimler, hormonlar ve genler işlevleri için proteinlere ihtiyaç duyarlar. Bunun neticesinde de protein eksikliği oluşur bu da zamanla daha ciddi bozukluklara yol açar. Amino asitler olmaksızın vitamin ve mineraller vücutta görev yapamazlar
    Son düzenleme serdo; 23-12-2008, 20:44.
İşlem Yapılıyor
X